Luchtreiniger tegen hooikoorts, helpt het?

Snel naar: product en prijs

Luchtreiniger tegen hooikoorts, helpt het?

Studies tonen aan dat het gebruik van een luchtreiniger met HEPA-filters en gesloten ionisatie de symptomen van hooikoorts vermindert. Hooikoorts treft jaarlijks 3 miljoen mensen in Nederland, wat gelijk staat aan 20% van de Nederlandse bevolking! De laatste jaren zijn de symptomen verergerd door de toenemende luchtvervuiling. Een hooikoorts luchtreiniger verwijdert de luchtverontreinigende stoffen effectief uit de lucht. In deze blog vertellen we je alles over hooikoorts. Hoe helpt een luchtreiniger tegen hooikoorts en welke luchtreiniger heeft de beste eigenschappen?

Wat is hooikoorts?

 

 

luchtreiniger tegen hooikoorts

 

Wat zijn de symptomen van hooikoorts?

   • Jeukende, tranende ogen
   • Loopneus of verstopte neus
   • Niesbuien
   • Moeheid en koortsig gevoel
   • Benauwdheid
   • Soms hoest en een pijnlijke keel
   • Jeukend gehemelte of neus
   • Vermoeidheid en gezwollen oogleden
   • Piepend geluid bij het ademhalen.

Deze symptomen van pollenallergie kunnen op verschillende tijdstippen in het jaar beginnen. Afhankelijk van de stof waarvoor de patiënt allergisch is. De meeste mensen hebben last van pollen allergie tijdens het pollenseizoen. Dit is ongeveer vanaf april tot oktober. Luchtreiniger hooikoorts ervaringen wijzen uit dat in deze periode een luchtreiniger tegen hooikoorts uitkomst biedt.

 

Helpt een luchtreiniger tegen hooikoorts? Hooikoorts en luchtvervuiling.

Luchtreinigers met een HEPA-filter en gesloten* ionisatie zijn bijzonder doeltreffend in het verwijderen van allergenen uit de lucht, zoals pollen en stof, die hooikoortssymptomen veroorzaken. HEPA-filters vangen kleine deeltjes op, terwijl gesloten ionisatie negatieve ionen uitstraalt die zich met positief geladen deeltjes binden, zoals allergenen, en ze effectief neutraliseren.

Hooikoorts en luchtvervuiling kunnen beiden ademhalingsproblemen veroorzaken, en soms verergeren ze elkaars symptomen. Gelukkig is er een effectieve manier om deze problemen te verminderen: door een luchtreiniger in huis te gebruiken.

Luchtverontreiniging verergert de symptomen van hooikoorts. Dit komt door de verhoging van de concentratie van allergenen in de lucht. Hierdoor raken de al gevoelige ademhalingswegen extra geïrriteerd. Bovendien is blootstelling aan luchtverontreiniging gelinkt aan het ontstaan van allergieën. Waaronder ook hooikoorts bij mensen die daarvóór niet allergisch waren.

Om beide problemen te verminderen is het belangrijk om stappen te ondernemen, zoals het gebruik van een luchtreiniger. En, om binnen te blijven op dagen met veel pollen, om zo blootstelling aan bronnen van luchtverontreiniging te verminderen. Een luchtreiniger is een perfecte bondgenoot om de symptomen van hooikoorts te verzachten en de lucht schoner en frisser te houden.

(*) Dichte of gesloten ionisatie is wanneer de ionisatie binnen de luchtreiniger plaatsvindt zonder dat er geladen ionen aan de lucht afgegeven, waarvan de gevolgen op middellange en lange termijn onbekend zijn.

Welke luchtreiniger bij hooikoorts?

Dat luchtreinigers de symptomen van hooikoorts helpen verminderen is niets nieuws. Reeds enkele studies uit 1978 bewijzen de doeltreffendheid ervan. Niet elke luchtreiniger is echter doeltreffend tegen hooikoorts, noch heeft elke persoon die aan hooikoorts lijdt last van dezelfde ernst van de symptomen. Deskundigen adviseren kinderen die last hebben van hooikoorts, en ook astmapatiënten, om ook in hun slaapkamers een luchtreiniger te installeren.

luchtreiniger tegen hooikoots

De TALL155 is de beste luchtreiniger tegen hooikoorts. Hij is niet alleen de beste luchtreiniger bij hooikoorts, maar ook bij astma en andere allergiegerelateerde problemen. Deze krachtige maar stille hooikoorts luchtreiniger heeft zowel dichte ionisatie als HEPA filters. Het heeft een unieke filtertechniek, de Active-Ion-HEPA. Dit is een significante verbetering op de alom toegepaste HEPA-filtertechnieken. De nieuwe techniek heeft dezelfde hoge capaciteit als de gewone HEPA-techniek, echter met minder drukverlies. Het grote voordeel hiervan is dat de motor minder hoeft te presteren met als gevolg minder verbruik, slijtage en geluid. De TALL 155 is dan ook een zeer stille werker.

Kortom, hij verwijdert effectief zowel hooikoorts allergenen als luchtverontreinigende stoffen en zorgt voor een rustgevende nachtrust met schone lucht, én met een laag energieverbruik.

 

Wat helpt tegen hooikoorts in huis? En wat moet je niet doen?

Je kan niets doen om hooikoorts te genezen. Wat je wel kan doen, is proberen contact met stuifmeel zoveel mogelijk uit de weg te gaan:

   • Gebruik een hooikoorts luchtreiniger met HEPA filters en gesloten ionisatie.
   • Blijf op zonnige en winderige dagen binnen.
   • Houd de ramen gesloten om te voorkomen dat er pollen naar binnen waaien.
   • Draag buiten een zonnebril.
   • Maai eigen gazon niet.
   • Droog je was niet buiten, want dan komen er pollen in.
   • Ga naar het strand

Een aanrader als je op de hoogte wilt blijven van het laatste hooikoorts nieuws is de hooikoorts radar. Deze website geeft nuttige informatie met betrekking tot de actuele pollendruk en die van de komende uren. En zo kun je precies bepalen wanneer je een luchtreiniger tegen hooikoorts kunt inzetten.

 

Wat is hooikoorts?

Hooikoorts is een veel voorkomende allergie waarbij de symptomen niezen, een loopneus en jeukende ogen veroorzaken. De oorzaak van hooikoorts is een overgevoelige reactie van het immuunsysteem op stoffen in de lucht, zoals pollen, stof of huismijt. De symptomen treden op wanneer pollen in de ogen, neus, mond, keel of luchtpijp terechtkomen. Hierdoor verdikken de slijmvliezen en produceren ze meer slijm.

Hooikoorts is een allergie waar veel mensen last van hebben tijdens het hooikoortsseizoen. Het hooikoortsseizoen omvat de lente en de zomer. Uit een studie van Environmental Health Perspectives blijkt dat 1 op de 8 mensen in Europa lijdt aan pollen allergie. De klachten kunnen enorm vervelend zijn. 20% van de Nederlandse bevolking heeft last van hooikoorts.

Het immuunsysteem van iemand die aan hooikoorts lijdt beschouwt onschadelijk geïnhaleerd stuifmeel of andere allergenen als gevaarlijke stoffen. Deze stoffen dringen het lichaam binnen. Je systeem reageert hier te heftig op en laat je bloedgehalte overstromen met chemicaliën zoals histamine en leukotrieën. Dit veroorzaakt de ontsteking van onder meer je neusholte en oogleden. Luchtvervuiling maakt dit nog erger.

Speciaal voor de slaapkamer:

TBA222

 

Luchtreiniger tegen hooikoorts

volg ons

Zoekt u ook een stille hooikoorts luchtreiniger voor de huiskamer?

Wood’s AL310

 

Luchtreiniger tegen hooikoorts

Veel gestelde vragen over hooikoorts luchtreiniger:

Als je minder symptomen ervaart na gebruik van een luchtreiniger, dan kun je ervan uitgaan dat hij werkt. Je kunt ook het aantal pollen en stofdeeltjes in je omgeving meten vóór en na gebruik van de luchtreiniger.

Dat hangt af van de gebruiksduur en de kwaliteit van het filter. In het algemeen wordt aanbevolen het filter om de 3-6 maanden te vervangen. Raadpleeg de gebruikershandleiding van je specifieke model voor meer informatie.

Een HEPA-filter is het beste type filter voor hooikoorts, omdat het kleine deeltjes zoals pollen en stof uit de lucht filtert.

Behoefte aan advies of meer informatie?

Heb je verdere vragen of wil je vrijblijvend advies? Bel +31 20 670 2567. Of ga direct naar ons aanbod luchtreinigers:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Bel mij terug
  error: