Legionella luchtbevochtiger, wat kan je er tegen doen?


Snel naar: product en prijs

Legionella door luchtbevochtiger, wat kan je er tegen doen?

Legionella ontstaat in een luchtbevochtiger als het water te lang stil staat. En dat is gevaarlijk, want de legionella bacterie is een veroorzaker van de legionellagriep of de veteranenziekte. Wij doken de legionella luchtbevochtiger wereld in en komen met antwoorden op de meest gestelde vragen.

Hoe ontstaat legionella in een luchtbevochtiger?

Legionella ontwikkelt zich het beste in warm stilstaand water. Dat wil zeggen: water met een temperatuur tussen de 20 en 50 graden Celsius. Een ultrasone luchtbevochtiger is kwetsbaar voor legionella. Deze bevat namelijk een reservoir waar water soms lang stil blijft staan. Legionella is een serieus risico indien het reservoir niet goed en regelmatig schoongemaakt wordt. Je loopt kans op de legionellagriep of de veteranenziekte bij het inademen van de bacterie. Een legionella luchtbevochtiger wil je dus absoluut niet in huis hebben.

Legionella luchtbevochtiger

Wat zijn de risico’s bij legionella in je luchtbevochtiger?

Volgens het RIVM worden de meeste mensen niet ziek als ze de legionella bacterie inademen. Als er klachten ontstaan, zijn dat vaak griepachtige klachten. Deze klachten gaan meestal na een aantal dagen weer weg.

Legionella besmetting gebeurt met name door verneveling of versproeiing zoals bijvoorbeeld bij ultrasone en adiabatische bevochtiging. Koudwater bevochtigers hebben minder kans op deze besmetting doordat verdamping een natuurlijker proces is.

In sommige gevallen veroorzaakt de legionella luchtbevochtiger de veteranenziekte of een legionellalongontsteking. deze ernstige longontsteking is soms dodelijk. Het belang is dus groot om jezelf te beschermen tegen de gevaarlijke bacterie.

Legionella luchtbevochtiger, is de bacterie te voorkomen?

Met regelmatig onderhoud voorkom je legionella in je luchtbevochtiger. In de bevochtiger handleiding kun je vinden hoe je het apparaat het beste reinigt. Gebruik je de bevochtiger even niet? Dan is het verstandig om het waterreservoir te legen en te vullen met nieuw water.

Een legionella bacterie bestrijden in een luchtbevochtiger

Heb je het vermoeden of ben je erachter gekomen dat het waterreservoir van je luchtbevochtiger legionella bevat? Het meest verstandige is dan om een legionella-expert in te schakelen. Deze kan middels apparatuur vaststellen of de legionellanorm overschreden is. Indien dat het geval is zal de expert de legionella verwijderen uit de luchtbevochtiger.

Speciaal voor de huiskamer:

TB125 BEVOCHTIGER

 

Luchtobevochtiger

volg ons

Behoefte aan advies of meer informatie?

Heeft u verdere vragen of wilt u een vrijblijvend advies? Bel +31 20 670 2567. Of ga direct naar ons aanbod luchtbevochtigers:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Bel mij terug
    error: