Handdroger in het toilet | Welke moet ik kiezen?

Snel naar: product en prijs

Handdroger in het toilet?

De elektrische handdroger is er nu overal. Of het nu een toilet in de horeca, een kantoor, een school, een ziekenhuis of een ander bedrijf of instelling is. Handendrogers: veel organisaties hebben al gekozen voor deze automatisering in de wc’s. Maar waarom zijn automatische handdrogers zo belangrijk? Wat zijn de verschillende modellen? En welke handdroger is geschikt voor je toilet? Wij vertellen je alles over de aspecten en geven je alle informatie voor jouw aankoop van een elektrische handendroger.

 

Waarom is het belangrijk om een elektrische handdroger te gebruiken?

Studies tonen aan dat het drogen van de handen essentieel is bij het handen wassen. Het vermindert aanzienlijk de hoeveelheid bacteriën en ziektekiemen op de huid na het drogen. Daarom is het van essentieel belang dat handendrogen doeltreffend, kostenbesparend en milieuvriendelijk is. Iets wat conventionele droogmethoden niet kunnen bieden. De elektrische handendroger daarentegen biedt eindeloze mogelijkheden.

 

Superdry handdroger wit

TriBlade Wit

 

Hoe werkt een automatische handdroger?

Handdrogers in het toilet werken op stroom en hebben een centrifugaal ventilator die een luchtstroom opwekt en deze weer door een mondstuk naar buiten blaast. Met knoppen bediende handendrogers zijn verouderd. Automatische handdrogers werken met een automatisch sensorsysteem. Als ze beweging detecteren starten ze op en ze schakelen na gebruik direct weer uit. Dat is veel hygiënischer en veiliger. Om ziektes te voorkomen en omdat je geen enkel oppervlak hoeft aan te raken.

De lucht die de elektrische handdroger genereert kan zowel warm als koud zijn. Het stroomt naar buiten zolang als de droging duurt, gemiddeld 10 tot 20 seconden. Dat is afhankelijk van het model en van het merk.

 

Welke verschillende soorten handdrogers zijn er?

Automatische handdrogers zijn momenteel op de markt verkrijgbaar in verschillende stijlen, maten en capaciteiten. Die van roestvrij staal of polycarbonaat kunststof zijn de meest voorkomende. Afhankelijk van de manier waarop de handendroger is ontwikkeld zijn ze uitgerust met optische sensoren of met infrarood detectie.

Ook de manier waarop je ze  installeert op het toilet verschilt van model tot model. De meest voorkomende zijn de klassieke modellen die aan de muur hangen. Maar de laatste tijd zijn verticale elektrische handdrogers erg populair in de toiletten. Vooral door hun elegante ontwerp en innovatieve systeem dat energiezuiniger is. Als je je handen in de antimicrobiële ruimte plaatst, activeren ze direct.

Er zijn modellen van handendrogers die men kenmerkt door hun ultra stilheid of hun compactheid. De meest innovatieve zijn die, welke weinig energie verbruiken en efficiënt werken bij een hoge snelheid. Evenals die, welke een filter hebben waar de lucht doorheen gaat voordat het door het mondstuk gaat. Zo zijn ze nóg hygiënischer.

 

handdroger Superdry rvsl

TriBlade RvsL

 

Wat zijn de voordelen van automatische handdrogers? En de kosten?

Plaatsing van een elektrische handdroger in het toilet is een doeltreffende oplossing om te voorzien in elke behoefte aan handendrogen. Vooral in openbare toilet ruimten. Maar je kunt ze ook in huis gebruiken. Het gebruik van handendrogers vermindert papierafval. Dus: minder afval!

Bovendien vallen de stroomkosten in het niet bij de voortdurende uitgaven aan het kopen van papieren handdoeken. Alleen al vanwege de kostenbesparing – handdrogers besparen gemiddeld 90% op de kosten van handdoeken – loont de investering in een onderhoudsvrije handdroger. Kijk dan eens naar alle andere voordelen:

  • Geen navullingen
  • Geen afval
  • Altijd een hygiënische droging (geen lege dispenser)
  • Levensduur 8 -10 jaar
  • Een handendroger vergt geen onderhoud

Als je deze argumenten nader bekijkt zie je dat een handendroger op het toilet al snel binnen 1,5 jaar is terugverdiend. Daarna hangt hij eigenlijk ‘gratis’. Dat is niet helemaal waar natuurlijk want een handendroger gebruikt stroom. Teruggerekend op een jaar gebruik in een gemiddelde bedrijfsmatige situatie zie je dat deze kosten neerkomen op zo’n € 25,00 euro per jaar. En in groter verband is het raadzaam om ook de montagekosten hierin mee te nemen.

Maar goed, dat zijn statische en éénmalige gegevens waarmee je kunt rekenen. Daarna kun je genieten van een handdroogsysteem waar je nauwelijks omkijken naar hebt. Dat is kosten besparen zonder moeite.

Lees de besparing op het drogen van de handen er eens op na. Wij hebben een voorbeeld genomen uit een gemiddelde bedrijfssituatie, kijk maar: Voorbeeld Kostenvergelijking Superdry TriBlade ECO rvsl

 

Welk model handdroger is geschikt voor je toilet?

Bij QualityHygiene zijn al onze elektrische handdrogers van de laatste stand van de techniek. Krachtige, stijlvolle en energiezuinige handdrogers. Je geeft je toiletten een modern en geraffineerd tintje. En zo geld besparen en zorg dragen voor het milieu.

Als je op zoek bent naar een stille handdroger, raden we je het model Advance RVS. Voor een verticale handdroger is het meest aanbevolen model de Superdry. Jij loopt voorop met de nieuwste trends! Indien je in deze techniek geïnteresseerd bent kan het model Extreme van pas komen. Die werkt met infrarood en het model Powerblade werkt met een optische sensor.

 

Neem een kijkje in ons aanbod handdrogers om de grote verscheidenheid aan handendrogers van topkwaliteit te vergelijken:

Stille handdroger:

Advance RVS

 

handdroger toilet

volg ons

Zoek je ook een krachtige handdroger voor horeca?

Extreme Wit

 

handdroger toilet

Zoek je hands-in handdroger

Ultrablade wit

 

handdroger toilet

Powerblade wit

 

handdroger toilet

Ultrablade rvsl

 

handdroger toilet

Powerblade rvsl

 

Handdroger toilet

Handdroger op het toilet, FAQ:

In normale omstandigheden is de gemiddelde levensduur van een handdroger in het toilet ergens tussen de 8 tot 10 jaar. In extreme omstandigheden kunnen de motoren sneller versleten raken.

Niet alle handdrogers voor toiletgebruik hebben filters. Sommige hands-in modellen hebben dat wel. Het is echter niet strikt noodzakelijk. Rapporten wijzen uit dat het eigenlijk niet nodig is en het besmettingsrisico uiterst gering is. Maar voor diegene die 100% zekerheid wenst kan het enige geruststelling bieden.

Een goede plek is nodig voor de montage, op de juiste hoogte. Het installatiemateriaal is meegeleverd. Uiteraard dient u de stroom (éénmalig) door te trekken en aan te sluiten.

Direct online een handdroger bestellen voor je toiletten?

Bekijk onze productpagina met handdrogers. Heb je verdere vragen of wil je vrijblijvend advies? Bel +31 20 670 2567.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Bel mij terug
    error: