Wat is de beste professionele luchtreiniger?

Snel naar: product en prijs

Helpen professionele luchtreinigers tegen fijnstof?

De industrie stoot veel ultra fijnstof uit met allerlei verbrandingsprocessen. Dat is gevaarlijk voor werknemers. Een professionele luchtreiniger is een ideaal instrument om werknemers te beschermen. Maar kunnen ze ook effectief fijnstof en andere verontreinigingen zoals stuifmeel verwijderen? Lees het hier. Kom er ook achter wat de beste professionele luchtreiniger van 2024 is.

 

Wat is fijnstof? Een korte uitleg

Fijnstof is lastig te omschrijven. Het RIVM vergelijkt het met een “soort rommeldoos waarin zich materialen van zeer verschillende afmetingen en chemische samenstelling bevinden”. Over het algemeen geldt: hoe kleiner de deeltjes zijn, hoe verder ze ons lichaam binnendringen en hoe schadelijker het is. Het is dus belangrijk om fijnstof uit de lucht te halen voor ze ons lichaam binnendringen.

 

Wat zijn de gezondheidseffecten van fijnstof?

Steeds meer Nederlanders zijn zich bewust hoe gevaarlijk fijnstof is. Diverse onafhankelijke onderzoeken en stichtingen waarschuwen mensen al jaren voor de gezondheidseffecten. De volgende klachten zijn in verschillende onderzoeken genoemd:

• Verhoging van de bloeddruk

• Hogere kans op een hartinfarct

• Verminderde longfunctie

• Verergering van luchtwegklachten

Lees meer over de gezondheidsrisico’s op de websites van het RIVM en de Longfonds.

 

Wat is een professionele luchtreiniger?

Een professionele luchtreiniger is speciaal ontworpen om kantoren en gebouwen vrij te houden van fijnstof en andere verontreinigingen zoals stuifmeel. De reiniger filtert en verwijdert alle kleine stofdeeltjes met behulp van een ultra-effectieve HEPA-filter. De reinigers bij QualityHygiene filteren fijnstof en andere verontreinigingen met een effectiviteit van wel 99,99% (!). Het inzetten van zo’n apparaat resulteert in een kerngezond binnenklimaat.

 

De voordelen van een professionele luchtreiniger

De belangrijkste taak van een professionele luchtreiniger is fijnstof uit de lucht halen en de luchtkwaliteit op topconditie houden. Wat je misschien niet weet is dat een HEPA-filter behalve fijnstof ook schimmels, mijten, pollen, virussen en bacteriën verwijdert. Hierdoor wordt je minder snel ziek. En zullen ondernemers minder ziekteverzuim ondervinden.

Ook muffe geuren zijn verleden tijd. Door het inzetten van een professionele luchtreiniger ruikt je ruimte lekker fris, wat de reputatie van je bedrijf hoog houdt.

luchtreiniger tegen rooklucht

EDC650: de beste luchtreiniger van 2024

Wat is de beste professionele luchtreiniger?

Dat is de EDC650. De nieuw verkrijgbare top luchtreiniger is speciaal gemaakt om de lucht op kantoren, scholen en zorginstellingen fijnstofvrij te houden. Dat doet het apparaat met een effectiviteit van 99,99%. Een betere luchtreiniger tegen fijnstof en andere verontreinigingen zoals stuifmeel bestaat niet.

De EDC650 haalt daarnaast een maximale luchtcapaciteit van 650 m³ per uur. Deze hoge capaciteit zorgt ervoor dat de EDC650 zeer geschikt is voor professionele ruimtes met de behoefte aan snelle en krachtige reiniging.

Beste professionele luchtreiniger:

EDC650 professionele luchtreiniger

 

professionele luchtreiniger

volg ons

Een ander voordeel is het lage energieverbruik (slechts 98W op maximale stand). Het decibelniveau ligt afhankelijk van de luchtsnelheid (er zijn er drie) tussen een aangename 27 en 49 dB.

Al met al is de EDC650 de ideale keuze om de lucht in uw kantoor, school of zorginstelling op top niveau te houden.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Bel mij terug
    error: