Badkamer ontvochtiger | Snel een badkamer ontvochtigen

Snel naar: product en prijs

Beste luchtdroger voor badkamer en douche

6 tips tegen schimmel

Wat kunt u nog meer doen naast het gebruik van een badkamer ontvochtiger om uw badkamer droog te houden? Een luchtontvochtiger in de badkamer is het laatste en effectieve redmiddel . Vochtige en poreuze oppervlakken vormen een voedingsbodem voor schimmels. Vooral badkamers zijn meestal klein, smal en vol met vocht. Schimmels op muren, badkuipen, douches, kranen en voegen zijn onaantrekkelijk en onhygiënisch. Ze kunnen ook leiden tot ernstige gezondheidsproblemen voor het hele gezin. En dan ook nog eens schade veroorzaken aan de constructie van uw huis of appartement.

 

 

luchtontvochtiger badkamer

 

Wood’s MDK21 is een van de meest energiezuinige luchtontvochtigers op de markt. Hij is super goed geschikt voor de badkamer dankzij zijn capaciteit. De MDK21 is de opvolger van de MRD20. Volgens de test bij het Zweedse onderzoeks-instituut SP, de Zweedse Consumentenbond, kwam de voorganger van de MDK21 uit op de 2e plaats. (De professionele ED50 van Wood’s kwam best getest op de 1e plaats.)

 

6-stappenplan van aanpak tegen schimmel

In ons 6-stappenplan van aanpak laten we u zien hoe u schimmelvorming kunt voorkomen. Zonder zelfs een badkamerontvochtiger te kopen. Merk hierbij op dat u uiteindelijk niet zonder badkamer ontvochtiger kunt. Dit als u ècht een schone, gezonde en schimmelvrije badkamer voor uw gezin en gasten wilt hebben.

 

Oorzaak van badkamer schimmel

Hoe kun je schimmelgroei in de badkamer voorkomen? Hiervoor moet u eerst begrijpen waarom schimmel zo gemakkelijk in deze kamer van uw huis gedijt. Net als elk ander levend wezen heeft schimmel vocht nodig om te groeien. Dit feit maakt de badkamer een ideale plek voor onbeperkte schimmelgroei. Wanneer water constant aanwezig is op oppervlakken en in de lucht ontwikkelt zich schimmel. Die neemt toe door het vrijkomen van giftige sporen. Paddestoelen en schimmels groeien het best op poreuze materialen. Daar kan vocht het beste worden opgeslagen. Voorbeelden zijn hout, papier, plafondtegels, stof, karton, enz. Zolang er voldoende vocht is zijn er schimmels. En schimmels kunnen op bijna elk oppervlak groeien en bloeien. Waar water in gebruik is, zoals in badkamers, is het bijna onmogelijk om schimmelgroei te stoppen. Met een paar preventieve maatregelen kan de schimmelgroei worden tegen gegaan en geheel worden vernietigd.

 

De beste luchtontvochtigers voor de badkamer

 

luchtontvochtiger badkamer

MDK11

 

luchtontvochtiger badkamer

MDK13

 

luchtontvochtiger badkamer

MDK21

Zie hier het badkamerontvochtiger assortiment. Een groot assortiment kleine badkamer ontvochtiger toestellen. Ze kunnen worden gebruikt om ruimte te besparen in vochtige kleine douches en badkamers.

 

Gevaren van schimmel in uw huis

Schimmels kunnen niet alleen de gezondheid van uw gezin schaden, maar kunnen ook kostbare schade aan uw huis veroorzaken. Zonder uw maatregelen kan schimmel infiltreren in de muren, vloeren en plafonds van uw huis. Lees ook onze algemene informatie over de luchtontvochtiger. Vooral de badkamer is hierbij een verhoogd risico. Wat kan leiden tot dure reparaties en verwijdering van de besmette oppervlakken. Dit dan door middel van professionele schimmelbehandeling.

 

Schimmel verwijderen in de badkamer of beter: voorkomen

Ten eerste raden we u vooral aan om de schimmel die al is gevormd aan de oppervlakken direct van uw badkamer te verwijderen. Als u sporen van schimmel ziet moet deze volledig van alle oppervlakken worden verwijderd. Er zijn veel commerciële reinigingsproducten die schimmel op oppervlakken effectief verwijderen en op betrouwbare wijze doden. U kunt ook een gewoon bleekmiddel voor huishoudelijke toepassingen gebruiken om schimmels van uw badkamermuren, vloeren, plafonds en andere oppervlakken te verwijderen. Week een spons in het bleekwater en veeg (niet schrobben) over het beschimmelde oppervlak. Herhaal het proces 2-3 keer. Draag handschoenen!

 

luchtontvochtiger badkamer

 

Lees de informatie over de MDK21 (opvolger van de MRD20)
De 2e geplaatste winnaar in energie-efficiëntie. Een van de stilste en meest energiezuinige badkamerontvochtigers op de markt.

 

Welke reinigingsmiddelen tegen schimmel gebruiken?

We hebben verschillende antischimmel middelen getest en hebben geen significant verschil gevonden met gewoon bleekmiddel. Zodra de schimmel is verwijderd is preventie de beste bescherming om schimmel buiten uw badkamer te houden. Controle van vochtigheid is dan van cruciaal belang voor succes. Aangezien water overvloedig aanwezig is in de badkamer is het onmogelijk om vocht voorgoed uit de badkamer te bannen. Daarom is het belangrijk dat het water snel verdampt en niet onnodig lang op de oppervlakken blijft liggen. Ontvochtiging zonder een luchtontvochtiger in de badkamer is mogelijk. Het is echter alleen succesvol met relatief complexe ingrepen. Een badkamer ontvochtiger scheelt u veel tijd en moeite.

 

Wat doe ik tegen schimmel en vocht in de badkamer? Zonder badkamer ontvochtiger. 6 tips

1.

Veeg en wrijf douchewanden en wastafels na gebruik direct schoon. Schimmel houdt van de natte hoeken van uw douche of achter de kraan om ongestoord te kunnen groeien. Gebruik daarna een droge doek om de oppervlakken droog en schoon te vegen.

2.

Doe een beetje schoonmaak azijn op de doek voor een nog betere preventie. Pas op met kalkhoudende tegels! Deze kunnen verkleuren of ruw worden door de zure samenstelling van het azijn. Gemethyleerde spiritus of alcohol van 70% is ook ideaal voor droog vegen.

3.

Heeft u een kraan of douchekop die druipt? Los dergelijke lekkages op om het vochtgehalte in uw badkamer niet onnodig te verhogen. Wist u dat druipende kranen elke dag meerdere liters water verspillen?

4.

Controleer ramen en koudwater leidingen regelmatig op condensatie in de badkamer. Dit condensaat is een andere bron van vocht en dus een voedingsbodem voor schimmels.

5.

Verminder de vochtigheid door goed te luchten na het douchen. Als vocht in de vorm van waterdamp te lang in de badkamer blijft zitten zakt het geleidelijk in de muur en het plafond. Dit vormt opnieuw schimmel. Het openen van een raam kan helpen vocht te verminderen. Echter, als het buiten regent zal deze maatregel slechts in beperkte mate helpen.

6.

Afzuigventilatoren kunnen nuttig zijn bij de afvoer van vocht naar buiten. Vaak is echter ventilatie lang niet voldoende voor een bestaand vochtprobleem. Bovendien zuigt u in de winter kostbare verwarmde lucht naar buiten. Veel badkamers hebben permanent geïnstalleerde ventilatoren. Deze bieden vaak niet voldoende luchtvolume om een goede circulatie te creëren. Ze kunnen wel worden ingeschakeld wanneer water in grote hoeveelheden wordt gebruikt en om de damp in de lucht snel te verwijderen. Het is uiterst belangrijk om ervoor te zorgen dat de afvoerlucht naar buiten wordt afgevoerd. En dus niet naar een andere kamer, zoals de zolder. Zo kunnen vocht en schimmel zich niet weer op een andere plek vormen.

 

De eenvoudigste en meest betrouwbare oplossing: badkamer ontvochtiger

Een badkamer ontvochtiger is een kleine en compacte luchtdroger die in elke badkamer past en deze betrouwbaar droog houdt. Heeft u geen afzuigventilator in uw badkamer? En kunt u de luchtvochtigheid niet voldoende regelen om schimmelgroei te stoppen? Dan is een badkamerontvochtiger een geweldige oplossing. Hiermee wordt al het vocht betrouwbaar verwijderd. De schimmel wordt daarmee de essentiële basis voor groei ontnomen.

 

Tenslotte, over de badkamerontvochtiger

Wilt u een 100% effectieve vochtafvoer in de badkamer? Dan is er geen andere methode dan een badkamer luchtontvochtiger of een mobiele airconditioner om een gegarandeerde verbetering van uw klimaat te garanderen. Laat uw badkamer niet ontaarden in een kas voor schimmels. Bij de eerste tekenen moet je onmiddellijk sporen van schimmel verwijderen van de badkameroppervlakken en de bovenstaande punten volgen. Daarmee moet de verspreiding van de schimmel in de badkamer voorlopig worden gestopt. Houd er ook rekening mee dat afnemende luchtvochtigheid een van de belangrijkste stappen is bij het handhaven van een gezond, schoon en schimmelvrij binnenklimaat. Investeer verder in een goede badkamer ontvochtiger en houdt daarmee uw badkamer schoon en fris.

 

Behoefte aan advies of meer informatie?

Heb je vragen over luchtontvochtigers? Of ben je overtuigd en wil je vrijblijvend advies over wat de mogelijkheden zijn voor jouw situatie? Ontdek de mogelijkheden op onze productpagina of bel ons op +31 20 670 2567.

Speciaal voor de badkamer:

MDK13 ONTVOCHTIGER

 

Luchtontvochtiger voor de badkamer

Zoekt u ook een ontvochtiger voor een grote badkamer?

MDK21 ONTVOCHTIGER

 

Luchtontvochtiger voor de badkamer

volg ons

 

Veel gestelde vragen over luchtontvochtiger badkamer:

Ja, u kunt een luchtontvochtiger gebruiken in combinatie met een badkamerventilator om de vochtigheid en luchtkwaliteit in uw badkamer te verbeteren. Het gebruik van beide zal zorgen voor betere ventilatie en droogresultaten.

Een elektrische luchtontvochtiger met een capaciteit van ten minste 10 liter per dag is geschikt voor een badkamer. Het moet ook geschikt zijn voor gebruik in vochtige omgevingen.

Een luchtontvochtiger helpt bij het verminderen van vochtigheid in de badkamer, wat kan leiden tot schimmelgroei, geurtjes en schade aan de muren en het plafond. Het helpt ook om de lucht te drogen en het comfortniveau te verbeteren.

Behoefte aan advies of meer informatie?

Heeft u verdere vragen of wilt u een vrijblijvend advies? Bel +31 20 670 2567. Of ga direct naar ons aanbod luchtontvochtigers:

4 reacties

 • Bart Roels, op 16/10/2022 om 12:06

  Geachte heer, mevrouw

  Wij hebben in onze badkamer (3.5 x 2.5 m) last van aanslepende schimmelvorming.
  Kan u me adviseren hoe dit permanent op te lossen?

  Met vriendelijke groeten,

  Bart Roels
  Kapellen

  • Goedemiddag Bart, Dit kun je oplossen met onze MDK11 ontvochtiger. Je kunt het toestel op een gemakkelijk haalbaar percentage zetten van 60% en het vocht wordt dan automatisch afgevoerd in de badkamer en op het gewenste niveau gehouden. Je kunt hem hier bestellen

 • Hans van der Borgh, op 26/10/2023 om 22:14

  Beste, onze badkamer is onverwarmd. In de koude periodes hebben we dus veel last van vocht waardoor er tegen het plafond en tussen de voegen schimmel ontstaat. Het plafond dient hierdoor na de koudere periodes telkens te worden behandeld. Tijdens de warmere periodes is het vochtprobleem aanzienlijk minder. Een mechanische afzuiging helpt nauwelijks. De afmeting van de ruimte is 7m2 . Kan een van uw producten uitkomst bieden? Grt Hans vd Borgh

  • Beste Hans, Onze MDK11 ontvochtiger van Wood’s is speciaal gemaakt voor gebruik in de badkamer met beschermingsklasse IPX4. Je kunt het toestel instellen op een bepaald percentage en het ontvochtigen zal dan automatisch ingaan zodra dat nodig is en vanzelf weer stoppen als het werk gedaan is.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Bel mij terug
  error: