Luchtreiniger tegen fijnstof in huis of op werk nodig?

Snel naar: product en prijs

Snel naar: product en prijs

Maakt u zich ook zorgen over fijnstof in uw huis?

In de kranten is vooral te lezen over de onzuiverheid van de buitenlucht, maar moeten we ons niet meer zorgen maken over de kwaliteit van de binnenlucht in huis? Zo is bijvoorbeeld fijnstof in huis een potentieel gevaar voor de luchtkwaliteit.

De zwevende deeltjes, de fijnstof die in je slaapkamer of woonkamer rond dwarrelt vormt tevens een bedreiging op onze gezondheid. En dan praten we niet over de deeltjes die je ziet, zoals in het filmpje, maar over de onzichtbare (Ultra-)fijnstof afkomstig van uitlaatgassen van bijv. auto’s en vliegtuigen die veel langer in de lucht blijft hangen en diep in de longen doordringen.

We zijn naïef als we geloven dat het reinigen van lucht in huis niet van belang is. Er zijn gelukkig oplossingen. Zoals bijvoorbeeld een fijnstof luchtreiniger.

Luchtreiniger tegen fijnstof in uw huis en werkomgeving

Er zijn twee verschillende manieren om de binnenlucht te verbeteren. Door het gebruik van ventilatie en een fijnstof luchtreiniger. Wees ervan bewust dat je bij ventilatie, luchtverontreiniging van buitenaf naar binnen haalt.

Een goede luchtreiniger tegen fijnstof zorgt ervoor dat de binnenlucht kwaliteit in balans is en gezondheidsrisico’s vermeden worden. Bent u er niet zeker van welke fijnstof luchtreiniger het meest geschikt is voor uw situatie. Dan kunt het beste ons koopadvies voor luchtreinigers doornemen.

Waarom is Ultra Fijnstof zo’n bedreiging?

Wij besteden meer dan 70% van onze tijd binnenshuis. Fijnstof kan overal vandaan komen, van buiten, van schoonmaakproducten, meubilair of zelfs van onze pelletkachel of houtkachel. Een fijnstof luchtreiniger biedt hiertegen soelaas.

Fijnstof komt dus overal vandaan en vormt niet alleen voor ons een bedreiging maar ook voor onze kinderen.

Kinderen lopen meer risico in huis zonder luchtreiniger

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat het inademen van fijnstof een oorzaak is voor ademhalings- en andere gezondheidsproblemen.

Alhoewel veel mensen er niet aan denken, kan astma en chronische bronchitis een gevolg zijn van een slechte luchtkwaliteit door luchtverontreiniging in huis. Kinderen hebben een hoger risico in het oplopen van deze ademhalingsproblemen door het inademen van fijnstof.

Kinderen ademen sneller dan volwassenen en de longen van kinderen zijn zich nog aan het ontwikkelen. Dit zorgt ervoor dat de impact groter kan zijn.

“14% van astmapatiënten onder kinderen komt door het inademen van fijnstof”

Grootte van fijnstof heeft invloed op uw gezondheid!

Fijnstof kan worden onderverdeeld in drie categorieën. PM10, PM2,5 en PM0,1. Deeltjes kleiner dan 10 micrometer, aerodynamische deeltjes kleiner dan 2,5 micrometer, en ultrafijnstof, deeltjes kleiner dan 0,1 micrometer.

Fijnstof niveau van deeltjes < PM2,5 is het hoogst in Rotterdam en Amsterdam!

Gezondheidsschade treedt vooral op als wij deeltjes van PM2,5 en kleiner inademen. Deze deeltjes zijn zo klein dat je ze makkelijk inademt en dringen het diepst door in de longen. Grotere deeltjes  worden vaak in de neus gefilterd. Volgens onderzoekers veroorzaken de kleine deeltjes in de longen ontstekingsreacties, waardoor het inademen van zuurstof bemoeilijkt wordt.

In de afbeelding wordt de hoogte van de PM2,5 deeltjes gemeten in een concentratie van 25 μg/m3 (microgram per kubieke meter)

Fijnstof in Europa

Behoefte aan advies of meer informatie?

Heeft u verdere vragen of wilt u een vrijblijvend advies? Bel +31 20 670 2567. Of ga direct naar ons aanbod luchtreinigers:

Behoefte aan advies of meer informatie?

Heeft u verdere vragen of wilt u een vrijblijvend advies? Bel +31 20 670 2567. Of ga direct naar ons aanbod luchtreinigers:

1 reactie

  • Herman Veldhuizen, op 21/02/2018 om 06:02

    Een luchtreiniger tegen fijnstof inzetten lukt alleen met veel overcapaciteit. Anders kun je het wel laten. Heb van alles geprobeerd. Ionisatoren, luchtwassers allemaal lapmiddelen. Dank voor goed advies

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Bel mij terug