Snel naar: product en prijs
Snel naar: product en prijs
Een luchtbevochtiger tegen griep, heeft het nut? In de koude maanden is de lucht een stuk droger (lage luchtvochtigheid). En wat doet droge lucht dan met het griepvirus? Weinig vocht in de lucht heeft een versterkend effect op het virus. Virusdeeltjes blijven langer actief en verspreiden zich sneller bij een lage luchtvochtigheid (bron). Bevochtigen tegen griep is een effectieve manier om de verspreiding van het virus in te dammen. Lees er hier meer over.
Het relatieve luchtvochtigheidspercentage (RV) geeft aan hoeveel vocht je lucht bevat. Hoe hoger de RV, hoe vochtiger je lucht is. De ideale luchtvochtigheid voor huiskamers, kantoorruimtes, musea e.d. ligt doorgaans tussen de 40% en 60%. Een apparaat als een luchtbevochtiger tegen virussen houdt de luchtvochtigheid op topniveau.
Onderzoek toont aan dat er een verband is tussen de virussen en de hoeveelheid vocht in de lucht. Zo gingen griepvirusdeeltjes het snelste ‘dood’ in een ruimte waar de RV rond de 50% lag. Het virus bleef het langst in leven bij een RV van 20%, aldus de onderzoekers van the American Society for Microbiology. Kortom: het griepvirus is het snelst onschadelijk als de luchtvochtigheid rond de 50% ligt.
Dezelfde studie concludeert dat virusdeeltjes op roestvrijstalen oppervlakken het langst blijven bestaan wanneer de luchtvochtigheid op laag niveau is. Besmettelijke virusdeeltjes bleven slechts 3 dagen bestaan bij 50% RV, terwijl ze bij 20% RV maarliefst 28 dagen overleefden (bron).
Luchtbevochtiging ter bestrijding van een virus houdt de luchtvochtigheid op gewenst peil. Hierdoor verklein je het risico op de verspreiding van virussen in je ruimte. Zo is aangetoond dat het besmettingspotentieel van griepvirussen aanzienlijk vermindert wanneer de luchtvochtigheid hoger dan 40% ligt. Luchtbevochtigers bestrijden ook andere bacteriën.
In sommige kantoren, werkplaatsen en huizen is de lucht te droog. Dat is vooral in de koude maanden een probleem, want dan draaien de kachels weer overuren. Symptomen bij te droge lucht zijn onder andere statische elektriciteit, droge ogen, hoofdpijn en hoestbuien.
Behalve gezondheidsklachten zorgt lucht dus ook voor een hogere virusactiviteit, wat de kans op virus-besmettingen in een ruimte significant laat toenemen. Is de lucht in jouw ruimte te droog? Overweeg het dan om een virus luchtbevochtiger in te zetten.
De luchtvochtigheid op peil kunnen houden zonder omkijken. En lang kunnen doorwerken zonder oponthoud. Dat zijn eigenschappen die een goede luchtbevochtiger tegen virussen moet hebben. De koudwaterbevochtiger TB150 is zo’n bevochtiger. Hij is krachtig, verrijdbaar en zeer geschikt voor kantoorruimtes, vergaderruimtes en grote huiskamers.
De TB150 blinkt verder uit in zijn gebruiksgemak. Hij is bijvoorbeeld stekkerklaar, dus direct klaar voor gebruik. Ook heeft de TB150 een ingebouwde hygrostaat. Die zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid automatisch op het door jou gewenste peil blijft. Tot slot is het mogelijk om de TB150 aan te sluiten op een permanente watertoevoer.
Voor kleinere kantoren, kleine huiskamers en slaapkamers raden wij de TT006 luchtbevochtiger aan om het griepvirus aan te pakken.
TB150
TT006