Luchtreiniger tegen allergie, wat doet hij?

Snel naar: product en prijs

Wat doet een luchtreiniger tegen allergie in huis?

15-20% van de Nederlandse bevolking heeft last van allergieklachten (RIVM). Studies hebben aangetoond dat luchtreinigers een positief effect hebben op allergische klachten. Deze allergie luchtreinigers doen dit door vervuilde of verontreinigde lucht te filteren. Kan een luchtreiniger effectief zijn tegen verschillende allergieën? Zolang de allergieën verband houden met in te ademen componenten is het antwoord ja. Het gaat onder meer om stofallergie, pollenallergie, huisstofmijtallergie en huisdierallergie (honden-, katten- of vogelallergie).

In dit artikel leest u hoe een luchtreiniger allergie efficiënt aanpakt. En hoe een luchtreiniger tegen allergie ervoor zorgt dat de lucht in uw huis vrij van pollen en stof blijft.

 

Minder overlast met een luchtreiniger tegen allergie

Op internet zijn veel luchtreinigers tegen allergie te koop. Deze hebben de belofte om allergische reacties te verminderen. Deze belofte komen veel luchtreinigers echter niet na. Het is daarom belangrijk om goed naar de luchtreiniger en het filter te kijken. Net zoals de capaciteit van de luchtreiniger. En de luchtcirculatie. De luchtreinigers van QualityHygiene maken gebruik van een HEPA filter. Dit sterke filter zorgt ervoor dat de lucht in huis schoon blijft.

 

luchtreiniger tegen allergie

 

 

Wat zijn allergie symptomen?

 • Tranende ogen
 • Verstopte neus / loopneus
 • Hoofdpijn
 • Ademhalingsproblemen
 • Geïrriteerde luchtwegen
 • Jeuk
 • Concentratieproblemen

Een luchtreiniger is doeltreffend om de symptomen van verschillende allergieën, zoals pollenallergie, stofallergie, huistofmijtenallergie, kattenallergie, hondenallergie, vogelallergie, en allergische astma tegen te gaan.

 

Luchtreiniger ook effectief tegen huisdier allergieën

Blootstelling aan katten- en hondenallergenen komt zeer vaak voor en is een ernstige oorzaak van astma bij allergische patiënten, vooral bij kinderen. Een luchtreiniger is een effectieve oplossing voor het bestrijden van huisdierallergieën. Een luchtreiniger met een hoogrendementspartikelfilter (HEPA-filter) is speciaal ontworpen om veelvoorkomende allergenen zoals kattenhaar, hondenhaar en vogelhuidschilfers uit de lucht te vangen en te verwijderen. Door gebruik te maken van een HEPA-filter zorgt de luchtreiniger ervoor dat deze allergenen effectief worden vastgehouden, waardoor de kans op het veroorzaken van allergische reacties wordt verminderd. De rol van luchtreinigers bij allergieën is geen nieuw gegeven. Verschillende studies in de afgelopen 30 jaar hebben hun effectiviteit aangetoond in het verminderen van allergische symptomen.

Bovendien kunnen huisdieren zelf last hebben van allergieën. Zo kunnen sommige honden ongemak ervaren door huisstofmijten en pollen, vergelijkbaar met menselijke allergieën. Als jouw huisdier gevoelig is voor dergelijke allergenen, wordt het ten zeerste aanbevolen om te investeren in een luchtreiniger met een HEPA-filter. Dit zal helpen om een schonere en gezondere omgeving te creëren voor jouw harige metgezel, waarbij de aanwezigheid van allergenen in de lucht en mogelijke allergische reacties worden geminimaliseerd. Door allergenen te verwijderen en de kwaliteit van de binnenlucht te verbeteren, biedt een speciale luchtreiniger voor allergieën verlichting niet alleen voor jou, maar ook voor jouw geliefde huisdieren.

 

Luchtreiniger tegen allergie met HEPA filter voor schone lucht in huis

Herken jij bovenstaande allergische reacties? QualityHygiene biedt kwalitatief de beste reinigers aan. Deze zijn geschikt voor de lange termijn.

Een luchtreiniger is nuttig en verwijdert fijnstof, huisstofmijten en huidschilfers van uw huisdier uit de lucht. En dat op een effectieve en geluidsarme manier.

De HEPA filters van QualityHygiene reinigen hiermee 99,97% van de verontreiniging. Met een grootte van 0,3 micron uit de lucht. En bieden daarmee een oplossing voor alle eerdergenoemde allergieën.

 

Behoefte aan advies of meer informatie?

Heeft u verdere vragen of wilt u een vrijblijvend advies? Bel +31 20 670 2567.

De beste allergie luchtreiniger voor de slaapkamer:

WOOD’s TALL 155

 

Luchtreiniger tegen allergie

volg ons

Zoekt u krachtige maar stille luchtreiniger tegen allergie?

WOOD’s AL 310 LUCHTREINIGER

 

Luchtreiniger tegen allergie

Veel gestelde vragen over luchtreiniger tegen allergie:

Nee. Het moet een luchtreiniger zijn met HEPA filters.

Een luchtreiniger met HEPA-filters is doeltreffend tegen allergieën zoals pollen, huisstofmijt en huisdierallergieën, waarvan de allergenen in de lucht zitten.

Ja, een luchtreiniger met HEPA-filters is zeer effectief in het verminderen van allergenen in de lucht en dus in het verminderen van je allergiesymptomen.

Direct online een luchtreiniger bestellen?

Druk op deze knop en zoek de luchtreiniger van jouw keuze:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Bel mij terug
  error: