Luchtreiniger tegen fijnstof in huis of op werk nodig?

Snel naar: product en prijs

Maakt u zich ook zorgen over fijnstof in uw huis?

In de kranten is vooral te lezen over de onzuiverheid van de buitenlucht, maar moeten we ons niet meer zorgen maken over de kwaliteit van de binnenlucht in huis? Zo is bijvoorbeeld fijnstof in huis een potentieel gevaar voor de luchtkwaliteit.

De zwevende deeltjes, de fijnstof die in je slaapkamer of woonkamer rond dwarrelt vormt tevens een bedreiging op onze gezondheid. En dan praten we niet over de deeltjes die je ziet, zoals in het filmpje, maar over de onzichtbare (Ultra-)fijnstof afkomstig van uitlaatgassen van bijv. auto’s en vliegtuigen die veel langer in de lucht blijft hangen en diep in de longen doordringen.

We zijn naïef als we geloven dat het reinigen van lucht in huis niet van belang is. Er zijn gelukkig oplossingen. Zoals bijvoorbeeld een fijnstof luchtreiniger.

 

Luchtreiniger tegen fijnstof in uw huis en werkomgeving

Er zijn twee verschillende manieren om de binnenlucht te verbeteren. Door het gebruik van ventilatie en een fijnstof luchtreiniger. Wees ervan bewust dat je bij ventilatie, luchtverontreiniging van buitenaf naar binnen haalt.

Een goede luchtreiniger tegen fijnstof zorgt ervoor dat de binnenlucht kwaliteit in balans is en gezondheidsrisico’s beperkt blijven. Ben je er niet zeker van welke fijnstof luchtreiniger het meest geschikt is voor jouw situatie. Dan kun je het beste ons koopadvies voor luchtreinigers doornemen.

 

Waarom is Ultra Fijnstof zo’n bedreiging?

Wij besteden meer dan 70% van onze tijd binnenshuis. Fijnstof kan overal vandaan komen, van buiten, van schoonmaakproducten, meubilair of zelfs van onze pelletkachel of houtkachel. Een fijnstof luchtreiniger biedt hiertegen soelaas.

Fijnstof komt dus overal vandaan en vormt niet alleen voor ons een bedreiging maar ook voor onze kinderen.

Kinderen lopen meer risico in huis zonder luchtreiniger

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat het inademen van fijnstof een oorzaak is voor ademhalings- en andere gezondheidsproblemen.

Alhoewel veel mensen er niet aan denken, kan astma en chronische bronchitis een gevolg zijn van een slechte luchtkwaliteit door luchtverontreiniging in huis. Kinderen hebben een hoger risico in het oplopen van deze ademhalingsproblemen door het inademen van fijnstof.

Kinderen ademen sneller dan volwassenen en de longen van kinderen zijn zich nog aan het ontwikkelen. Dit zorgt ervoor dat de impact groter kan zijn.

“14% van astmapatiënten onder kinderen komt door het inademen van fijnstof” (bron).

 

luchtreiniger tegen fijnstof

 

Grootte van fijnstof heeft invloed op uw gezondheid!

Fijnstof kun je onderverdelen in drie categorieën. PM10, PM2,5 en PM0,1. Deeltjes kleiner dan 10 micrometer, aerodynamische deeltjes kleiner dan 2,5 micrometer, en ultrafijnstof, deeltjes kleiner dan 0,1 micrometer.

Fijnstof niveau van deeltjes < PM2,5 is het hoogst in Rotterdam en Amsterdam!

Gezondheidsschade treedt vooral op als wij deeltjes van PM2,5 en kleiner inademen. Deze deeltjes zijn zo klein dat je ze makkelijk inademt en dringen het diepst door in de longen. Weliswaar filtert de neus meestal de grotere deeltjes. Echter, volgens onderzoekers veroorzaken de kleine deeltjes in de longen ontstekingsreacties, dat het inademen van zuurstof bemoeilijkt.

In de afbeelding zie je de hoogte van de PM2,5 deeltjes gemeten in een concentratie van 25 μg/m3 (microgram per kubieke meter)

 

Behoefte aan advies of meer informatie?

Heb je vragen over luchtreinigers? Of ben je overtuigd en wil je vrijblijvend advies over wat de mogelijkheden zijn voor jouw situatie? Ontdek de mogelijkheden op onze productpagina of bel ons op +31 20 670 2567.

Speciaal voor de huiskamer:

GRAN900 LUCHTREINIGER

 

Luchtreiniger tegen fijnstof

volg ons

Zoekt u een krachtige luchtreiniger tegen fijnstof ?

EDC650 LUCHTREINIGER

 

Luchtreiniger tegen fijsntof

Veel gestelde vragen over luchtreiniger tegen fijnstof:

De beste luchtreiniger tegen fijnstof is de EDC650. Met zijn gepatenteerde circulatie- en filtertechnologie verwijdert hij effectief 99,9% van het fijnstof.

Enkele gevolgen van fijnstof zijn irritatie van de luchtwegen en longen, verhoogde vatbaarheid voor luchtweginfecties, ontstekingsreacties in de bloedsomloop en een verhoogde incidentie van kanker.

Ja, een luchtreiniger met HEPA-filters is zeer effectief tegen fijnstof in de lucht en verwijdert 99,9% van het fijnstof.

Direct online een luchtreiniger bestellen?

Druk op deze knop en zoek de luchtreiniger van jouw keuze:

3 reacties

  • Herman Veldhuizen, op 21/02/2018 om 06:02

    Een luchtreiniger tegen fijnstof inzetten lukt alleen met veel overcapaciteit. Anders kun je het wel laten. Heb van alles geprobeerd. Ionisatoren, luchtwassers allemaal lapmiddelen. Dank voor goed advies

  • Freek van Dijk, op 25/01/2023 om 13:00

    Betekent dit dat het überhaupt geen zin heeft om een luchtreiniger te plaatsen? Cq heeft de aanschaf van de AL310 nut? Ik was na van plan er een aan te schaffen. Graag reactie.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Bel mij terug
    error: