Luchtbevochtiger met ionisatie: is het nuttig?

Snel naar: product en prijs

Luchtbevochtiging met ionisator: biedt het veel voordelen?

Iedere winter is het voor huishoudens en kantoren een terugkerend probleem: te droge lucht. De kou en de loeiende verwarming zorgen nu eenmaal voor een lage luchtvochtigheid in huis. En dat brengt potentiele gezondheidsklachten als droge ogen, hoofdpijn en een geïrriteerde ogen, slijmvliezen en keel met zich mee.

Een luchtbevochtiger met ionisatie functie houdt de luchtvochtigheid op peil én de lucht vrij van virussen, bacteriën en meer. Biedt ionisatie echt een meerwaarde voor luchtbevochtigers of kun je prima zonder? Lees het hier.

 

Luchtbevochtiger met ionisator: wat doen ze precies?

Een luchtbevochtiger verwijdert droge lucht en brengt vochtigere, schone lucht in de ruimte. Het zorgt voor een optimale luchtvochtigheid. Het meest gezonde is een luchtvochtigheidsgraad tussen de 40% en 60% (bron).

Luchtbevochtigers met een ionisator brengen negatieve ionen in de lucht. Dat gebeurt met behulp van elektrische lading. Deze ionen hechten zich vast aan vuile stoffen als fijnstof, pollen, bacteriën, virussen en andere schadelijke deeltjes. Door het ioniseren worden de vuile stoffen onschadelijk gemaakt. En omdat ze door de ionisatie samenklonteren vallen ze uiteindelijk neer op de grond.

Ultrasone soort luchtbevochtiger

De WHU600X (luchtbevochtiger met ionisator)

Lucht bevochtigen en ionisatie: de voordelen en nadelen

Het voordeel van een luchtbevochtiger met ionisator is dat ze een bijdrage leveren in het bestrijden van luchtvervuiling. Nadeel is dat ze een beperkt bereik hebben (gemiddeld tot 1,5 meter). Dat is voor kleine kamers een goede toevoeging, maar niet voor grotere ruimtes. Wil je luchtvervuiling professioneel aanpakken in een grote ruimte? Verdiep je dan eens in een luchtreiniger met goede luchtcirculatie.

Wat is de beste luchtbevochtiger met ionisatie?

Ben je op zoek naar een goede luchtbevochtiger met reinigingsfunctie? Dan is de WHU600X de beste keuze. Deze populaire bevochtiger is als beste getest en hij beschikt over een instelbare ionisatie optie die extra-allergene kwaliteit geeft. Hij is bovendien geruisarm, gebruiksvriendelijk, energiezuinig en hij bevat een groot reservoir van maarliefst 6 liter. Kortom: een ideale bevochtiger voor in een kleine (kantoor)kamer.

De ideale luchtbevochtiger voor een kinderkamer

De WHU600X is speciaal ontworpen voor kinderkamers. Door het lage geluidsniveau van de WHU600X slaapt je kind ongestoord door. Het kinderslot activeer je door het display 5 seconden in te drukken. Hiermee voorkom je dat de instellingen van de WHU600X per ongeluk gewijzigd worden. Behalve voor kinderkamers is de WHU600X uitermate geschikt voor kleine huiskamers, slaapkamers en kleine kantoren.

Luchtbevochtiger met ionisator

Beste luchtbevochtiger met ionisatie:

WHU600X LUCHTBEVOCHTIGER

 

Luchtbevochtiger met ionisatie

volg ons

Behoefte aan advies of meer informatie?

Heeft u verdere vragen of wilt u een vrijblijvend advies? Bel +31 20 670 2567. Of ga direct naar ons aanbod luchtbevochtigers:

4 reacties

 • Guido Breckx, op 06/04/2021 om 12:35

  Beste, ik overweeg de aankoop van een WHU600X luchtbevochtiger. Moet ik daar een filterset bij bestellen? Ik beschik over een waterontkalker. Vriendelijke groet. Guido

  • Beste Guido, Dat is dan niet direct noodzakelijk echter wel handig als je het reservoir niet steeds wil reinigen bij elke navulling. De spons-filtersetjes voorkomen bacteriegroei binnenin het reservoir.

 • Klaas Brons, op 03/05/2022 om 10:13

  M.
  Ik heb een kamer van 70m2 , de inhoud van de kamer is225m3 ,welke luchtzuiveraar kunt u aanbevelen om met name het fijnstof uit de lucht te halen en de lucht te bevochtigen ?
  Groeten Klaas Brons

  • Beste Klaas, Als het om een luchtbevochtiger gaat kun je het beste voor een grote capaciteit bevochtiger gaan. Denk aan de TB150. Als het om een luchtzuiveraar gaat is wellicht de EDC650 interessant. Uiteraard zijn er ook goedkopere oplossingen. Je kunt ons ook bellen: +31206702567

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Bel mij terug
  error: