UV-C Luchtreiniger tegen griep | Effectief en Veilig?

Snel naar: product en prijs

UV-C Luchtreiniger tegen griep | Effectief en Veilig?

Elk jaar krijgen miljoenen mensen griep. Wat voor velen niet meer is dan een paar dagen ongemak, is voor anderen zoals ouderen, zwangere vrouwen en kwetsbare mensen met een chronische ziekte een potentieel levensbedreigende ziekte. Daarom probeert de griepcampagne van de overheid elk jaar de verspreiding van de ziekte te beperken met verschillende strategieën, zoals vaccinatie. Onderdeel van de algemene strategie tegen griep is het voorkomen van besmetting op ontmoetingsplaatsen zoals kantoren, scholen of verpleeghuizen. Gelukkig bieden luchtreinigers met UV-C technologie een effectieve oplossing om de lucht te zuiveren en de verspreiding van het griepvirus tegen te gaan. Maar zijn UV-C luchtreinigers tegen griep wel veilig?

Een UV-C luchtreiniger is één van de veiligste, gemakkelijkste en meest effectieve methoden om de verspreiding van het griepvirus tegen te gaan. In deze blogpost bekijken we hoe UV-C luchtreinigers werken en hoe ze het risico op een griepinfectie kunnen helpen verminderen. We zullen ook het wetenschappelijk bewijs bekijken en praktische overwegingen voor het gebruik van deze technologie bespreken. Ontdek hoe UV-C luchtreinigers een krachtig hulpmiddel zijn in de strijd tegen griep.

 

UV-C luchtreiniger tegen grip

 

Hoe werken luchtreinigers met UV-C-technologie tegen griep?

Luchtreinigers met UV-C technologie werken door gebruik te maken van het desinfecterende effect van UV-C licht op micro-organismen, inclusief virussen zoals het griepvirus. Het UV-C licht, met een golflengte tussen 200 en 280 nanometer, beschadigt het DNA en RNA van micro-organismen, waardoor ze inactief worden en zich niet kunnen vermenigvuldigen.

De lucht stroomt bij luchtreinigers met UV-C technologie door een kamer waarin UV-C lampen zijn geplaatst. Deze lampen zenden continu UV-C licht uit, waardoor de micro-organismen in de lucht worden blootgesteld aan het desinfecterende effect. Door de blootstelling aan voldoende UV-C licht wordt het genetische materiaal van het griepvirus beschadigd, waardoor het virus wordt geïnactiveerd.

Bovendien kunnen luchtreinigers met UV-C technologie vaak worden gecombineerd met andere filtersystemen, zoals HEPA-filters, om ook andere deeltjes zoals stof, pollen en allergenen uit de lucht te verwijderen. Deze combinatie zorgt voor een grondige reiniging van de binnenlucht, wat resulteert in een schonere en gezondere omgeving. Het gebruik van luchtreinigers met UV-C technologie biedt daarom een effectieve methode om de lucht te zuiveren en de verspreiding van griep te verminderen.

 

Zijn UV-C luchtreinigers gezond? En wat is de beste UV-C luchtreiniger tegen griep?

Het is wetenschappelijk bewezen dat UV-C straling zeer schadelijk is voor mensen en oogletsel, huidletsel en kanker kan veroorzaken. Dit betekent niet dat een luchtreiniger met UV-C gevaarlijk is voor onze gezondheid, aangezien de UV-C straling binnenin de luchtreiniger plaatsvindt en niet naar buiten wordt uitgestraald. Het is dus veilig om te gebruiken, zelfs in scholen.

Dit is het geval met de beste UV-C luchtreiniger tegen virussen zoals griep, de EDC650 UV-C. Met zijn interne UV-C lamp en zijn gepatenteerde luchtfiltratie-techniek verwijdert hij effectief bacteriën en virussen, maar natuurlijk ook fijnstof. Bovendien heeft hij een veiligheidssysteem, zodat als er met de luchtreiniger geknoeid wordt en hij geopend wordt, hij automatisch uitschakelt om te voorkomen dat mensen bestraald worden met UV-C straling. Geen wonder dat de EDC650 UV-C de beste UV-C luchtreiniger op de markt is!

 

UV-C luchtreiniger tegen griep

 

Aspecten bij het gebruik van luchtreinigers met UV-C technologie

Bij het gebruik van luchtreinigers met UV-C technologie zijn er enkele praktische overwegingen waarmee rekening moet worden gehouden:

 1. Plaatsing van luchtreinigers: Het is belangrijk om de luchtreinigers strategisch te plaatsen op locaties waar de luchtstroom optimaal is. Dit kan bijvoorbeeld in de buurt van ventilatieopeningen, in ruimtes waar mensen vaak samenkomen, of in gebieden waar griepbesmetting waarschijnlijk is.
 2. Onderhoud en reiniging: Regelmatig onderhoud en reiniging van luchtreinigers met UV-C technologie is essentieel om de effectiviteit te behouden. Dit omvat het vervangen van UV-C lampen volgens de aanbevolen richtlijnen en het reinigen van de filters om ophoping van vuil en micro-organismen te voorkomen.
 3. Veiligheidsmaatregelen en richtlijnen: UV-C licht kan schadelijk zijn voor de ogen en de huid bij directe blootstelling. Zorg er daarom voor dat luchtreinigers met UV-C technologie veilig worden geïnstalleerd en dat passende veiligheidsmaatregelen worden genomen, zoals het gebruik van beschermende maatregelen tijdens het onderhoud en het vermijden van directe blootstelling aan het UV-C licht.

 

Andere voordelen van luchtreinigers met UV-C-technologie

Naast het verminderen van griepbesmetting bieden luchtreinigers met UV-C technologie nog andere voordelen voor de luchtkwaliteit en het welzijn:

 1. Verwijdering van andere ziekteverwekkers: UV-C licht kan effectief zijn bij het deactiveren van verschillende andere ziekteverwekkers, zoals bacteriën, schimmels en allergenen. Dit draagt bij aan het creëren van een gezondere binnenomgeving en het verminderen van het risico op ademhalingsproblemen en allergische reacties.
 2. Geurverwijdering: Luchtreinigers met UV-C technologie kunnen ook helpen bij het verwijderen van onaangename geuren in de lucht, zoals rooklucht, huisdiergeuren of kookgeuren. Dit draagt bij aan het verbeteren van de algemene geurkwaliteit van de binnenruimtes.
 3. Verbeterde luchtcirculatie: Luchtreinigers met UV-C technologie bevorderen vaak de luchtcirculatie in de ruimte, wat kan bijdragen aan een betere ventilatie en het verminderen van de ophoping van verontreinigende stoffen in de lucht.
 4. Algehele luchtkwaliteit: Door micro-organismen, allergenen en geuren te verminderen, dragen luchtreinigers met UV-C technologie bij aan het verbeteren van de algehele luchtkwaliteit. Dit kan leiden tot een gezonder en comfortabeler binnenklimaat voor bewoners, werknemers of studenten.

 

Wetenschappelijk bewijs voor de effectiviteit van UV-C luchtreinigers tegen griep

Verschillende wetenschappelijke studies hebben de effectiviteit van UV-C technologie bij het bestrijden van griep en andere virussen aangetoond. Deze onderzoeken tonen aan dat UV-C licht een krachtige desinfecterende werking heeft en in staat is om griepvirussen effectief te deactiveren. Hier zijn enkele belangrijke bevindingen:

 1. Een studie gepubliceerd in het Journal of Virological Methods onderzocht de effecten van UV-C licht op verschillende influenzavirussen, waaronder het H1N1-griepvirus. De resultaten toonden aan dat blootstelling aan UV-C-licht het griepvirus met meer dan 99% verminderde, waardoor het niet langer infectieus was.
 2. Een ander onderzoek, uitgevoerd aan de Columbia University, richtte zich op de deactivatie van griepvirussen met behulp van UV-C licht in een ziekenhuisomgeving. De studie concludeerde dat het gebruik van UV-C luchtreinigers de verspreiding van griepaerosolen effectief verminderde en de luchtkwaliteit in de ruimtes verbeterde.
 3. Een meta-analyse van verschillende studies, gepubliceerd in het tijdschrift PLOS One, onderzocht de effectiviteit van UV-C licht bij het voorkomen van luchtweginfecties. De analyse toonde aan dat blootstelling aan UV-C licht de verspreiding van griepvirussen met 37% verminderde, wat aantoont dat het een significante impact kan hebben op het voorkomen van griepbesmettingen.

Het wetenschappelijk bewijsmateriaal ondersteunt dus de effectiviteit van UV-C luchtreinigers bij het deactiveren van het griepvirus en het verminderen van de verspreiding ervan. Deze bevindingen benadrukken de waarde van UV-C technologie als een belangrijk instrument in de strijd tegen griep en andere luchtweginfecties. Het gebruik van luchtreinigers met UV-C technologie kan helpen bij het creëren van gezondere binnenomgevingen en het verminderen van het risico op griepbesmetting.

 

Conclusie

Luchtreinigers met UV-C technologie zijn een krachtig instrument in de strijd tegen griep en andere luchtweginfecties. Door gebruik te maken van UV-C licht kunnen deze luchtreinigers het griepvirus deactiveren, de verspreiding ervan verminderen en de algehele luchtkwaliteit verbeteren. Wetenschappelijk onderzoek heeft de effectiviteit van UV-C technologie aangetoond in het deactiveren van griepvirussen en het voorkomen van griepbesmettingen.

Naast het specifieke voordeel van het bestrijden van griep, bieden luchtreinigers met UV-C technologie ook andere voordelen, zoals het verwijderen van ziekteverwekkers, allergenen en geuren, en het bevorderen van een betere luchtcirculatie. Dit draagt bij aan een gezondere en comfortabelere binnenomgeving.

Het is belangrijk om bij het gebruik van luchtreinigers met UV-C technologie rekening te houden met praktische overwegingen, zoals de juiste plaatsing, regelmatig onderhoud en het volgen van veiligheidsmaatregelen.

Al met al bieden luchtreinigers met UV-C technologie een effectieve en veelzijdige oplossing om de lucht te zuiveren, de verspreiding van griep te verminderen en de algehele luchtkwaliteit te verbeteren. Door bewust te kiezen voor hoogwaardige luchtreinigers en de juiste richtlijnen te volgen, kunnen we bijdragen aan gezondere binnenomgevingen en het welzijn van mensen bevorderen, vooral tijdens griepperiodes en seizoensgebonden infecties.

 

Behoefte aan advies of meer informatie?

Heb je vragen over UV-C luchtreinigers? Of ben je overtuigd en wil je vrijblijvend advies over wat de mogelijkheden zijn voor jouw situatie? Ontdek de mogelijkheden op onze productpagina of bel ons op +31 20 670 2567.

De beste UV-C luchtreiniger tegen griep:

EDC650 UV-C LUCHTREINIGER

 

UV-C luchtreiniger tegen griep

volg ons

UV-C luchtreiniger tegen griep

Veel gestelde vragen over UV-C luchtreiniger tegen griep:

UV-C licht kan effectief zijn bij het deactiveren of doden van verschillende soorten griepvirussen. Het is echter mogelijk dat sommige specifieke varianten van het griepvirus resistenter zijn tegen UV-C licht dan andere. Het is altijd raadzaam om meerdere preventieve maatregelen te nemen om de verspreiding van griep te voorkomen, waaronder vaccinatie en goede hygiënepraktijken.

Ja, een UV-C luchtreiniger kan helpen bij het verminderen van de verspreiding van verschillende soorten luchtweginfecties, waaronder verkoudheid, griep en andere ademhalingsvirussen. UV-C licht heeft antivirale eigenschappen die van toepassing zijn op verschillende micro-organismen. Het kan echter de verspreiding van bacteriële infecties niet voorkomen, aangezien bacteriën geen DNA of RNA hebben dat door UV-C licht kan worden aangetast.

UV-C licht kan schadelijk zijn voor de huid en ogen bij directe blootstelling. Daarom zijn UV-C luchtreinigers ontworpen met ingebouwde veiligheidsmechanismen om te voorkomen dat het licht naar buiten straalt wanneer het apparaat in gebruik is. Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant op te volgen en de luchtreiniger op de juiste manier te gebruiken om de veiligheid te waarborgen. Mensen moeten niet rechtstreeks worden blootgesteld aan het UV-C licht dat door het apparaat wordt gegenereerd.

Direct online een luchtontvochtiger bestellen?

Druk op deze knop en zoek de luchtontvochtiger van jouw keuze:

4 reacties

 • paul loos, op 18/06/2022 om 16:27

  een zeer goedemiddag, ik ben op zoek naar een goede ioniserende luchtreiniger voor de pedicureruimte van mijn vrouw. Deze is 10 M2 met een hoogte van 2.45 mtr. nu is mijn vraag of het kwaad kan als ik een ioniserende luchtreiniger koop die geschikt is vanaf 20-60M2. En naar wat ik er zo over heb gelezen zal een actief koolstof filter of Hepa filter ook raadzaam zijn vanwege de fijn stof die vrijkomt bij het slijpen van eelt en nagels. Kunt u mij hierin adviseren ?
  Met vriendelijke groet Paul Loos

  • Goedemorgen Paul, De AL310 luchtreiniger is een ioniserende luchtreiniger met de ionisatie module vóór het filter. Dus zonder gevaar voor Ozon uitstoot. Als optie kan een carbon filter worden toegevoegd aan het toestel, maar is niet direct noodzakelijk. Tenzij er sprake is van geuren en gasvormige verontreiniging.

 • hoe vaak moet je de lampen verwisselen en wat kosten ze. en ook filters verwisselen en wat kosten die?

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Bel mij terug
  error: