Luchtontvochtiger en luchtreiniger

Snel naar: product en prijs

Luchtontvochtiger en/of luchtreiniger?

Combinaties tussen luchtreinigers en luchtontvochtigers en ook bevochtigers komen steeds vaker voor. Wat zijn de voordelen en nadelen en welke luchtontvochtiger/luchtreiniger-combinatie is het beste? En kun je maar eindeloos combineren en uiteindelijk alle luchtbehandelingsapparatuur in één kastje verenigen? Ventileren, reinigen, koelen, verwarmen, ontvochtigen en bevochtigen van de lucht in één?

 

volg ons

 

Het klinkt fantastisch en dat is het ook. Want in de praktijk blijkt dat iedere ruimte verschillend is en dus ook verschillende combinaties van luchtbehandeling nodig zullen zijn. Het verversen en zuiveren van lucht werkt vaak op een andere manier dan koelen en verwarmen en ook bevochtigen en ontvochtigen. In complexe en extreme situaties kunnen deze systemen elkaar zelfs tegenwerken.

Luchtontvochtiger met ionisator

Luchtontvochtigers met ionisator zijn al langere tijd in de handel. De kleine huishoudelijke toestellen zoals luchtreinigers, ultrasone luchtbevochtigers en dus ook luchtontvochtigers krijgen deze optie vaak mee om de werking kracht bij te zetten. Aldus dat is de gedachte van fabrikanten en in de praktijk zie je dus veel kleinhuishoudelijke luchtbehandelings-apparaten met heel wat toeters en bellen waarvan je je af kunt vragen of het allemaal wel werkt. Over de ionisatie luchtreiniger is veel geschreven en er zijn fantastische voordelen aan toe geschreven. Een artikel van een Amerikaanse consumenten organisatie legt één en ander bloot hierover.

Eigenlijk is de extra optie van een ionisator bij een luchtontvochtiger alleen een beetje werkzaam in kleine ruimten en dus voornamelijk van toepassing bij particuliere consumenten. Een ionisator zuivert de lucht wel van deeltjes maar ruimt ze niet echt op zoals bij een HEPA-luchtreiniger. De deeltjes vallen dus neer op meubilair en de vloer en kunnen gemakkelijk weer opdwarrelen.

Waar gebruik ik de combinatie luchtontvochtiger met ionisator dan?

De luchtontvochtiger met ionisator is wel goed toe te passen in een kleine ruimte zoals een slaapkamer, een werkkamer, een kinderkamer of een babykamer. Hier is vaak slechts een kleine capaciteit van ontvochtiging nodig en omdat een geruisarme werking gewenst is, is een adsorptie luchtdroger met ionisator hier op zijn plaats.

Houd er rekening mee dat de luchtontvochtiger stopt op de hygrostaat wanneer het vochtigheidspeil op het juiste niveau is en dus ook de ionisator. Op dat moment is er dan geen luchtreiniging meer. Tenzij de ventilator van de ontvochtiger blijft doordraaien. De WDD80 luchtontvochtiger van Wood’s is een adsorptie luchtdroger van hoge kwaliteit en compleet uitgerust.

Luchtontvochtiger met Ionisator

Boot ontvochtiger

Deze kunt u hier bestellen.

Luchtontvochtiger met een HEPA luchtreiniger

Nieuw is de luchtontvochtiger met inwendige HEPA luchtreiniger. Van deze combinatie is meer te verwachten dan de uitvoering met ionisator. Immers de HEPA-filters zuiveren de lucht en reinigen de ruimte wel echt van deeltjes en vervuilingen. Van belang bij deze combinatie is dat de luchtontvochtiger een goede strategische plek krijgt zodat de luchtcirculatie in de ‘ademhalingszone’ kan zorgen voor het in beweging brengen van de luchtvervuiling naar de filters van de ontvochtiger/luchtreiniger. In een slaapkamer kan het toestel veelal op de grond blijven staan omdat de zone waarin ademgehaald wordt in een slaapkamer ook laag is.

Als de juiste luchtvochtigheid bereikt is kun je bij de luchtontvochtiger met HEPA luchtreiniger vaak de ventilator laten doordraaien zodat de luchtreiniger afzonderlijk kan blijven doorwerken.

Waar gebruik ik de combinatie luchtontvochtiger met HEPA luchtreiniger?

Deze combinatie heeft meer mogelijkheden dan de variant met ionisatie en kan voor wat grotere ruimten worden toegepast zoals een grotere slaapkamer of werkkamer en ook wel een huiskamer of een kantoorkamer. Let er in dit geval goed op dat de filters regelmatig vervangen worden zodat de het drukverlies minimaal is en de capaciteit van ontvochtigen en reinigen optimaal blijft.

Luchtontvochtiger met (AIH) HEPA luchtreiniger

Woods AD30 luchtontvochtiger luchtreiniger

Deze kunt u hier bestellen.

Laatste nieuws: Luchtontvochtiger met AIH luchtreiniger

De luchtontvochtiger met AIH luchtreiniger is de allernieuwste ontwikkeling in luchtontvochtiging in combinatie met luchtreiniging. Deze gepatenteerde luchtreinigingstechniek is nieuw voor het gebruik in luchtontvochtigers en wordt exclusief toegepast in de Wood’s AD30 luchtontvochtiger/luchtreiniger. AIH staat voor ‘Active Ion Hepa’ en de naam doet al vermoeden dat ook hier gewerkt wordt met een luchtontvochtiger met ionisator, maar dan compleet anders.

De Ionisator zit in dit geval vóór het speciaal voor deze techniek ontworpen HEPA filter en activeert de aangezogen lucht op dusdanige wijze dat de vervuilingen nog gemakkelijker in het filter worden opgevangen. In het filter, dus niet op de vloer. Het grote voordeel hiervan is dat het filter minder fijnmazig hoeft te zijn en meer lucht kan doorlaten waardoor de capaciteit van de luchtontvochtiger en de luchtreiniger op hoog niveau blijft doorwerken. De Wood’s AD30 luchtontvochtiger is uitgerust met een sterke en geruisarme compressortechniek en kun je gerust de beste koop luchtontvochtiger en luchtreiniger noemen in dit moment.

Behoefte aan advies of meer informatie?

Heeft u verdere vragen of wilt u een vrijblijvend advies? Bel +31 20 670 2567. Of ga direct naar ons aanbod luchtontvochtigers:

2 reacties

  • VINCKE HENDRIK, op 14/11/2022 om 10:56

    Beste
    Wij hebben de intentie luchtreinigers te plaatsen in de slaapkamer en in de leefruimte in eerste instantie omwille van pollen/huismijt/… allergie.
    Naast de luchtreiniging lijkt ‘ontvochting’ in de slaapkamer belangrijk.
    In de leefkamer zou eerder een combinatie met ‘bevochting’ ons logischer lijken aangezien de verwarming zorgt voor te droge lucht.
    Voor beide ruimtes is een stil mechanisme een vereiste.
    Wat zou u ons aanbevelen?

    • @hendrik, Wij adviseren u om dergelijke combinaties niet in 1 toestel te zoeken. Het één gaat altijd ten koste van het ander. Ook wat betreft geluid. Op eerste aanzicht lijkt de allergie de belangrijkste reden om een oplossing te vinden. Voor de slaapkamer adviseren wij u dan (zeker qua geluid en energiekosten) de TALL155 als beste. Voor de woonkamer de AL310. Beide toestellen dienen zodanig geplaatst te worden dat ze vrijuit kunnen aanzuigen en uitblazen voor een perfecte luchtcirculatie. Als de kosten van aanschaf een belangrijke rol spelen kunt u voor de slaapkamer de AD20 luchtontvochtiger/reiniger kiezen. Voor de woonkamer kunt u dan eventueel de WHU600X samen met de luchtreiniger bestellen.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Bel mij terug




    error: