Het coronavirus effectief bestrijden met een luchtbevochtiger

Snel naar: product en prijs

Het coronavirus effectief bestrijden met een luchtbevochtiger

Een luchtbevochtiger tegen corona, heeft het nut? In de koude maanden is de lucht een stuk droger (lage luchtvochtigheid). En wat doet droge lucht dan met het coronavirus? Weinig vocht in de lucht heeft een versterkend effect op het virus. Virusdeeltjes blijven langer actief en verspreiden zich sneller bij een lage luchtvochtigheid (bron).

Gelukkig zijn er maatregelen die helpen het coronavirus te bestrijden. Zo is bevochtigen tegen corona een effectieve manier om de verspreiding van het virus in te dammen. Lees er hier meer over.

Koudwater luchtbevochtger

De ideale luchtvochtigheid tegen corona

Het relatieve luchtvochtigheidspercentage (RV) geeft aan hoeveel vocht je lucht bevat. Hoe hoger de RV, hoe vochtiger je lucht is. De ideale luchtvochtigheid voor huiskamers, kantoorruimtes, musea e.d. ligt doorgaans tussen de 40% en 60%. Een apparaat als een luchtbevochtiger tegen corona houdt de luchtvochtigheid op topniveau.

Het verband tussen corona en luchtvochtigheid

Onderzoek toont aan dat er een verband is tussen het coronavirus en de hoeveelheid vocht in de lucht. Zo gingen coronavirusdeeltjes het snelste ‘dood’ in een ruimte waar de RV rond de 50% lag. Het virus bleef het langst in leven bij een RV van 20%, aldus de onderzoekers van the American Society for Microbiology. Kortom: het coronavirus is het snelst onschadelijk als de luchtvochtigheid rond de 50% ligt.

Dezelfde studie concludeert dat virusdeeltjes op roestvrijstalen oppervlakken het langst blijven bestaan wanneer de luchtvochtigheid op laag niveau is. Besmettelijke virusdeeltjes bleven slechts 3 dagen bestaan bij 50% RV, terwijl ze bij 20% RV maarliefst 28 dagen overleefden (bron).

luchtbevochtiger tegen corona

Wat doet een luchtbevochtiger tegen corona?

Luchtbevochtiging ter bestrijding van het coronavirus houdt de luchtvochtigheid op gewenst peil. Hierdoor verklein je het risico op de verspreiding van het coronavirus in je ruimte. Luchtbevochtigers bestrijden ook andere bacteriën en virussen in je ruimte. Zo is aangetoond dat het besmettingspotentieel van griepvirussen aanzienlijk vermindert wanneer de luchtvochtigheid hoger dan 40% ligt.

Hoger besmettingsrisico bij droge lucht

In sommige kantoren, werkplaatsen en huizen is de lucht te droog. Dat is vooral in de koude maanden een probleem, want dan draaien de kachels weer overuren. Symptomen bij te droge lucht zijn onder andere statische elektriciteit, droge ogen, hoofdpijn en hoestbuien.

Behalve gezondheidsklachten zorgt lucht dus ook voor een hogere virusactiviteit, wat de kans op corona-besmettingen in een ruimte significant laat toenemen. Is de lucht in jouw ruimte te droog? Overweeg het dan om een corona luchtbevochtiger in te zetten.

De TB150: De beste bevochtiger tegen corona

De luchtvochtigheid op peil kunnen houden zonder omkijken. En lang kunnen doorwerken zonder oponthoud. Dat zijn eigenschappen die een goede luchtbevochtiger tegen corona moet hebben. De koudwaterbevochtiger TB150 is zo’n bevochtiger. Hij is krachtig, verrijdbaar en zeer geschikt voor kantoorruimtes, vergaderruimtes en grote huiskamers.

De TB150 blinkt verder uit in zijn gebruiksgemak. Hij is bijvoorbeeld stekkerklaar, dus direct klaar voor gebruik. Ook heeft de TB150 een ingebouwde hygrostaat. Die zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid automatisch op het door jou gewenste peil blijft. Tot slot is het mogelijk om de TB150 aan te sluiten op een permanente watertoevoer.

Meer informatie over de TB150

Voor kleinere kantoren, kleine huiskamers en slaapkamers raden wij de TT006 luchtbevochtiger aan om het coronavirus aan te pakken.

koudwater bevochtiger

TB150

TTT006-ultrasone-luchtbevochtiger

TT006

volg ons

Corona luchtreiniger | Haal virussen effectief uit de lucht

Het gebruik van een goede luchtreiniger is essentieel om Covid-19 effectief uit de lucht te verwijderen. Wij vertellen u alles waarmee u rekening moet houden bij de aankoop van een luchtreiniger tegen het coronavirus en de sleutels om besmetting te voorkomen.

Vrijstaande desinfectiezuil met automatische dispenser

De automatische desinfectiezuil met contactloze alcohol dispenser is hygiënisch en gebruiksvriendelijk. Hij biedt bescherming tegen het Coronavirus.

Helpt ionisatie van een luchtreiniger tegen corona?

Helpt een ionisatie luchtreiniger tegen corona? En werkt ionisatie luchtreiniging? Belangrijke informatie over corona luchtreinigers.

Behoefte aan advies of meer informatie?

Heeft u verdere vragen of wilt u een vrijblijvend advies? Bel +31 20 670 2567. Of ga direct naar ons aanbod luchtbevochtigers:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Bel mij terug
    error: