Luchtontvochtiger kopen, online met advies

Online een luchtontvochtiger kopen? Lees hier alle informatie en advies

Uw wilt een duurzame luchtontvochtiger kopen? Een luchtontvochtiger verwijdert in de snelste tijd het teveel aan vocht uit de lucht en helpt u bij het oplossen van uw vochtprobleem in huis. Dit probleem ontstaat doordat de Relatieve Vochtigheid in de lucht te hoog ligt. Een onhygiënische en ongezonde situatie ontstaat. Luchtontvochtigers kunt u hier online bekijken.

Een goede luchtvochtigheid ligt tussen de 40% en 60%. Waar moet u precies op letten bij de aanschaf van een luchtontvochtiger? Prijzen zijn belangrijk en vooral duurzaamheid en een laag energieverbruik. Met name het energieverbruik maakt dan door de jaren heen veel verschil. Een luchtontvochtiger koop je niet voor één seizoen. Goed advies is dus belangrijk.

Wat is  de beste manier van ontvochtigen?

Wanneer een Luchtontvochtiger kopen?

Vochtproblemen kun je oplossen met een luchtontvochtiger. Wanneer kunt u een elektrische luchtontvochtiger kopen om vocht uit de lucht te halen? Als mensen klagen over de vochtigheid, dan hebben ze het meestal over relatieve luchtvochtigheid. Afhankelijk van de temperatuur houdt lucht een relatieve hoeveelheid waterdamp vast. Relatieve vochtigheid is de verhouding van de werkelijke damp in de lucht tot deze vaste hoeveelheid.

Geen luchtontvochtiger? Wat zijn de gevolgen?

* Ongedierte (zilvervisjes, duizendpoten, kakkerlakken etc.)

* Muffe geur

* Kamers voelen benauwd aan

* Schimmels, mijten en zwammen (Astmatische klachten, allergieën)

* Rottend, krakend hout

* Condensvorming

Wat is de ideale luchtvochtigheid in huis?

In een gemiddelde woning waarin de temperatuur 21 graden Celsius is is een ideale relatieve vochtigheid ergens tussen 40 en 60 procent. Als u moeite heeft om dat te bereiken komt een ontvochtiger van pas. Met name in de kelder, de badkamer en de slaapkamer ontstaan vaak klachten. Een luchtontvochtiger verwijdert overtollig vocht uit de lucht en verbetert het comfort en de gezondheid van uw huis.

Welke luchtontvochtiger kan ik het beste kopen?

Bekijk hier online een kort overzicht van onze luchtontvochtigers. Voor ons volledige aanbod kunt u op deze link klikken. U komt dan in de productpagina met een uitgebreide uitleg over en aanbieding van de elektrische luchtontvochtiger. Bent u er niet zeker van welke luchtontvochtiger aanbieding het meest geschikt is voor uw situatie? Bel dan voor advies +31 20 670 2567.

Woods WDD80, kleinere ruimtes

De luchtontvochtiger WDD80 is een zeer stille en solide adsorptie droger. Ideaal geschikt voor koude en vochtige ruimtes. Dit apparaat gebruikt men vaak gebruikt in boten, caravans, maar ook in slaapkamers, badkamers en kleine woonkamers. De luchtontvochtiger heeft een instelbare hygrostaat met vochtigheidsindicatie. Het is een zeer betrouwbaar toestel met een opvangreservoir van 2 liter en de capaciteit om tot 160 m3 te ontvochtigen.

Woods WDD80

luchtontvochtiger Wood's WDD80 adsorptie

kruipruimte ontvochtiger

Woods MRD serie mobiele luchtontvochtigers.  Woonkamer, slaapkamer en zolder

De Woods MDK serie mobiele luchtontvochtigers bestaat uit twee portable (draagbare) luchtontvochtigers. Ze zijn beide zeer geschikt voor kleine woonkamers, badkamers, slaapkamers, kantoor en zolders. Zowel de MDK11 als de MDK13 luchtontvochtiger is speciaal ontwikkeld voor huishoudelijk gebruik. Geruisarm en met een handvat zodat ze gemakkelijk verplaatsbaar zijn. Daar waar de MDK11 luchtontvochtiger in staat is om een ruimte van 135 m3 te ontvochtigen, is de MDK13 geschikt voor ruimtes tot 162 m3.

Woods MDK11

SW luchtontvochtiger serie van Wood’s voor grote ruimte, kelder, opslagruimte, washok enz.

De SW serie bestaat uit vier krachtigere luchtontvochtigers met een maximale capaciteit van 250 tot 575 m3. Deze toestellen zijn zeer geschikt voor bijvoorbeeld een grote woonkamer, appartement, kelder, kruipruimte, opslagruimte en kantoor of  winkel. Maar bijvoorbeeld ook om uw was te drogen. Bekijk in het produktoverzicht welke SW luchtontvochtiger het beste de relatieve vochtigheid bij u in evenwicht brengt. De Woods ED50 is zelfs als beste getest in 2016 als meest effectieve en daarmee de meest energiezuinige luchtontvochtiger!

Woods ED50 luchtontvochtiger zwart R290

Wood's WCD4 bouwdroger

Woods WCD4PRO, professioneel gebruik

De zeer robuuste bouwdroger is geschikt voor bouwplaatsen, opslagruimtes en garages. Kortom bedoeld voor grote ruimtes waar je snel wilt drogen. Tot maarliefst 620 m3 is deze luchtontvochtiger in staat om vochtige lucht te ontvochtigen.

Woods WCD4PRO

Woods WPF wand serie. Veelal voor zwembaden

De twee wand luchtontvochtigers uit de WPF serie, de WPF52 en de 100, zijn drogers die men gebruikt voor bijvoorbeeld een kelder, een zwembaden, museum, bibliotheek en garage. Met zijn hoge capaciteit en geruisloze werking is deze luchtontvochtiger ideaal voor grote gebieden die een snelle en doeltreffende ontvochtiging eisen. Zonder een lawaaiige omgeving. Verwijdert met gemak overtollig vocht en geur. Speciaal voor zwembaden zijn alle metalen onderdelen gegalvaniseerd en beschermd tegen chloorhoudende vloeistoffen.

Woods WPF52

luchtontvochtiger Wood's WPF

Hoe werkt een luchtontvochtiger?

Een professionele luchtontvochtiger koop je voor langer dan één jaar. Om de juiste keuze te maken is het goed om te weten hoe onze ontvochtigers precies werken. Én welke luchtontvochtiger het meest geschikt is voor uw situatie. De onderstaande uitleg gaat over condens luchtdrogers met compressor. Voor de meeste problemen met vocht in de lucht is dit de meest toegepaste manier van ontvochtigen. Wilt u meer weten over adsorptie of dessicant luchtontvochtigers lees dan: Hoe werkt een Adsorptie luchtontvochtiger.

Wat zit er in een luchtontvochtiger?

* Ventilator, zuigt lucht aan en gaat in het systeem

* Compressor, comprimeert en spreidt een koelgas zoals door de koelslangen van een luchtontvochtiger

* Reheater(condensor), Deze vangt en verzamelt de warmte die het koelproces genereert.

* Koelelement(verdamper), vangt het vocht als condens op

* Opvangreservoir, voor het condenswater

Vocht uit de lucht aantrekken, opvangen en verwijderen

Wat doet een luchtontvochtiger precies? Allereerst verzamelt een ventilator in het toestel de lucht uit de omgeving en trekt het in de luchtontvochtiger. Vervolgens komt de lucht in contact met de koeleenheid (een verzameling van koelslangen). Deze koeleenheid maakt gebruik van condensatie om het vocht uit de lucht trekken. Het verzamelde vocht blijft op de gekoelde slangen achter en druppelt in het reservoir van het apparaat. Dan gaat de lucht tenslotte langs een verwarmingselement en komt terug in de kamer.

Wat gebeurt er met het opgevangen vocht?

Een luchtontvochtiger heeft meestal een uitneembare plastic emmer als reservoir. De meeste toestellen hebben een aftappunt waar je een slang op aansluit zodat het verzamelde water direct afwatert in een afvoerputje of pomp. Hiermee ben je af van het regelmatig legen van waterreservoirs. Maakt u zich niet te veel zorgen over het overlopen van het reservoir, de meeste luchtdrogers hebben ook een automatische uitschakelfunctie. Als u gebruik maakt van een luchtontvochtiger in extreem vochtige omstandigheden dan kunt u ook gebruik maken van een condenswaterpomp om het water naar een hoger gelegen niveau af te voeren. Dit als er geen waterafvoer mogelijk is op een lager niveau.

Hoe stel ik de luchtontvochtiger in op het juiste vochtigheidsniveau?

Veel luchtontvochtigers hebben ook een hygrostaat die u toestaat om het gewenste niveau van de relatieve vochtigheid in te stellen. Een hygrostaat bestaat uit twee delen: een detectie-element en een relais. Het detectie-element bevat twee alternatieve metalen geleiders. En veranderingen in de relatieve vochtigheid zullen dus de elektrische weerstand tussen deze twee geleiders veroorzaken. Het relais detecteert deze weerstand en stuurt een signaal naar de luchtdroger om aan of uit te schakelen. Opgeteld maken deze basiscomponenten de luchtontvochtiger tot een apparaat dat uw huis een stuk beter doet aanvoelen.

Energieverbruik. Ervaringen met een luchtontvochtiger

Een draagbare luchtdroger kan 160 kilowattuur per maand (kWh) verbruiken. Dat is meer dan een koelkast. Dit is echter veel minder dan de gemiddelde airconditioner. Die verbruikt al gauw zo’n 300 kWh per maand. Net als een airconditioner draait een ontvochtiger niet continu, maar slaat af en aan op de instelbare hygrostaat. Om energie te besparen (beter voor uw portemonnaie en het milieu) is het het beste om bij de keuze voor een luchtdroger uit te gaan van overcapaciteit. Zodat het ontvochtigingsproces steeds kortstondig is. Ervaringen met ontvochtigers van gebruikers wijzen dit uit.

Omdat een hoge luchtvochtigheid ons het gevoel geeft dat het warmer is dan het in werkelijkheid is is een voordelig bijkomstig effect van een luchtontvochtiger dat de hygrostaat sneller op niveau is en dus een lager energieverbruik overall genereert.

luchtontvochtiger voor vocht

Hoe bespaar ik energie bij het gebruik van een luchtontvochtiger? Tips

TIP 1. Om ècht te besparen op uw elektriciteitsrekening en om uw ecologische voetafdruk te verminderen, kunt u werken aan het maximaliseren van de efficiëntie van uw luchtontvochtiger. Houd het toestel niet de gehele dag aan en stel de hygrostaat op een redelijk niveau (eerder 50 procent dan 30 procent), en houd deuren en ramen gesloten wanneer het toestel draait. Zo helpt u het milieu ook!

TIP 2. Zorg voor een strategische opstelling van het toestel op een wat meer centraal gelegen punt in de ruimte. Liever niet te dicht bij een wand zodat hij de vochtige lucht vrij aanzuigten de droge lucht vrij weggeblaast.

TIP 3. Houd het toestel weg van overmatig stof of vuil, hierdoor kunnen verstoppingen plaatsvinden. Controleer wat dat betreft het toevoerfilter van uw luchtontvochtiger regelmatig zodat het zo efficiënt mogelijk blijft werken.

Waarom een WOODS?

QualityHygiene verkoopt de kwalitatief hoge luchtontvochtigers van Woods. Deze apparaten onderscheiden zich van de gangbare toestellen in kwaliteit, betrouwbaarheid en capaciteit. En Wood’s is vooral bekend om de duurzame en energiezuinige luchtontvochtiger. Al meer dan 60 jaar levert Woods de apparatuur over de hele wereld.

woods luchtontvochtigers

Heeft u vragen over luchtontvochtigers?

Het blijft lastig om in te schatten welke luchtontvochtiger het meest effectief is voor uw situatie. Daarom zitten onze experts online van maandag tot en met vrijdag voor u klaar om uw situatie vrijblijvend te beoordelen. U kunt ons natuurlijk zelf bellen voor advies via +31 020 670 2567.

1 reactie

  • Raymond Goedhart, op 02/08/2018 om 14:38

    Kortgeleden een Wood’s MRD20 luchtontvochtiger aangeschaft ivm vloerkoeling. Vocht sloeg neer in de vorm van condens op de vloer. Na een paar uur draaien was het vocht al weg. Werkt als een speer!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Bel mij terug