Luchtreiniger tegen rook of rookruimte?

Snel naar: product en prijs

Luchtreiniger tegen rook of roken in huis, op kantoor, in horeca of instelling

Rook en rooklucht verwijderen in de huiskamer of rookruimte? Afzuiging is een oplossing. Maar is afzuiging van de rook het beste of is een luchtreiniger effectiever? Ionisatie, ozon, filtratie met HEPA-filters en/of koolstoffilters, plasma generatoren… er is veel keuze in luchtreinigers als het gaat om het verwijderen van sigarettenrook.

 

volg ons

 

Hoewel ionisatie, ozon en plasma generatoren niet officieel tot de luchtreinigers behoren nemen we ze hieronder toch mee in de vergelijking omdat ze veelal (ten onrechte) als zodanig worden aangeboden in webwinkels.

EAS1300 rookverdringer

De werking van de professionele luchtreiniger EAS1300 is ongeëvenaard. De gepatenteerde verdringingstechniek zorgt ervoor dat rook en andere luchtverontreinigingen effectiever worden verwijderd dan ooit.

Zuiver gebaseerd op de werking van filtertechniek zorgt de EAS1300 ervoor dat de lucht in de ruimte dusdanig in beweging wordt gebracht dat alle verontreinigde lucht zonder ongewenste vermengingseffecten wordt afgezogen, gezuiverd en opnieuw de ruimte wordt ingebracht.

EAS1300-luchtreiniger-staal

Waarom een iosinator, ozongenerator en plasmagenerator niet werkt tegen rook

Rook of rooklucht als geur in huis wordt na het roken van een sigaret door rokers niet snel als hinderlijk ervaren. Voor niet-rokers zorgt dit wel vaak voor overlast. Een aparte rookruimte in huis is zelden mogelijk en de tabaksrook wordt dan vaak afgevoerd door de basisafzuiging of simpel door het openzetten van een raam of een deur.

Een ionisator, een ozongenerator of een plasmagenerator wordt vaak aangeboden als middel tegen rooklucht. Deze technieken zorgen slechts deels voor verwijdering van de rookgassen en rookdeeltjes uit de ruimte en zorgen juist weer op een andere manier voor overlast. De fijnstof deeltjes slaan neer op de grond of op het meubilair en de gasvormige verontreinigingen gaan een verbinding aan met een ander ingebracht gas (Ozon) waardoor weer te hoge concentraties kunnen ontstaan van een andere verontreiniging.

Wood’s AL310 luchtreiniger

Met geïntegreerde AIH-techniek is de AL310 luchtreiniger praktisch even effectief als een professionele luchtreiniger.

Voor thuis de beste keuze doordat de geluidarme en gepatenteerde filtertechniek nauwelijks drukverlies kent en zorgt voor continuzuivering. Aanbod toevoeging van carbon-granulaat als optie.

luchtreiniger Wood's Elfi WE300

Tabaksrook verwijderen

Afzuiging van de rook wordt meestal als eerste middel voor rookverwijdering ingezet en kan door het gebruik van de juiste luchtcirculatie de ergste overlast voorkomen. Maar met name in de koude maanden kan dit voor tochtverschijnselen zorgen en voor verhoogde energiekosten. In combinatie met airconditioning in de warme maanden kan dit omgekeerd voor dezelfde problemen zorgen.

Luchtreinigers tegen rook bieden verlichting. Een goed geplaatste luchtreiniger op basis van filter techniek verwijdert effectief de sigarettenrook en vangt de verontreinigingen op in een filter. QualityHygiene biedt hiertoe een aantal luchtreinigers die specifiek een oplossing bieden voor particulieren en bedrijven.

Rookruimte of rookcabine inrichten voor bedrijven en instellingen is toegestaan sinds de intrede van de rookwet. Een rookruimte is een extreme omgeving waar zuivering van de rooklucht op maat wordt aangeboden. De beste manier van reinigen van tabaksrook is hier een optimale combinatie van een professionele luchtreiniger en basisafzuiging. QualityHygiene geeft u graag advies over de mogelijkheden en oplossingen en kan het bouwen en inrichten van een rookruimte of rookcabine compleet met rookreiniging voor u regelen. Voor de bouw van een rookruimte in de horeca zijn strikte regels.

Rookruimte-op-maat

Behoefte aan advies of meer informatie?

Heeft u verdere vragen of wilt u een vrijblijvend advies? Bel +31 20 670 2567. Of ga direct naar ons aanbod luchtreinigers:

1 reactie

 • Tony Bruers, op 10/07/2019 om 13:30

  Beste

  graag offerte van EAS1300 rookverdringer (ruimte 350 x 200)

  vriendelijke groeten

  Tony Bruers

  Preventieadviseur Zorgbedrijf Sint-Truiden (België)

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Bel mij terug
  error: