Virus en Griepvirus luchtreiniger | Haal virussen effectief uit de lucht

Snel naar: product en prijs

Griepvirus luchtreiniger. Een luchtreiniger speciaal tegen het virus

Een luchtreiniger die het griepvirus en andere schadelijke deeltjes effectief kan filteren. Voor in een medische praktijk, een kantoor, een school, een winkel of een andere openbare ruimte zoals een kantine, een nagelstudio of een kapsalon. De kans op virus-infectie kun je aanzienlijk verminderen door een virus luchtreiniger te gebruiken. Überhaupt kun je virussen doeltreffend te lijf gaan met een luchtreiniger. Hier vertellen wij u over luchtreinigers die het goed doen tegen het griepvirus.

 

Griepvirus, wanneer en waar kun je het oplopen?

Een virus als griep kun je in drukke gebieden of gedeelde werkplekken oplopen. Mensen met droge slijmvliezen als gevolg van droge lucht of  te weinig drinken hebben een hoger risico op infectie. Er zijn verschillende manieren hoe een virus het lichaam binnen kan dringen, zoals:

  • Druppel infectie
  • Infectie door aanraking
  • Infectie via de lucht
  • Vocht en voeding infectie

Een virus infectie wordt gemakkelijk van mens op mens overgedragen. De druppel infectie is en klassieker. Bij niezen, hoesten en spreken zweven minuscule speekseldruppels (aerosolen) door de lucht die makkelijk de luchtwegen kunnen bereiken en zo een infectie veroorzaken. Persoonlijk contact via de huid bij het handen schudden of een aanraking via contact met voorwerpen brengen vroeg of laat ook ziekteverwekkers dicht bij de slijmvliezen. Daarom wordt er sterk aangeraden je handen goed te wassen tijdens een griepepidemie.

 

Een corona luchtreiniger biedt hulp

 

Klassieke virusbronnen zijn drukke plaatsen zoals een dokterspraktijk, een overvolle tram- of kantoorruimte waar veel ziekteverwekkers door de lucht zweven. De meest effectieve manier om deze ziekteverwekkers die we inademen uit de lucht te verwijderen is met een luchtreiniger. Bekend is dat de meeste corona infecties zich tot nu toe in huis hebben voorgedaan. Het gebruik van een luchtreiniger kan ook helpen infecties te voorkomen tijdens sociale bijeenkomsten!

 

Hoe kan het griepvirus thuis en op het werk worden uitgebannen?

Als je met andere mensen op een plaats met een slechte ventilatie bent. Bijvoorbeeld in het openbaar vervoer of op kantoor. Dan neemt het risico op infectie snel toe. Sommige virussen vermenigvuldigen zich erg goed in slecht geventileerde ruimtes. Of in slecht onderhouden ventilatiesystemen van gebouwen. Dan circuleren ze gedurende lange tijd in de lucht. De kans op infectie is daardoor aanzienlijk hoger.

Hoewel veel ziekten met geneesmiddelen zoals antibiotica kunnen worden behandeld is  voorkomen het beste medicijn. Het probleem is dat virussen in de lucht uiterst klein zijn en niet zichtbaar voor het oog. Daardoor zijn ze moeilijk te verwijderen. Bij QualityHygiene bieden we de beste oplossing. Namelijk een luchtreiniger met de juiste filters. Zoals de hoogwaardige modellen TALL 155 en AL310. Ze zijn uitgerust met unieke HEPA filters die zeer effectief zulke onzichtbare aerosolen uit de lucht in de ademhalingszone verwijderen. Daardoor vermindert het risico op infectie vermindert aanzienlijk.

 

corona luchtreiniger

Welke griepvirus luchtreiniger is het beste tegen het virus?

Vanwege de kleine omvang van het coronavirus moet een luchtreiniger over de juiste filters beschikken. Om bedreigingen in de lucht veilig op te kunnen vangen. Luchtreinigers met HEPA-filters werken het beste tegen microscopische infectiebronnen. Ze filteren ook betrouwbaar zeer kleine bacteriën met een deeltjesgrootte van slechts 0,3 micrometer (μm) uit de kamerlucht. Het gebruik van virus luchtreiniger met koolstoffilters, en UVC-lampen of ionisatoren kan de efficiëntie verder helpen verbeteren. Een hoog luchtdebiet is ook belangrijk voor luchtreinigers om bacteriën en virussen zo snel mogelijk op te vangen. Minstens twee keer per uur moet een goede luchtreiniger de volledige lucht in de kamer kunnen reinigen. Fabrikanten van hoogwaardige apparaten streven naar een volledige reiniging van de kamerlucht tot 5 keer per uur.

 

Behoefte aan advies of meer informatie?

Bekijk onze productpagina met luchtreinigers of lees meer over de luchtreiniger. Heeft u verdere vragen of wilt u een vrijblijvend advies? Bel +31 20 670 2567. Of ga direct naar ons aanbod luchtreinigers:

Speciaal tegen Griepvirus:

TALL 155 LUCHTREINIGER

 

virus luchtreiniger

volg ons

Zoekt u ook een luchtreiniger met HEPA filter?

AL310 LUCHTREINIGER

 

virus luchtreiniger

Veel gestelde vragen over virus luchtreiniger:

Ja, een luchtreiniger met ionisatie vóór het filter is effectief tegen bacteriën en virussen en maakt ze onschadelijk.

Het belangrijkste bij een luchtreiniger zijn de juiste filters. Luchtreinigers met HEPA-filters werken het beste tegen virussen. Het gebruik van luchtzuiveraars met koolstoffilters en ionisatoren kan de efficiëntie verder helpen verbeteren.

Ja. Een luchtreiniger met HEPA-filters en ionisatie verwijdert deze onzichtbare aërosolen effectief uit de lucht in de ademzone. Dit vermindert het risico op infectie aanzienlijk.

Direct online een virus luchtreiniger bestellen?

Druk op deze knop en zoek de luchtreiniger van jouw keuze:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Bel mij terug
    error: