Luchtontvochtiger tegen huisstofmijt

Snel naar: product en prijs

Een luchtontvochtiger tegen huisstofmijt?

Huisstofmijten zijn de meest voorkomende oorzaak van allergieën en astma-aanvallen. Veel mensen denken dat regelmatig schoonmaken de enige manier is om ze op afstand te houden, maar vocht speelt een belangrijke rol bij de bestrijding van huisstofmijt. Een luchtvochtigheid van minder dan 55% kan de groei en verspreiding van huisstofmijt beperken. Daarom is een luchtontvochtiger een effectieve manier om huisstofmijt te bestrijden. Wij vertellen je waarom een luchtontvochtiger effectief is tegen huisstofmijt en welke luchtontvochtiger het beste is tegen huisstofmijt.

 

Waarom is een luchtontvochtiger effectief tegen huisstofmijt?

Een luchtontvochtiger is effectief tegen huisstofmijten omdat het de relatieve vochtigheid verlaagt tot onder de 55%, waardoor hun groei en reproductie wordt voorkomen. Huisstofmijten bevinden zich graag in vochtige omgevingen, vooral in matrassen, kussens, meubels en tapijten. Deze vochtige omgevingen bevorderen de snelle groei en reproductie van stofmijten. Een luchtontvochtiger verlaagt de vochtigheid door het overtollige vocht uit de lucht te verwijderen en op te slaan in een reservoir dat regelmatig geleegd moet worden.

Het wordt aanbevolen om de luchtvochtigheid in huis tussen de 30% en 50% te houden om stofmijtenreductie te waarborgen en een gezonde omgeving te houden. Een te hoge luchtvochtigheid kan de groei van bacteriën, schimmels en huisstofmijten bevorderen, terwijl een te lage luchtvochtigheid hoofdpijn, huidirritatie en luchtwegproblemen kan veroorzaken. Een juiste luchtvochtigheid handhaven kan de luchtkwaliteit verbeteren en bijdragen aan het comfort en de gezondheid van de bewoners.

 

6 Feiten over huisstofmijt

 1. Huisstofmijt is een alledaags micro-organisme dat in huizen over de hele wereld voorkomt.
 2. Huisstofmijt voedt zich met huidschilfers en andere organische stoffen die door mensen, huisdieren en insecten worden achtergelaten.
 3. De meest voorkomende plaatsen voor huisstofmijt zijn matrassen, kussens, meubels, tapijten en gordijnen.
 4. Huisstofmijt veroorzaakt geen directe schade aan gezondheid, maar kan leiden tot allergische reacties zoals neusverstopping, niezen en jeukende ogen.
 5. Een hoge luchtvochtigheid bevordert de groei en verspreiding van huisstofmijt.
 6. Regelmatig stofzuigen, wassen van beddengoed en textiel, en het vervangen van stoffen meubels door lederen of kunststof kunnen helpen om huisstofmijt te bestrijden.

 

luchtontvochtiger huisstofmijt

 

Wat zijn de gevaren van huisstofmijt?

Huisstofmijt kan potentiële gezondheidsrisico’s veroorzaken voor mensen die gevoelig zijn voor allergieën of astma. Enkele van de gevaren van huisstofmijt zijn:

 • Allergische reacties: Huisstofmijt kan allergische reacties veroorzaken, waaronder niezen, loopneus, rode ogen, huiduitslag en ademhalingsproblemen.
 • Astma: Huisstofmijt kan astma-aanvallen uitlokken bij mensen die astma hebben, of astma kunnen verergeren bij mensen die gevoelig zijn voor astma.
 • Oog- en huidirritaties: Huisstofmijt kan irritatie veroorzaken aan de ogen en huid, waaronder jeuk, roodheid en huiduitslag.
 • Sinusproblemen: Huisstofmijt kan leiden tot sinus-ontstekingen en sinus-infecties.

Om deze gevaren te verminderen, is het belangrijk om het aantal huisstofmijten in huis te verminderen door het houden van een schoon en droog huis. Het gebruik van een luchtontvochtiger met een HEPA-filter helpt bij de bestrijding van huisstofmijten en de luchtvochtigheid verlagen.

 

Huisstofmijten bestrijden in vijf stappen met een luchtontvochtiger

 1. Kies een geschikte luchtontvochtiger. Kies een luchtontvochtiger die speciaal ontworpen is om huisstofmijt te bestrijden. Het is aanbevolen om een apparaat te kiezen met een hoog vermogen en een HEPA-filter.
 2. Verlaag de luchtvochtigheid. Huisstofmijt groeit en reproduceert zich sneller in een omgeving met een hoge luchtvochtigheid. Zorg voor een luchtvochtigheid tussen 30% en 50% door de luchtontvochtiger aan te zetten.
 3. Plaats de luchtontvochtiger in de juiste kamer. Plaats de luchtontvochtiger in de kamer waar huisstofmijt het meest voorkomt, zoals slaapkamers en woonkamers.
 4. Verwijder stoffen bronnen. Zoals stoffen meubels, gordijnen en tapijten, die huisstofmijt aantrekken. Het is aanbevolen om deze vervangen door lederen of kunststof meubels.
 5. Onderhoud de luchtontvochtiger. Zorg voor regelmatig onderhoud van de luchtontvochtiger door het filter regelmatig te vervangen en het apparaat schoon te maken. Dit zorgt ervoor dat de luchtontvochtiger effectief blijft werken in de bestrijding van huisstofmijt.

 

Welk type luchtontvochtiger werkt het het beste tegen huisstofmijt?

Een luchtontvochtiger met een HEPA-filter is het meest effectief tegen huisstofmijt. HEPA is een filtertype dat in staat is om zeer kleine deeltjes, zoals huisstofmijt en allergenen, te verwijderen uit de lucht.

Andere kenmerken die kunnen helpen bij het bestrijden van huisstofmijt zijn:

 • Vermogen: Het vermogen van de luchtontvochtiger speelt een belangrijke rol bij de bestrijding van huisstofmijt. Een hoog vermogen zorgt voor snellere verwijdering van vocht en stofdeeltjes uit de lucht.
 • Luchtcirculatie: Het is aan te bevelen om een luchtontvochtiger te kiezen die een goede luchtcirculatie heeft en de lucht in de hele kamer kan circuleren.
 • Geluidsniveau: Het geluidsniveau van de luchtontvochtiger moet niet storend zijn, vooral als het apparaat in de slaapkamer wordt gebruikt.
 • Energiezuinigheid: Een energiezuinige luchtontvochtiger bespaart op de energierekening en is beter voor het milieu.

Samenvattend: een luchtontvochtiger met een HEPA-filter, hoog vermogen, goede luchtcirculatie, acceptabel geluidsniveau en energiezuinigheid is het meest effectief in de bestrijding van huisstofmijt.

 

luchtontvochtiger huisstofmijt data-lazy-srcset=

 

 

De beste luchtontvochtigers van QualityHygiene tegen huisstofmijt

De beste luchtontvochtigers voor het verminderen van huisstofmijt zijn de Woods AD20 alles-in-één en de Woods AD30 Portable Luchtdroger-Luchtreiniger. Beide modellen bevatten HEPA-filters, waardoor ze zeer effectief zijn in het bestrijden van huisstofmijt. Bovendien zijn ze eenvoudig te gebruiken, energiezuinig en zeer stil, wat ze geschikt maakt voor gebruik in slaapkamers. Het enige verschil tussen beide modellen is hun capaciteit en vermogen. Voor grotere ruimtes raden we de Woods AD30 aan.

 

Helpen adsorptiedrogers ook tegen huisstofmijten?

Adsorptiedrogers kunnen helpen bij de bestrijding van huisstofmijten door de luchtvochtigheid te verminderen. Een lagere luchtvochtigheid maakt het leefklimaat voor huisstofmijten minder aantrekkelijk. Echter, adsorptiedrogers zijn minder gericht op het verwijderen van stofdeeltjes, waaronder huisstofmijten, uit de lucht, zoals luchtontvochtigers met een HEPA-filter. Voor een effectievere aanpak van huisstofmijten is het dus beter om een luchtontvochtiger met een HEPA-filter te gebruiken.

 

Behoefte aan advies of meer informatie?

Heb je vragen over luchtontvochtigers? Of ben je overtuigd en wil je vrijblijvend advies over wat de mogelijkheden zijn voor jouw situatie? Ontdek de mogelijkheden op onze productpagina of bel ons op +31 20 670 2567.

Energiezuinige luchtontvochtiger

Het belangrijke informatie

 

Luchtontvochtiger huisstofmijt

volg ons

Zoekt u ook een stille ontvochtiger voor de slaapkamer?

welke zijn de beste modellen?

 

Luchtontvochtiger voor de huiskamer

Veel gestelde vragen over luchtontvochtiger huisstofmijt:

Het vermogen van de luchtontvochtiger is afhankelijk van de grootte van de kamer waar het apparaat wordt gebruikt. Meestal geven fabrikanten aanbevelingen over het vermogen dat nodig is voor specifieke grootten van kamers. Over het algemeen, hoe groter de kamer, hoe groter het vermogen van de luchtontvochtiger moet zijn.
Ja, een luchtontvochtiger met een HEPA-filter is het meest effectief tegen huisstofmijt. HEPA-filters zijn speciaal ontworpen om kleine deeltjes, zoals stof, pollen en huisstofmijten, uit de lucht te verwijderen.
Huisstofmijten kunnen overleven in een omgeving met hoge luchtvochtigheid. Door het verminderen van de luchtvochtigheid, maakt de luchtontvochtiger het leefklimaat voor huisstofmijten ongunstiger en helpt het bij de bestrijding ervan.

Direct online een luchtontvochtiger bestellen?

Druk op deze knop en zoek de luchtontvochtiger van jouw keuze:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Bel mij terug
  error: