Bescherm je baby met een luchtbevochtiger in de babykamer

Snel naar: product en prijs

Luchtbevochtiger babykamer, bescherm je baby tegen droge lucht

Een verkoudheid, verstopte neus, droge huid en hoesten. Zijn het herkenbare klachten van je baby? Dat heeft vaak te maken met de luchtvochtigheid in de babykamer. Veel ouders hebben niet door dat de lucht te droog is. En kinderen zijn veel gevoeliger voor droge lucht dan wij. Een luchtbevochtiger helpt je baby te beschermen tegen droge lucht. Hij houdt de luchtvochtigheid op een comfortabel niveau.

Maar zijn luchtbevochtigers veilig voor je baby? Zijn er voorzorgsmaatregelen die je moet kennen? Zoals hoe dichtbij een luchtbevochtiger bij de baby mag/moet zijn en op welke instelling je hem moet houden? Het is verstandig om op de hoogte te zijn van mogelijke problemen. Dus blijf lezen voor alles wat je moet weten over het gebruik van een luchtbevochtiger in de babykamer.

 

Welke soorten zijn er? – luchtbevochtiger babykamer

Er zijn vier verschillende typen luchtbevochtigers op de markt. Namelijk een koudwater-, stoom-, ultrasone- en  adiabatische luchtbevochtiger. De beste luchtbevochtiger voor je baby werkt met ultrasone techniek. Hierbij worden trillingen onder water in gang gezet. Vervolgens stoot het apparaatje zichtbare mist uit. Aanrader is om de ultrasone luchtbevochtiger op tafel te zetten omdat zo de koude mist beter in de lucht wordt opgenomen.

 

Waarom is dit type luchtbevochtiger de beste voor je baby?

Een ultrasone luchtbevochtiger is een aanrader voor baby’s op de babykamer omdat ze ongevaarlijk zijn. Ze gebruiken geen hete stoom en daardoor kan je kleintje zichzelf nooit per ongeluk bezeren. Daarnaast zijn ze draagbaar en direct inzetbaar. Wat ook meehelpt is het lage geluidsniveau. Hierdoor kan je baby rustig doorslapen terwijl de luchtbevochtiger op de babykamer zijn werk doet.

 

De TLB7 babykamer luchtbevochtiger is een uitstekende keuze voor je baby

 

Gevaren baby bij droge lucht (astma, verkouden, hoesten)

De luchtwegen van een baby zijn nog volop in ontwikkeling en daardoor extra kwetsbaar voor droge lucht. Bekende klachten wanneer baby’s worden blootgesteld aan droge lucht zijn: geïrriteerde luchtwegen, een droge huid, hoofdpijn en vermoeidheid. In extremere gevallen kunnen zelfs longaandoeningen zoals astma worden veroorzaakt. Gelukkig beschermt een luchtbevochtiger je baby goed en kun je met een gerust hart je kleintje laten slapen.

 

Luchtbevochtiger babykameer

 

Baby luchtbevochtiger ervaringen wijzen deze tips uit:

 • De nachtstand schakelt alle lampjes ‘s nachts uit en zorgt ervoor dat het apparaat stil is. Fijn voor de slaap van je kleintje;
 • Plaats de luchtbevochtiger in de babykamer op een plek waar zijn of haar grijpgrage handjes niet bijkunnen. Zoals op een boekenplank of in een hoek;
 • Het is belangrijk dat je een babykamer luchtbevochtiger regelmatig schoonmaakt. Er blijft namelijk weleens vuil achter in de kiertjes en filters.

 

Voordelen van een luchtbevochtiger in de babykamer:

 • Voorkomt droge lucht. Een luchtbevochtiger helpt de luchtvochtigheid op een comfortabel niveau te houden, waardoor droge lucht wordt voorkomen. Dit kan helpen om de huid van de baby gehydrateerd te houden en irritaties te verminderen.
 • Verlicht ademhalingsproblemen. Een goede luchtvochtigheid kan helpen bij ademhalingsproblemen zoals verstopte neus, hoesten en geïrriteerde luchtwegen. Het gebruik van een luchtbevochtiger kan verlichting bieden en het ademhalingscomfort van je baby verbeteren.
 • Verlicht huidaandoeningen. Baby’s met een gevoelige huid of bepaalde huidaandoeningen zoals eczeem kunnen baat hebben bij een luchtbevochtiger. De juiste luchtvochtigheid kan helpen om de huid gehydrateerd te houden en jeuk en irritatie te verminderen.
 • Bevordert een goede nachtrust. Een comfortabelere luchtvochtigheid in de kamer kan bijdragen aan een betere nachtrust voor zowel de baby als de ouders. Droge lucht kan leiden tot ongemak en verstoring van de slaap, terwijl een optimale luchtvochtigheid een rustige en ontspannen slaapomgeving kan bevorderen.

 

Nadelen van een luchtbevochtiger in de babykamer:

 • Onderhoud en hygiëne. Een luchtbevochtiger vereist regelmatig onderhoud om te voorkomen dat bacteriën, schimmels en andere verontreinigingen zich ophopen. Het is belangrijk om de bevochtiger regelmatig schoon te maken en het water regelmatig te verversen om een gezonde luchtkwaliteit te behouden.
 • Verhoogd risico op schimmelgroei. Als een luchtbevochtiger niet op de juiste manier wordt gebruikt of onderhouden, kan dit leiden tot een verhoogd risico op schimmelgroei. Schimmel kan allergieën en gezondheidsproblemen veroorzaken, dus het is belangrijk om de luchtbevochtiger goed te reinigen en te volgen volgens de instructies van de fabrikant.
 • Te hoge luchtvochtigheid. Hoewel een optimale luchtvochtigheid wenselijk is, kan een te hoge luchtvochtigheid in de kamer ook problemen veroorzaken, zoals schimmelgroei, condensvorming en een benauwd gevoel. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid in de gaten te houden en de luchtbevochtiger op de juiste instellingen te gebruiken.

 

Behoefte aan advies of meer informatie?

Heb je vragen over luchtbevochtigers? Of ben je overtuigd en wil je vrijblijvend advies over wat de mogelijkheden zijn voor jouw situatie? Ontdek de mogelijkheden op onze productpagina of bel ons op +31 20 670 2567.

luchtbevochtiger babykamer
luchtbevochtiger babykamer

volg ons

Veel gestelde vragen over luchtbevochtiger babykamer:

Het gebruik van schoon water is belangrijk om verontreinigingen in de lucht te voorkomen. Hoewel het niet altijd nodig is, kan het gebruik van gedestilleerd water helpen om mineralen en andere onzuiverheden te verminderen die zich kunnen ophopen in de bevochtiger.

Ja, een luchtbevochtiger is veilig voor jouw babykamer. Het is echter belangrijk om de instructies van de fabrikant op te volgen en de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen, zoals het schoonhouden van de bevochtiger en het veilig plaatsen ervan buiten het bereik van de baby.

De ideale luchtvochtigheid in de babykamer ligt doorgaans tussen 40% en 60%. Dit niveau helpt droge lucht te voorkomen en zorgt voor een comfortabele omgeving voor je baby.

Direct online een luchtbevochtiger bestellen?

Druk op deze knop en zoek de luchtbevochtiger van jouw keuze:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Bel mij terug
  error: