Luchtverontreiniging binnenshuis

Snel naar: product en prijs

Snel naar: product en prijs

Gezond Binnenklimaat

Uit onderzoek blijkt dat de luchtkwaliteit in woningen soms tweemaal zo ongezond is als de buitenlucht. Een slecht binnenklimaat wordt steeds vaker genoemd als oorzaak van allerlei gezondheidsklachten zoals hoofdpijn, slaapproblemen, huidklachten en aandoeningen aan de longen (astma). Aangezien we tegenwoordig meer dan 90% van de tijd binnen verblijven is het belangrijk om daar eens bij stil te staan. Lees ook het ons meest recente artikel over fijnstof: Opnieuw alarm over fijnstof door Longfonds.

Voor een gezond en comfortabel binnenklimaat zijn er verschillende zaken van belang: de temperatuur moet aangenaam zijn, er moet voldoende daglicht aanwezig zijn en de luchtkwaliteit moet goed zijn. En met die luchtkwaliteit is het steeds vaker slecht gesteld. Huizen worden potdicht geïsoleerd. Goed voor het verlagen van de energierekening, maar niet altijd voor het binnenklimaat. De ventilatie van woningen laat vaak te wensen over doordat mensen te weinig luchten, maar ook steeds vaker door slecht functioneerde ventilatiesystemen.

Om het binnenklimaat te verbeteren moet er gekeken worden naar luchtvervuilende bronnen in huis en zal de vervuilde lucht beter moeten worden afgevoerd binnenklimaat

Vervuiling lucht vermijden

In de eerste plaats moeten we natuurlijk proberen te vermijden dat er vervuiling van de lucht plaatsvindt in huis. Daarvoor moeten we kijken naar vervuilende bronnen in huis, zoals:

  • Allerlei reinigingsproducten (zoals chloorproducten en ontstoppingsmiddelen)
  • Slecht functionerende verwarmingstoestellen (cv ketel, haard)
  • Menselijk gebruik (koken, tabaksrook, virussen)
  • Gebruikte materialen (tapijt, verf, verlijmd plaatmateriaal)
  • Te vochtige lucht in huis (bacteriën, schimmels, huisstofmijt)

Vervuilde lucht afvoeren

Voor een gezond binnenklimaat moeten we de vervuilde lucht en het vocht zoveel mogelijk afvoeren. Dit gebeurt door een dagelijkse goede ventilatie. Er zijn verschillende manieren om je huis te ventileren. Het gebruik maken van een luchtreiniger in uw kamer, kan de oplossing zijn voor uw luchtverontreiniging.

Behoefte aan advies of meer informatie?

Heeft u verdere vragen of wilt u een vrijblijvend advies? Bel +31 20 670 2567. Of ga direct naar ons aanbod luchtreinigers:

Behoefte aan advies of meer informatie?

Heeft u verdere vragen of wilt u een vrijblijvend advies? Bel +31 20 670 2567. Of ga direct naar ons aanbod luchtreinigers:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Bel mij terug