Luchtontvochtiger voor uw vakantiehuis | Hebt u het nodig?

Snel naar: product en prijs

Luchtontvochtiger voor uw vakantiehuis

Vocht in een vakantiehuis veroorzaakt grote problemen voor de eigenaars. En lange periodes van afwezigheid maken het moeilijk te controleren. Zou het gebruik van een luchtontvochtiger in het vakantiehuis de oplossing kunnen zijn? Waar moeten we op letten bij de aanschaf van een luchtontvochtiger voor ons vakantiehuis? En waarom is het belangrijk om een luchtontvochtiger voor het vakantiehuis te kopen?

Het is bekend dat 18% van de Belgische woningen aangetast is door vocht (bron). In Nederland is de situatie niet beter. Volgens de GGD hebben 1,5 miljoen huizen last van vochtproblemen. Een probleem dat door de klimaatverandering alleen maar erger wordt. Zoals het laatste onderzoek van de Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC).

 

luchtontvochtiger voor uw vakantiehuis

 

Welke problemen veroorzaken vocht?

Voor veel mensen is het bezitten van een vakantiehuis een droom, vooral aan het strand. Als dat je droom is laat het dan niet in een nachtmerrie veranderen. Een van de grootste uitdagingen voor een vakantiehuiseigenaar is het bestrijden en vermijden van de onaangename geur van gesloten huizen, die het gevolg is van lange perioden waarin het vakantiehuis leeg staat.
Overmatige vochtigheid veroorzaakt:

  • nare geurtjes
  • schimmel
  • de verspreiding van schimmels en mijten.

Schimmel komt vaak voor op muren en is slechts een fractie van alle schimmels die in huis aanwezig zijn. Schimmel nestelt zich vooral in kasten en vormt een crisis voor mensen die lijden aan aandoeningen van de luchtwegen. Zoals rhinitis, bronchitis en astma om er maar een paar te noemen.

Strategieën tegen vocht in een vakantiehuis

Om dit probleem onder controle te krijgen is de beste oplossing proactief te werk te gaan en een reeks nuttige tips te volgen die uw vakantie niet zullen bederven:

  •  Het is belangrijk, alvorens het huis voor lange tijd gesloten achter te laten, ervoor te zorgen dat alle ramen en deuren goed gesloten zijn.
  • Het is raadzaam de nodige onderhoudswerkzaamheden uit te voeren om alle voegen en de ramen goed af te dichten. Waardoor water of lucht van buiten kan binnendringen.
  • Vergeet niet de waterkraan dicht te draaien om eventuele lekken of filtraties te voorkomen.

Deze tips zullen niet verhinderen dat er tijdens uw afwezigheid in meer of mindere mate vocht in uw vakantiehuis binnendringt. Veranderingen in de buitentemperatuur kunnen leiden tot condensatie in de woning en tot vocht- of schimmelvlekken op muren, stoffen of achter meubels. Om deze problemen aan te pakken is het sterk aan te bevelen meerdere luchtontvochtigers met een grote capaciteit in het hele huis te gebruiken. Zo kunt u een constante controle van de vochtigheidsgraad in de kamer garanderen. En vlekken, nare geurtjes en schade voorkomen.

Wat is de ideale luchtvochtigheid voor uw vakantiehuis?

Een relatieve luchtvochtigheid tussen 40% en 60% is perfect voor uw vakantiehuis. Een vakantiehuis luchtontvochtiger houdt de luchtvochtigheid op het gewenste niveau. Ervaringen met luchtontvochtigers voor vakantiehuizen bewijzen dit.

Koop dus een vakantiehuis luchtontvochtiger niet alleen om vochtproblemen op te lossen, maar ook om toekomstige vochtproblemen te voorkomen. Een vakantiehuis met de juiste vochtigheidsgraad zal u toelaten van uw vakantie te genieten en schade te vermijden.

 

Luchtontvochtiger vakantiehuis

 

Welke luchtontvochtiger is het meest geschikt voor uw vakantiehuis?

De WDD80 van Woods is zonder twijfel de beste luchtontvochtiger voor uw vakantiehuis. Zijn unieke en krachtige ontvochtigingstechniek maakt hem zelfs bij de laagste temperaturen doeltreffend. Ideaal voor de wintermaanden als u weg bent.

Ook fijn om te weten is hoe gemakkelijk de WDD80 te gebruiken is. Dankzij de instelbare hygrostaat met vochtigheidsindicator kunt u de gewenste droogtegraad van de lucht kiezen. De vakantiehuis luchtontvochtiger doet de rest zodat u met een gerust hart kunt vertrekken.

De WDD80 kan ook op de waterleiding worden aangesloten. Hierdoor kan de luchtontvochtiger voor vakantiehuis over een permanente watertoevoer beschikken zonder dat u toezicht hoeft te houden. Met de WDD80 is het nog nooit zo eenvoudig geweest om uw vakantiehuis vochtvrij te houden. De WDD80 is een ‘adsorptiedroger‘. Dit type droger doet het zeer goed bij lage temperaturen.

 

Behoefte aan advies of meer informatie?

Heeft u verdere vragen of wilt u een vrijblijvend advies? Bel +31 20 670 2567.

Speciaal voor het vakantiehuis:

WDD80 LUCHTONTVOCHTIGER

 

Luchtontvochtiger vakantiehuis

volg ons

Veel gestelde vragen over luchtontvochtiger voor het vakantiehuis:

Er zijn veel strategieën om vochtigheid te bestrijden. Maar om de toegang te elimineren, is de enige manier het gebruik van meerdere ontvochtigers met grote capaciteit in het hele huis. Op die manier kunt u een constante vochtigheidsregeling in de kamer garanderen. En vermijd vlekken, geurtjes en beschadigingen.

Enkele gevolgen van te veel vocht in uw vakantiehuis zijn onaangename geurtjes, de verspreiding van schimmel en huisstofmijt.

De ideale relatieve luchtvochtigheid voor uw vakantiehuis ligt tussen 40% en 60%. Met behulp van een luchtontvochtiger kunt u de juiste luchtvochtigheid handhaven.

Direct online een luchtontvochtiger bestellen?

Druk op deze knop en zoek de luchtontvochtiger van jouw keuze:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Bel mij terug
    error: