Hoe werkt een ultrasone luchtbevochtiger?

Snel naar: product en prijs

Hoe werkt een ultrasone luchtbevochtiger?

Wanneer heeft u een ultrasone luchtbevochtiger nodig? Mensen hebben behoefte aan een bepaalde mate van luchtvochtigheid. Voor het beste en gezondste comfort binnenshuis is in de winter een relatieve vochtigheid van ongeveer 45 procent ideaal.

Manieren om de lucht te bevochtigen

 • Warme mist luchtbevochtiging
 • Koele mist luchtbevochtiging

Koele mist luchtbevochtigers kunnen worden onderverdeeld in koudwater bevochtigers, waaier bevochtigers en ultrasone luchtbevochtigers.

Iedere bevochtiger heeft een aantal voordelen ten opzichte van de andere type luchtbevochtigers. We nemen op deze pagina even de voor- en nadelen en de werking van een ultrasone luchtbevochtiger door.

Werking ultrasone luchtbevochtiger

Een Ultrasone luchtbevochtiger maakt gebruik van een metalen diafragma vibrerend op een ultrasone frequentie, hierdoor ontstaan waterdruppeltjes. Een ultrasone luchtbevochtiger is meestal stil.

De ultrasone bevochtiger zendt vervolgens een fijne nevel de lucht in, die de luchtvochtigheid in de kamer weer in balans brengt.

Luchtbevochtiger WHU600

Wat zijn de voordelen van een ultrasone bevochtiger?

Ultrasone luchtbevochtiging is een energievriendelijke manier van bevochtiging ten opzichte van stoom bevochtigers. Ultrasone luchtbevochtigers warmen namelijk niet het water op, waardoor er minder elektriciteit wordt gebruikt.

Verder zijn ultrasone bevochtigers draagbaar en kunnen meteen worden ingezet. Er is geen wachttijd om het water te koken, aangezien de mist wordt geproduceerd door middel van ultrasone trillingen.

Een ultrasone luchtbevochtiger kan op een effectieve manier de relatieve luchtvochtigheid in kleine kamers in balans brengen.

Wat zijn de nadelen van ultrasone luchtbevochtiging?

De watertanks in de apparaten moeten vaak schoon gemaakt worden en gevuld worden met schoon water. Het stilstaande water in de reservoirs van luchtbevochtigers kan namelijk bacteriën bevatten. Goed om bij het kopen van een luchtbevochtiger te kijken of de ultrasone bevochtiger antibacteriële functies heeft ingebouwd.

Tot slot is het goed om er op te letten dat het water van de ultrasone luchtbevochtigers mineralen bevat. Dit heeft geen effect op uw gezondheid, maar deze mineralen kunnen neerslaan als stof in uw huis.

Oplossing, gedestilleerd water of naar een ultrasone bevochtiger kijken die beschikt over een filterfunctie voor mineralen.

In ons programma hebben wij zowel ultrasone- als koudwaterbevochtigers. Ben je op zoek naar een goede ultrasone luchtbevochtiger? Bekijk dan eens de WHU600 (voorheen de MJS-601).

MJS601-slaapkamer

Speciaal voor de slaapkamer:

WHU600X BEVOCHTIGER

 

Luchtbevochtiger voor de slaaapkamer

volg ons

Behoefte aan advies of meer informatie?

Heeft u verdere vragen of wilt u een vrijblijvend advies? Bel +31 20 670 2567. Of ga direct naar ons aanbod luchtbevochtigers:

17 reacties

 • Kan ik de tank van ultrasone vernevelaars met fysiologisch zout vullen?

  • Beste Monic,

   Dat is niet de bedoeling want de ultrasone module zou hierdoor kunnen aantasten. Aanbevolen wordt te werken met onthard of gedestilleerd water. Je zou ook kunnen overwegen om ontkalkings-sponsjes te gebruiken in het reservoir. Deze leg je gewoon in het reservoir als deze gevuld is met water. Je kunt ze bestellen in onze shop, op de pagina van het bestelde product.

 • G.J.F. Berendsen, op 21/07/2019 om 18:45

  MJS601
  Hoe vul ik het reservoir ?
  Wat voor onderhoud zit er aan ?

  • U kunt het reservoir uitnemen en onder de kraan houden. De MJS601 heeft een reservoir van 6 liter. Onderhoud is het regelatig schoonhouden en ontkalken van het ultrasoon-plaatje.

 • Diane Van Riet, op 12/08/2019 om 21:14

  Kan ik ook op voorhand gekookt water gebruiken?

 • Diane Van Riet, op 12/08/2019 om 21:15

  Kan ik ook op voorhand gekookt water gebruiken i.p.v. gedistilleerd water?

  • Hoi Diane,

   Het wordt aangeraden om het waterreservoir te vullen met kraanwater.

   met vriendelijke groet,
   Rick

 • Als wij onze Ultrasone bevochtiger laten werken is het net of op onze electro toestellen dvd enz wit uitslaan, wat is hier aan te doen.

 • hebben huisdieren geen last van dat ultrasone geluid/trilling?

  • @Kopuit, de module zit onderwater en de trilling is dan bedoeld om stoom op te wekken. Onderwater produceert het niet of nauwelijks geluid. Zodra de module zonder vocht komt slaat hij af. Honden hebben dus geen last van een ultrasone luchtbevochtiger.

 • Als ik de ultrasone luchtbevochtiger aanzet worden de vlammen van het fornuis blauw met geel en oranje. Kan dit kwaad?

 • Klopt het dat wanneer de ideale luchtvochtigheid bereikt is dat dan de uitvoer van stoom stopt en blijft de luchtbevochtiger dan toch zijn werk nog doen?

  • De luchtbevochtiger heeft idd een hygrostaat die automatisch het gewenste luchtvochtigheidspeil regelt. Hij stopt dus als dit peil bereikt is en start als dat weer nodig is.

 • Is de luchtreiniginhsfunctie ook zonder de luchtbevochtiger te gebruiken?

  • @mo, De luchtreinigingsfunctie kan alleen ingeschakeld worden als de bevochtiger werkt.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Bel mij terug
  error: