Helpt ionisatie van een luchtreiniger tegen corona?

Snel naar: product en prijs

Snel naar: product en prijs

Luchtreiniger tegen corona | Helpt ionisatie?

Veel bedrijven en particulieren kiezen ervoor om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan met een luchtreiniger tegen corona. Zo schijnt een ionisator luchtreiniger corona uit de lucht te halen. Maar klopt dit wel? Wij gingen op onderzoek uit. Tot slot gaan we in op de vraag welke corona luchtreiniger met ionisatie je het beste kunt kopen.

Luchtreiniging, corona en ionisatie: de fabels en feiten

Ionisatie is een technische toepassing verwerkt in sommige luchtreinigers. Ionisatie zorgt ervoor dat negatief elektrisch geladen ionen in de lucht worden gebracht. Deze ionen gaan op zoek naar vuile stoffen als bacteriën en virussen en maken deze onschadelijk.

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat een ionisator ook daadwerkelijk virussen deactiveert en onschadelijk maakt. Een onderzoek van Nature uit Zweden concludeert bijvoorbeeld dat ‘ionisatie unieke mogelijkheden biedt voor het snel en eenvoudig verwijderen van virussen uit de lucht.’ (bron)

Of ionisatie daadwerkelijk het COVID-19 virus uit de lucht onschadelijk maakt is nog niet officieel aangetoond, maar de eerdere onderzoeken bieden wel veel hoop daarop. Zeker omdat ionisatie ook besmettingen door andere via de lucht overdraagbare virussen voorkomt. Zoals het griepvirus en het rotavirus.

Een luchtreiniger tegen corona met ionisatie. Waar moet je opletten?

Afzonderlijke ionisatie-modules en modules die veelal in andere luchtreinigers achter het filter geplaatst worden hebben slechts een beperkt bereik. Ioniseren vóór het filter is veel effectiever, omdat bacteriën en virussen die in het filter worden opgevangen ook daadwerkelijk onschadelijk gemaakt worden.

De keuze voor het filter is dan ook zeer belangrijk. Het AIH-filter is het beste filter voor coronavirus luchtreinigers. Dit filter is een verfijnde versie van het betrouwbare en veel gebruikte HEPA-filter. Dit filter haalt virussen uit de lucht met een ongekende effectiviteit van 99,98%.

Kortom: zorg er dus voor dat je een ionisator luchtreiniger tegen corona koopt met ionisatie vóór het filter. Dit filter moet in staat zijn om virussen effectief te verwijderen uit de lucht. Een HEPA- of AIH-filter voldoet hieraan.

Ionisatie luchtreiniger tegen virussen

Corona luchtreiniger tegen coronavirus met ionisatie. Wat is de beste?

De AL310 (zie bovenstaande foto) is zo’n corona luchtreiniger die ioniseert vóór het HEPA-filter. Door zijn uitstekende luchtcirculatie wordt alle luchtvervuiling efficiënt naar het filter vervoert en daar opgevangen. Vervolgens brengt de AL310 weer schone, virus-vrije lucht de ruimte in.
De AL310 is door zijn hoge capaciteit in staat om grote ruimtes te reinigen (tot wel 65 m2). Bijkomend voordeel is zijn relatief lage energieverbruik. De AL310 heeft een duurzame en high-end uitvoering en daardoor zal hij jarenlang probleemloos mee gaan als luchtreiniger tegen corona. Lees meer over deze corona luchtreiniger.

Een luchtreiniger tegen corona is geschikt voor deze ruimtes

Sommige ruimtes hebben extra oog voor schone lucht zodat de kans op verspreiding van het coronavirus minimaal is. Denk daarbij aan een yogazaan, een fitnesscentrum, een horecabedrijf, een grote kantoorruimte, een vergaderruimte en een artsenpraktijk. Een luchtreiniger tegen corona zoals de GRAN900, is voor deze ruimtes perfect. Met een virus luchtreiniger ben je verzekerd van schone, gezonde lucht.

Op zoek naar een corona luchtreiniger zonder ionisatie? We hebben ook een luchtreiniger met UV-C licht in ons assortiment. UV-C licht maakt virussen en bacteriën onschadelijk.

fitnesscentrum luchtreiniging corona

Behoefte aan advies of meer informatie?

Heeft u verdere vragen of wilt u een vrijblijvend advies? Bel +31 20 670 2567. Of ga direct naar ons aanbod luchtreinigers:

Behoefte aan advies of meer informatie?

Heeft u verdere vragen of wilt u een vrijblijvend advies? Bel +31 20 670 2567. Of ga direct naar ons aanbod luchtreinigers:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Bel mij terug