Het belang van gesloten ionisatie: hoe verbetert het jouw leven?

Snel naar: product en prijs

Het belang van gesloten ionisatie: hoe verbetert het jouw leven?

Gesloten ionisatie, wat is het eigenlijk? Dit is een term die de laatste tijd steeds vaker opduikt in gesprekken over gezondheid en welzijn. Maar wat houdt het eigenlijk in? En waarom is het zo belangrijk? In deze blog gaan we dieper in op het concept van gesloten ionisatie en ontdekken we hoe het jouw leven aanzienlijk verbetert.

 

Waarom gesloten ionisatie essentieel is

In tegenstelling tot normale ionisatie, waarbij het schadelijke ozongas vrijkomt, doet gesloten ionisatie hetzelfde werk, maar zonder iets in de lucht uit te stoten. Gesloten ionisatie gaat over het zuiveren van de lucht om ons heen door middel van negatief geladen ionen. Deze technologie biedt tal van voordelen voor onze gezondheid en welzijn. Onderzoek heeft aangetoond dat gesloten ionisatie helpt bij het verminderen van allergieën, astma en andere ademhalingsproblemen. Bovendien vermindert het ook de symptomen van stress en vermoeidheid, en verbetert het zelfs de slaapkwaliteit.

 

De gevolgen van ozon voor onze gezondheid

Ozon, een essentieel element van de atmosfeer op grote hoogte, kan bij blootstelling op lagere niveaus ernstige schadelijke effecten hebben op de gezondheid van mensen. Op grondniveau ontstaat ozon door chemische reacties tussen stikstofoxiden (NOx) en vluchtige organische stoffen (VOS) onder invloed van zonlicht. Langdurige blootstelling aan ozon kan leiden tot ademhalingsproblemen, zoals hoesten, piepende ademhaling, kortademigheid en irritatie van de keel en luchtwegen. Voor mensen met aandoeningen zoals astma en bronchitis kunnen deze effecten verergeren, wat kan leiden tot frequente aanvallen en verminderde longfunctie. Bovendien beschadigt ozon het longweefsel en veroorzaakt het ontstekingsreacties die de algehele gezondheid van de longen aantasten en zelfs blijvende schade op de lange termijn veroorzaken.

Normale ionisatiesystemen produceren en geven ozon af, wat de voordelen van een luchtreiniger tenietdoet. Daarom is gesloten ionisatie de oplossing voor het probleem. Je kunt nog steeds virussen, bacteriën en fijnstof verwijderen zonder je gezondheid in gevaar te brengen.

 

gesloten ionisatie

 

Impact op gezondheid en welzijn

Een schone luchtomgeving is van cruciaal belang voor onze gezondheid en welzijn. Gesloten ionisatie speelt hierbij een belangrijke rol door de luchtkwaliteit te verbeteren en schadelijke deeltjes te verwijderen zonder de uitstoot van ozon. Dit resulteert in:

  • Een betere ademhaling
  • Minder last van allergieën
  • Een algeheel gevoel van welzijn.
  • De mogelijkheid om het te gebruiken in scholen, ziekenhuizen en bejaardentehuizen
  • Ideaal voor kinderen en volwassenen met astma

Door te investeren in gesloten ionisatie kunnen we onze leefomgeving optimaliseren en onze gezondheid positief beïnvloeden.

 

Toepassingen in verschillende omgevingen

Gesloten ionisatie is toe te passen in diverse omgevingen, zoals huishoudens, kantoren, en zelfs voertuigen. In huishoudens met huisdieren helpt het bijvoorbeeld om dierenharen en geuren te verminderen. Op kantoren zorgt gesloten ionisatie voor een frissere en productievere werkomgeving. En in voertuigen zuivert het de lucht zuiveren en zorgen voor een aangenamere rijervaring.

 

Het milieuaspect

Naast de voordelen voor onze gezondheid heeft gesloten ionisatie ook positieve effecten op het milieu. Door de lucht te zuiveren zonder gebruik te maken van chemische reinigingsmiddelen en luchtverfrissers, verminderen we onze ecologische voetafdruk en dragen we bij aan een schonere planeet. Dit maakt gesloten ionisatie niet alleen goed voor ons, maar ook voor de wereld om ons heen.

 

Wat is de beste gesloten ionisator?

Alle Wood´s luchtreinigers hebben gesloten ionisatie, dat wil zeggen: ionisatie vóór het filter. Dus het ionisatie-proces blijft in het toestel, zonder Ozon uitstoot. Er komt ook nieuwe wetgeving aan waarbij ionisatoren die ozon produceren een gelimiteerd ozon certificaat nodig hebben. In het geval van gesloten ionisatie is dit niet van toepassing, omdat ze geen ozon uitstoten. De beste luchtreiniger met gesloten ionisatie is de AL310 van Wood´s, deze kun je bestellen via onze website. De ideale stille reiniger die in ieder huis past. De ionisatie zorgt ervoor dat het inwendige HEPA-filter gemiddeld 30% meer rendement heeft dan gewone HEPA-filters.

Bovendien, de Wood’s GRAN 900 gebruikt ook ionisatie voor het filter, zodat de technologie uitsluitend binnenin het apparaat werkt. Dankzij de unieke ioniserende filtertechnologie worden virussen en bacteriën opgevangen en onschadelijk gemaakt. Het apparaat is verder energiezuinig, eenvoudig te onderhouden, stoot geen ozon uit en kan grote ruimtes reinigen dankzij de grote luchtcapaciteit.

 

Wat is gesloten ionisatie en waarom is het essentieel?

Gesloten ionisatie is een technologie die de lucht om ons heen zuivert met behulp van negatief geladen ionen zonder iets aan de lucht af te geven, zoals ozon. Het is essentieel omdat het de luchtkwaliteit verbetert en schadelijke deeltjes verwijdert, wat resulteert in een betere ademhaling, minder allergieën en een algeheel gevoel van welzijn.

 

 

Wat zijn de toepassingen van gesloten ionisatie en waar kan het worden gebruikt?

Gesloten circuit ionisatie is ideaal in verschillende omgevingen, waaronder huishoudens, kantoren en voertuigen. Het helpt bijvoorbeeld huisdierharen en geurtjes in huis te verminderen, creëert een frissere werkomgeving op kantoor en zuivert de lucht in voertuigen voor een aangenamere rijervaring.

 

Wat zijn de voordelen van de Wood’s GRAN 900 gesloten ionisator?

De Wood’s GRAN 900 maakt gebruik van een unieke ioniserende filtertechniek waarmee virussen en bacteriën worden opgevangen en onschadelijk gemaakt. Het is energiezuinig, eenvoudig te onderhouden, stoot geen ozon en kan grote ruimtes reinigen dankzij zijn hoge luchtcapaciteit.

 

Conclusie

Het belang van gesloten ionisatie kan niet genoeg worden benadrukt. Door te investeren in deze technologie kunnen we onze leefomgeving optimaliseren, onze gezondheid verbeteren en een positieve impact hebben op het milieu.

 

Behoefte aan advies of meer informatie?

Heb je vragen over luchtreinigers? Of ben je overtuigd en wil je vrijblijvend advies over wat de mogelijkheden zijn voor jouw situatie? Ontdek de mogelijkheden op onze productpagina of bel ons op +31 20 670 2567.

Speciaal voor de slaapkamer:

AL310 Luchtreiniger

 

gesloten ionisatie

Zoekt u ook een krachtig luchtreiniger voor de huiskamer?

GRAN 900 LUCHTREINIGER

 

gesloten ionisatie

Direct online een luchtreiniger bestellen?

Druk op deze knop en zoek de luchtreiniger van jouw keuze:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Bel mij terug
    error: