Helpt een luchtreiniger tegen hooikoorts?

Snel naar: product en prijs

Snel naar: product en prijs

Luchtreiniger tegen hooikoorts, helpt het?

De oorzaak en symptomen van pollenallergie. Lees er hier meer over. Evenals hoe je ermee moet omgaan. Helpt een luchtreiniger tegen hooikoorts, ofwel pollenallergie, bijvoorbeeld?

Hooikoorts is een allergie waar veel mensen last van hebben. Uit een studie van Environmental Health Perspectives blijkt dat 1 op de 8 mensen in Europa lijdt aan pollen allergie. De klachten kunnen enorm vervelend zijn. Denk aan tranende en jeukende ogen en een loopneus.

Wat is de oorzaak van hooikoorts?

Het immuunsysteem van iemand die aan hooikoorts lijdt beschouwt onschadelijk geïnhaleerd stuifmeel of andere allergenen als gevaarlijke stoffen. Deze stoffen dringen het lichaam binnen. Je systeem reageert hier te heftig op en laat je bloedgehalte overstromen met chemicaliën zoals histamine en leukotrieën. Dit veroorzaakt de ontsteking van onder meer je neusholte en oogleden.

De verstuiving van pollen zorgt voor hooikoorts klachten (Alex Jones, Unsplash)

Wat zijn de symptomen van hooikoorts?

Dit zet symptomen in gang die gepaard gaan met hooikoorts. Deze symptomen van pollenallergie kunnen op verschillende tijdstippen in het jaar beginnen. Afhankelijk van de stof waarvoor de patiënt allergisch is. De meeste mensen hebben last van pollen allergie tijdens het pollenseizoen. Dit is ongeveer vanaf april tot oktober. Luchtreiniger hooikoorts ervaringen wijzen uit dat in deze periode een luchtreiniger tegen hooikoorts uitkomst kan bieden.

Veelvoorkomende klachten van hooikoorts zijn bijvoorbeeld neusklachten. Zoals loopneuzen, verstopte neuzen, jeuk en niezen. Pollenallergie uit zich ook in oogklachten. Voorbeelden hiervan zijn tranende ogen, branderige ogen, jeukende ogen en pijnlijke ogen.

Wat kun je doen tegen hooikoorts?

Je kan niets doen om de allergie voor pollen te genezen. Wat je wel kan doen, is proberen contact met stuifmeel zoveel mogelijk uit de weg te gaan. Dit kun je doen door tijdens het pollenseizoen ramen binnen gesloten te houden op dagen wanneer het zonnig en winderig is. Op deze manier voorkom je dat stuifmeel gemakkelijk naar binnen waait. Als je naar buiten gaat, wordt het aangeraden een zonnebril te dragen.

Een aanrader als u op de hoogte wilt blijven van het laatste hooikoorts nieuws, is de hooikoorts radar. Deze website geeft nuttige informatie met betrekking tot de actuele pollendruk en die van de komende uren. En zo kun je precies bepalen wanneer je een luchtreiniger tegen hooikoorts kunt inzetten. Blijf op de hoogte van het recente pollen nieuws en verminder het risico op klachten.

Helpt een luchtreiniger tegen hooikoorts?

Een luchtreiniger tegen hooikoorts kan inderdaad uitkomst bieden. Zuiveraars met een HEPA-filter zijn zeer doeltreffend in het filteren van hooikoorts veroorzakende pollen en stuifmeel. Evenals een ionisatie luchtreiniger. Door het plaatsen van een luchtzuiveraar in huis zal het binnenklimaat geen tot weinig pollen meer bevatten.

luchtreiniger allergie

De TALL155 is de perfecte luchtreiniger tegen hooikoorts

Behoefte aan advies of meer informatie?

Heeft u verdere vragen of wilt u een vrijblijvend advies? Bel +31 20 670 2567. Of ga direct naar ons aanbod luchtreinigers:

Behoefte aan advies of meer informatie?

Heeft u verdere vragen of wilt u een vrijblijvend advies? Bel +31 20 670 2567. Of ga direct naar ons aanbod luchtreinigers:

1 reactie

  • Lars van Sloten, op 23/05/2019 om 11:00

    Bedankt voor de nuttige tips! Wat ook helpt is vaseline smeren in de binnenkant van je neus wanneer je naar buiten gaat. Hopen dat het dit jaar meevalt met hooikoorts.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Bel mij terug