Snel naar: product en prijs
Snel naar: product en prijs
Wat is er nog meer te doen naast het gebruik van een badkamer ontvochtiger om jouw badkamer droog te houden? Een luchtontvochtiger in de badkamer is het laatste en effectieve redmiddel. Vochtige en poreuze oppervlakken vormen een voedingsbodem voor schimmels. Vooral badkamers zijn meestal klein, smal en vol met vocht. Schimmels op muren, badkuipen, douches, kranen en voegen zijn onaantrekkelijk en onhygiënisch. Ze leiden tot gezondheidsproblemen voor het hele gezin. En ook veroorzaakt het schade aan de constructie van je huis of appartement.
De Wood’s MDK21 is een van de meest energiezuinige luchtontvochtigers op de markt. Hij is super goed geschikt voor de badkamer dankzij zijn capaciteit. De MDK21 is de opvolger van de MRD20. Volgens de test bij het Zweedse onderzoeks-instituut SP, de Zweedse Consumentenbond, kwam de voorganger van de MDK21 uit op de 2e plaats. (De professionele ED50 van Wood’s kwam best getest op de 1e plaats.)
In ons 6-stappenplan van aanpak laten we je zien hoe je schimmelvorming voorkomt. En dat zelfs zonder een badkamerontvochtiger te kopen. Maar merk hierbij op dat je uiteindelijk niet zonder badkamer ontvochtiger kunt. Als je ècht een schone, gezonde en schimmelvrije badkamer voor je gezin en gasten wil.
Hoe voorkom je schimmelgroei in de badkamer? Hiervoor moet je eerst begrijpen waarom schimmel zo gemakkelijk in deze kamer van je huis gedijt. Net als elk ander levend wezen heeft schimmel vocht nodig om te groeien. Dit feit maakt de badkamer een ideale plek voor onbeperkte schimmelgroei. Wanneer water constant aanwezig is op oppervlakken en in de lucht, dan ontwikkelt zich schimmel. Die neemt toe door het vrijkomen van giftige sporen. Paddestoelen en schimmels groeien het best op poreuze materialen. Daar sla je vocht het beste op. Voorbeelden zijn hout, papier, plafondtegels, stof, karton, enz. Zolang er voldoende vocht is zijn er schimmels. En schimmels groeien en bloeien op bijna elk oppervlak. Waar water in gebruik is, zoals in badkamers, is het bijna onmogelijk om schimmelgroei te stoppen. Met een paar preventieve maatregelen ga je de schimmelgroei tegen en vernietig je het.
MDK11
MDK13
MDK21
Zie hier het badkamerontvochtiger assortiment. Een groot assortiment kleine badkamer ontvochtiger toestellen. Je gebruikt ze om ruimte te besparen in vochtige kleine douches en badkamers.
Schimmels schaden niet alleen de gezondheid van je gezin, maar ze veroorzaken ook kostbare schade aan je huis. Zonder maatregelen infiltreren schimmels in de muren, vloeren en plafonds van je huis. Lees ook onze algemene informatie over de luchtontvochtiger. Vooral de badkamer is hierbij een verhoogd risico. Wat leidt tot dure reparaties en verwijdering van de besmette oppervlakken. Professionele schimmelbehandeling is dan onvermijdelijk.
Ten eerste raden we je vooral aan om de schimmel die al is gevormd aan de oppervlakken direct van jouw badkamer te verwijderen. Als je sporen van schimmel ziet moet je deze volledig van alle oppervlakken verwijderen. Er zijn veel commerciële reinigingsproducten die schimmel op oppervlakken effectief verwijderen en op betrouwbare wijze doden. Je kunt ook een gewoon bleekmiddel voor huishoudelijke toepassingen gebruiken om schimmels van je badkamermuren, vloeren, plafonds en andere oppervlakken te verwijderen. Week een spons in het bleekwater en veeg (niet schrobben) over het beschimmelde oppervlak. Herhaal het proces 2-3 keer. Draag handschoenen!
Lees de informatie over de MDK21 (opvolger van de MRD20)
De 2e geplaatste winnaar in energie-efficiëntie. Een van de stilste en meest energiezuinige badkamerontvochtigers op de markt.
We hebben verschillende antischimmel middelen getest en hebben geen significant verschil gevonden met gewoon bleekmiddel. Zodra de schimmel is verwijderd is preventie de beste bescherming om schimmel buiten je badkamer te houden. Controle van vochtigheid is dan van cruciaal belang voor succes. Aangezien water overvloedig aanwezig is in de badkamer is het onmogelijk om vocht voorgoed uit de badkamer te bannen. Daarom is het belangrijk dat het water snel verdampt en niet onnodig lang op de oppervlakken blijft liggen. Ontvochtiging zonder een luchtontvochtiger in de badkamer is mogelijk. Het is echter alleen succesvol met relatief complexe ingrepen. Een badkamer ontvochtiger scheelt je veel tijd en moeite.
1.
Veeg en wrijf douchewanden en wastafels na gebruik direct schoon. Schimmel houdt van de natte hoeken van je douche of achter de kraan om ongestoord te groeien. Gebruik daarna een droge doek om de oppervlakken droog en schoon te vegen.
2.
Doe een beetje schoonmaak azijn op de doek voor een nog betere preventie. Pas op met kalkhoudende tegels! Deze verkleuren of verruwen door de zure samenstelling van het azijn. Gemethyleerde spiritus of alcohol van 70% is ook ideaal voor droog vegen.
3.
Heb je een kraan of douchekop die druipt? Los dergelijke lekkages op om het vochtgehalte in je badkamer niet onnodig te verhogen. Wist je dat druipende kranen elke dag meerdere liters water verspillen?
4.
Controleer ramen en koudwater leidingen regelmatig op condensatie in de badkamer. Dit condensaat is een andere bron van vocht en dus een voedingsbodem voor schimmels.
5.
Verminder de vochtigheid door goed te luchten na het douchen. Als vocht in de vorm van waterdamp te lang in de badkamer blijft zitten zakt het geleidelijk in de muur en het plafond. Dit vormt opnieuw schimmel. Het openen van een raam helpt vocht te verminderen. Echter, als het buiten regent helpt deze maatregel slechts in beperkte mate.
6.
Afzuigventilatoren zijn nuttig bij de afvoer van vocht naar buiten. Vaak is echter ventilatie lang niet voldoende voor een bestaand vochtprobleem. Bovendien zuig je in de winter kostbare verwarmde lucht naar buiten. Veel badkamers hebben permanent geïnstalleerde ventilatoren. Deze bieden vaak niet voldoende luchtvolume om een goede circulatie te creëren. Je schakelt ze wel in wanneer je water in grote hoeveelheden gebruikt en om de damp in de lucht snel te verwijderen. Het is uiterst belangrijk dat je de afvoerlucht naar buiten afvoert. En dus niet naar een andere kamer, zoals de zolder. Zo vormen vocht en schimmel zich niet weer op een andere plekken.
Een badkamer luchtontvochtiger is een kleine en compacte luchtdroger die in elke badkamer past en deze betrouwbaar droog houdt. Heb je geen afzuigventilator in je badkamer? En kun je de luchtvochtigheid niet voldoende regelen om schimmelgroei te stoppen? Dan is een badkamerontvochtiger een geweldige oplossing. Hiermee verwijder je al het vocht op betrouwbare wijze. Je ontneemt daarmee de essentiële basis voor schimmelgroei.
Het onderhoud van een badkamerontvochtiger is essentieel om de werking en efficiëntie te behouden. Begin met het regelmatig legen van het waterreservoir om ophoping van vocht en schimmel te voorkomen. Het filter moet minstens één keer per maand worden gereinigd, afhankelijk van de luchtvochtigheid en het gebruik. Bij sommige modellen moet het filter elke paar maanden worden vervangen. Controleer ook de condensafvoer op verstoppingen. Ten slotte is het belangrijk om de apparaatinstellingen af en toe te controleren, zodat de ontvochtiger optimaal blijft functioneren. Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur van het apparaat en zorgt voor een gezonde en droge badkameromgeving.
Wil je een 100% effectieve vochtafvoer in je badkamer? Dan is er geen andere methode dan een badkamer luchtontvochtiger of een mobiele airconditioner om een gegarandeerde verbetering van jouw klimaat te garanderen. Laat je badkamer niet ontaarden in een kas voor schimmels. Bij de eerste tekenen moet je onmiddellijk sporen van schimmel verwijderen van de badkameroppervlakken en de bovenstaande punten volgen. Daarmee stop je voorlopig de verspreiding van de schimmel in je badkamer. Houd er ook rekening mee dat afnemende luchtvochtigheid een van de belangrijkste stappen is bij het handhaven van een gezond, schoon en schimmelvrij binnenklimaat. Investeer verder in een goede badkamer ontvochtiger en houd daarmee je badkamer schoon en fris.
Heb je vragen over luchtontvochtigers? Of ben je overtuigd en wil je vrijblijvend advies over wat de mogelijkheden zijn voor jouw situatie? Ontdek de mogelijkheden op onze productpagina of bel ons op +31 20 670 2567.
Speciaal voor de badkamer:
MDK13 ONTVOCHTIGER
Zoek je ook een ontvochtiger voor een grote badkamer?
MDK21 ONTVOCHTIGER
Ja, je gebruikt een luchtontvochtiger in combinatie met een badkamerventilator om de vochtigheid en luchtkwaliteit in je badkamer te verbeteren. Het gebruik van beide zal zorgen voor betere ventilatie en droogresultaten.
Een elektrische luchtontvochtiger met een capaciteit van ten minste 10 liter per dag is geschikt voor een badkamer. Het moet ook geschikt zijn voor gebruik in vochtige omgevingen.
Een luchtontvochtiger helpt bij het verminderen van vochtigheid in de badkamer, wat leidt tot schimmelgroei, geurtjes en schade aan de muren en het plafond. Het helpt ook om de lucht te drogen en het comfortniveau te verbeteren.
Heb je verdere vragen of wil je een vrijblijvend advies? Bel +31 20 670 2567. Of ga direct naar ons aanbod luchtontvochtigers:
Geachte heer, mevrouw
Wij hebben in onze badkamer (3.5 x 2.5 m) last van aanslepende schimmelvorming.
Kan u me adviseren hoe dit permanent op te lossen?
Met vriendelijke groeten,
Bart Roels
Kapellen
Goedemiddag Bart, Dit kun je oplossen met onze MDK11 ontvochtiger. Je kunt het toestel op een gemakkelijk haalbaar percentage zetten van 60% en het vocht wordt dan automatisch afgevoerd in de badkamer en op het gewenste niveau gehouden. Je kunt hem hier bestellen
Beste, onze badkamer is onverwarmd. In de koude periodes hebben we dus veel last van vocht waardoor er tegen het plafond en tussen de voegen schimmel ontstaat. Het plafond dient hierdoor na de koudere periodes telkens te worden behandeld. Tijdens de warmere periodes is het vochtprobleem aanzienlijk minder. Een mechanische afzuiging helpt nauwelijks. De afmeting van de ruimte is 7m2 . Kan een van uw producten uitkomst bieden? Grt Hans vd Borgh
Beste Hans, Onze MDK11 ontvochtiger van Wood’s is speciaal gemaakt voor gebruik in de badkamer met beschermingsklasse IPX4. Je kunt het toestel instellen op een bepaald percentage en het ontvochtigen zal dan automatisch ingaan zodra dat nodig is en vanzelf weer stoppen als het werk gedaan is.