Luchtontvochtiger kelder en wijnkelder

Snel naar: product en prijs

Luchtontvochtiger voor in de kelder of wijnkelder

Een luchtontvochtiger voor in de kelder gaat vochtproblemen tegen. Deze elektrische luchtontvochtigers zijn snel, effectief en de beste oplossing bij vochtoverlast. Een ontvochtiger voor in de kelder beschermt daarnaast de opgeslagen huisraad, een archief of waardevolle zaken als kunst en antiek en meubilair.

Een kelder is gevoelig voor vocht. Met name in de zomer wordt de warme en vochtige zomerlucht in contact gebracht met de koele wanden van de kelder. Hierdoor slaat het vocht uit de warme lucht neer op de kelderwanden. In dit artikel leggen wij uit wat de beste luchtdroger is voor in de kelder.

 

volg ons

 

Wat gebeurt er bij overmatige blootstelling aan vocht in uw kelder?

Bij overmatige blootstelling aan vocht treedt schimmelvorming op. Zonder een luchtdroger om uw kelder te ontvochtigen kunnen kostbare goederen schade oplopen. Daarnaast is de aanwezigheid van schimmels ongezond voor mens en dier.

Vanuit Zwitserland is een krachtige luchtontvochtiger voor in de kelder aanbevolen. Zoals het filmpje laat zien zijn luchtontvochtigers ook zeer geschikt voor het op peil houden van de luchtvochtigheid in een wijnkelder. Met name kostbare wijnen (met kurksluiting) die lang bewaard moeten worden zijn gevoelig voor grote verschillen in de luchtvochtigheid. Een ontvochtiger in de kelder kan dus helpen. Welke luchtontvochtiger voor in de kelder kun je het beste kopen?

best-geteste-ontvochtiger-2020

Woods: beste koop luchtontvochtiger voor in de kelder

De Wood’s SW22 ontvochtiger is uitermate geschikt voor het gebruik in een kleine kelder. Voor grotere kelders kunt u ook de Wood’s SW38 of de Wood’s SW42 ontvochtigers overwegen. De top ontvochtiger voor de kelder en tevens ook de beste luchtdroger die uit de test is gekomen is de Wood’s ED50. Lees hier nieuws over de test van De Zweedse Consumentenbond.

Vanwege de goede prestaties van de Wood’s ontvochtigers wordt dit merk veelal toegepast in deze kelders. Ten eerste omdat het merk Wood’s een duurzaam en langdurig gebruik garandeert. Dit doen zij door de perfecte kwaliteit en techniek. Ten tweede omdat de nauwkeurige hygrostaat automatisch het luchtvochtigheidsniveau in de kelder bijna exact op het gewenste peil houdt.

De kelder ontvochtiger slaat af wanneer het gewenste niveau bereikt is. Zodoende werken deze dus uitsluitend als dat nodig is. Hetgeen onnodig energieverbruik voorkomt. Is er een stroomstoring? Geen paniek, de ontvochtiger in de kelder wordt hierdoor niet ontregeld en start na het hervatten van de stroom in dezelfde programmering.

Wood’s SW22 luchtontvochtiger voor kleine kelder

Wood’s SW38 kelder ontvochtiger

Wood’s SW42 luchtdroger voor grote kelder

Wood’s SW luchtontvochtiger: duurzaam in luchtdrogen!

Vanwege de betrouwbare eigenschappen kunnen de Wood’s luchtdrogers jaar-in-jaar-uit bijna zonder omkijken kelders droog houden. Met name de SW-serie doet het dan goed. We zeggen ‘bijna’ zonder omkijken omdat de Wood’s ontvochtigers uiteraard ook een opvangreservoir hebben dat zo-nu-en-dan geleegd moet worden. De opvangreservoirs van met name de SW-serie zijn zo groot (11 liter) dat legen van het reservoir inderdaad beperkt blijft tot ‘zo-nu-en-dan’. En juist voor een kelder is dat natuurlijk prettig.

Als het legen van reservoirs niet makkelijk is kan de luchtontvochtiger voor in de kelder ook op een permanente afvoer aangesloten worden, eventueel met tussenplaatsing van een condenswaterpompje.

Veel gestelde vragen over luchtontvochtiger kelder of wijnkelder:

Ja, het is belangrijk om uw luchtontvochtiger regelmatig schoon te maken en te onderhouden om ervoor te zorgen dat deze optimaal blijft werken. Lees de instructies van uw luchtontvochtiger om te bepalen hoe u deze het beste kunt onderhouden.

Ja, het is het beste om de luchtontvochtiger constant te laten draaien, vooral als uw kelder of wijnkelder voortdurend vochtig is. Dit helpt om de vochtigheidsgraad op een stabiel niveau te houden en schommelingen in de luchtvochtigheid te verminderen.

Een luchtontvochtiger helpt om het vochtgehalte in de lucht te verminderen, wat belangrijk is voor het behoud van je wijn. Een te vochtige omgeving kan leiden tot schimmelgroei, kromtrekken van houten rekken, en een verhoogd risico op kurkschade. Het kan ook onaangename geuren en een oncomfortabele omgeving creëren.

Behoefte aan advies of meer informatie?

Heeft u verdere vragen of wilt u een vrijblijvend advies? Bel +31 20 670 2567. Of ga direct naar ons aanbod luchtontvochtigers:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Bel mij terug
    error: