Kruipruimte ontvochtiger tegen vochtproblemen

Snel naar: product en prijs

Kruipruimte ontvochtiger tegen vochtproblemen

Het is erg vervelend wanneer u te maken krijgt met teveel vocht in uw kruipruimte. Gelukkig is een te vochtige kruipruimte goed te bestrijden. Met bijvoorbeeld een kruipruimte ontvochtiger. Lees hier verder hoe u uw kruipruimte droog krijgt na bijvoorbeeld een lekkage, vochtoverlast of wateroverlast.

 

volg ons

Oorzaken vocht in kruipruimte

U heeft teveel vocht in uw kruipruimte en u wilt dit oplossen met een kruipruimte ontvochtiger. Dan is het belangrijk om te weten wat de oorzaak is van uw vochtprobleem. Zodat het in de toekomst te voorkomen is.

Een vochtige kruipruimte kan meerdere oorzaken hebben. Zo kan een kapotte leiding zorgen voor vochtoverlast. Een dergelijke situatie hoeft niet altijd te ontstaan door een groot lek. De luchtvochtigheid in de kruipruimte kan ook al te hoog worden wanneer een verbinding druppelt.

Het is bij een kapotte leiding aan te raden een loodgieter in te huren.

Een andere mogelijke oorzaak van vochtoverlast in een kruipruimte is onvoldoende ventilatie. Dat laatste is essentieel om het aanwezige vocht goed af te voeren. Wanneer dat niet het geval is gaat de luchtvochtigheid naar een te hoog niveau. Dit leidt in de kruipruimte dan weer tot schimmel en optrekkend vocht.

Als vocht optrekt vanuit de kruipruimte, dan wordt dat zichtbaar op de muren en vloeren van uw woning. Ook condensatie kan ten grondslag liggen aan een te hoge luchtvochtigheid in de kruipruimte. Gelukkig lost een kruipruimte ontvochtiger hoge luchtvochtigheid en condens problemen snel op.

Condens kruipruimte

De gevolgen bij vochtoverlast in de kruipruimte

Misschien vraag je jezelf af waarom een kruipruimte ontvochtiger noodzaak is bij een te vochtige kruipruimte. Er zijn een aantal potentiële gevolgen wanneer uw ruimte onder de begane grondvloer te veel vocht bevat. Zo kan hout gaan rotten en vloeren en muren schimmels aantrekken. Een vochtige omgeving is ideaal voor schimmels en algen. Deze trekken vervolgens weer ongedierte aan zoals vliegen en zilvervisjes.

Te veel vocht in de kruipruimte zorgt ook voor een hoge luchtvochtigheid in de woning zelf. Dit leidt vervolgens mogelijk tot hoofdpijn, ademhalingsproblemen en verkoudheid voor de bewoner. Nu begrijpt u waarom een kruipruimte ontvochtiger zo belangrijk is voor zowel uw woning als uw gezondheid.

Snel en effectief met een kruipruimte ontvochtiger vochtproblemen oplossen

Het is aan te raden om een loodgieter langs te laten komen wanneer u in uw kruipruimte een kapotte leiding heeft. Of zelfs een lekkage ervaart. Bij een te hoge luchtvochtigheid of condens biedt de kruipruimte ontvochtiger oplossing.

Een dergelijk toestel verwijdert snel en effectief vocht uit de kamer. De ventilator van de kruipruimte ontvochtiger trekt de lucht uit de omgeving de luchtontvochtiger in. Vervolgens komt de lucht in contact met een koeleenheid. Deze eenheid maakt gebruik van condensatie waardoor de vocht uit de lucht wordt getrokken.

Portable ontvochtiger

De krachtige Wood’s MDK21 kan op een effectieve manier uw kruipruimte ontvochtigen.

Behoefte aan advies of meer informatie?

Heeft u verdere vragen of wilt u een vrijblijvend advies? Bel +31 20 670 2567. Of ga direct naar ons aanbod luchtontvochtigers:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Bel mij terug
    error: