FAQ Luchtbevochtigers

Snel naar: product en prijs

Snel naar: product en prijs

Luchtbevochtiger, informatie en antwoord op veelgestelde vragen

Eigenschappen verschillende luchtbevochtigers

 • Maken luchtbevochtigers veel lawaai?

De Ultrasone bevochtigers zijn het meest geruisarm. Bent u opzoek naar een bevochtiger voor in uw slaapkamers, dan zijn de Ultrasone bevochtigers zoals de Wood’s WHU600 luchtbevochtiger het meest geschikt. Voor grotere ruimtes zijn onze koudwaterbevochtigers het beste (bijv. de TB150 luchtbevochtiger). Het geluid blijft beperkt tot het op het achtergrond zoemen van een ventilator indien er bij aanschaf met voldoende capaciteit is rekening gehouden.

 • Welke capaciteit luchtbevochtiger heb ik nodig?

Overcapaciteit is altijd het beste om in zekere mate in huis te hebben. Zoals in de vorige vraag is beschreven scheelt het geluid (koudwaterbevochtiger) en stroomverbruik. De bevochtiger hoeft dan minder vaak aan de slaan op zijn hygrostaat.

 • Hoe vaak moet een luchtbevochtiger schoongemaakt worden?

Dit is geheel afhankelijk van de mate van stof in uw ruimte en kalk in het water. Bij ultrasone en koudwaterbevochtiging is het mogelijk om ontkalkingstoevoegingen te gebruiken. Bij ultrasone bevochtiging kunt u gebruik maken van onze universele antikalk en -bacterie filters, bij koudwater-bevochtiging kunt u gebruik maken van de geconcentreerde reinigingstoevoeging ‘Wasserfrisch’ (let op: niet meer dan 1 dopje per 10 liter!). Het is echter wel belangrijk de reservoirs regelmatig te controleren en vandaaruit wel of geen actie te ondernemen. Vervuiling dat in het reservoir achterblijft kan immers weer in de lucht geblazen worden. Goed schoonhouden van de apparatuur is belangrijk omwille van de hygiëne!

 • Hoe vaak moet ik het water verversen?

Dit is geheel afhankelijk van de relatieve vochtigheid en temperatuur in uw kamer. Vindt u het moeilijk om hier een inschatting in te maken bij het bepalen van een type luchtbevochtiger? Bel ons gerust even op: +31 20 670 2567.

 • Hoe vaak moeten de filters vervangen worden?

Ook dit is geheel afhankelijk van de mate van kalk in het water en stof in de lucht. Bij overmatig kalkaanslag zal een ultrasone of een stoom-luchtbevochtiger defect kunnen raken. Bij een koudwaterbevochtiger zal het filter sneller verzadigd kunnen raken zodat het praktisch geen vocht meer opneemt.

 • Kan ik gewoon kraanwater gebruiken?

Jazeker, u kunt de waterreservoirs vullen met kraanwater. In sommige gebieden in Nederland kan het kraanwater vrij hard zijn. Indien u hinder ondervindt door overmatig kalkaanslag kunt u ontkalkingsfilters gebruiken of ontkalkingsmiddel zoals hierboven vermeld bij het navullen.

Luchtvochtigheid verschillende ruimtes

 • Hoe weet ik welke bevochtiger goed is voor mijn ruimte?

Hierbij kunt u naar het volgende kijken,

 1. Oppervlakte van de kamer

 2. Mate van ventilatie

 3. Stand van luchtvochtigheid (zonder gebruik luchtbevochtiger)

 4. Temperatuur in de ruimte

 5. Afgesloten of open ruimte

Na het bepalen van bovenstaande punten, kunnen onze medewerkers u een persoonlijk vrijblijvende advies geven betreft de aanschaf van een luchtbevochtiger.

 • Hoe weet ik wanneer ik echt een luchtbevochtiger nodig heb?

Wanneer de relatieve luchtvochtigheid ver onder de 50% is. Met een hygrometer kunt u de luchtvochtigheid in de ruimte meten.

 • Is het handig om een luchtbevochtiger en luchtreiniger in één aan te schaffen?

In principe is een luchtbevochtiger en luchtreiniger in 1 niet verkeerd. Echter de luchtreiniger wordt hoger geplaatst bij koudwaterbevochtiging. Bij ultrasone bevochtiging in combinatie met ionisatie is een neveneffect het probleem van neerslaande deeltjes. Koudwater-bevochtiging is op zich al een vorm van luchtreiniging (luchtwasser), echter hij staat veelal op de grond terwijl luchtreinigers vaak hoog geplaatst dienen te worden in verband met bijvoorbeeld het opvangen van fijnstof in de ademhalingszone.

Onderscheid luchtbevochtigers QualityHygiene

 • Wat is het verschil tussen de luchtbevochtigers van QH en gangbare bevochtigers?

De luchtbevochtigers van QualityHygiene hebben vaak grotere waterreservoirs / capaciteit dan de gangbare luchtbevochtigers. Tevens zijn de producten van QualityHygiene gebouwd voor een levensduur langer dan 1 seizoen.

Service QualityHygiene

 • Waar kan ik vrijblijvend advies luchtbevochtiger aanvragen?

U kunt uiteraard geheel vrijblijvend contact met ons opnemen voor al uw vragen over onze luchtbevochtigers en welk product het beste geschikt is voor uw situatie. Wij zijn te bereiken van maandag tot en met vrijdag (09:00-17:00 uur) via +31 20 670 2567.

 • Wat zijn de verzendkosten?

Voor afnemers in NL: Bij een aanschaf onder de € 150,00 incl. BTW betaald u 6,99 incl. BTW verzendkosten. Voor afnemers in BE: Bij een aanschaf onder de € 300,00 incl. BTW betaald u 13,99 incl. BTW verzendkosten.

 • Wat is de levertijd?

Na de aanschaf van een product, maken wij met u een afspraak om in te plannen wanneer de bevochtiger afgeleverd moet komen worden. De meeste producten zijn bij ons op voorraad, u kunt dan verwachten dat u uw apparaat binnen 1 tot 3 werkdagen binnen heeft. Bekijk de overige verzendingsdetails.

 • Wat is het garantietermijn?

Voor particuliere afnemers staat er een garantietermijn van 2 jaar. Voor onze zakelijke klanten geldt er een garantietermijn van 1 jaar.

Behoefte aan advies of meer informatie?

Heeft u verdere vragen of wilt u een vrijblijvend advies? Bel +31 20 670 2567. Of ga direct naar ons aanbod luchtbevochtigers:

Behoefte aan advies of meer informatie?

Heeft u verdere vragen of wilt u een vrijblijvend advies? Bel +31 20 670 2567. Of ga direct naar ons aanbod luchtbevochtigers:

  Bel mij terug
  error: