Advies over maximum waarden: Luchtreiniger

Snel naar: product en prijs

Snel naar: product en prijs

Welke luchtreiniger is het beste voor mijn situatie?

Bij Luchtreinigers worden door fabrikanten vaak maximum waarden en ideale waarden opgegeven voor luchtcapaciteit en ruimte advies. Dit kan nog wel eens verwarrend werken bij consumenten bij de keuze voor een luchtreiniger.

De maximum werkingswaarde van een luchtreiniger is het uiterste werkgebied dat een luchtreiniger aan kan in haar maximum stand. In deze situatie staat een luchtreiniger dus continu op de hoogste snelheid te draaien en reinigt dan gemiddeld 2 maal per uur de gehele luchtvoorraad in een afgesloten ruimte. Dit is een indicatie die wordt toegepast door serieuze aanbieders van luchtreinigers. Laat u dus niet misleiden door verkoopverhalen met de meest fantastische resultaten.

De ideale werkingswaarde van een luchtreiniger is het werkingsgebied waarbij een luchtreiniger haar meest optimale prestaties levert. De lucht die de filters passeert heeft een bepaalde snelheid en er is een ideale snelheid waarbij filters optimaal de lucht zuiveren. Dat wil niet zeggen dat de prestaties van een luchtreiniger niet verbeteren bij hogere snelheden. Echter, de stijging van het verhogende effect neemt wel af.

In de praktijk komt het natuurlijk zelden voor dat je een toestel op maximum volume wil laten draaien in je woon- of werkomgeving. Een luchtreiniger kopen tegen de maximum waarde aan doe je eigenlijk alleen als de luchtvervuiling in huis zeer licht is. In andere situaties is het dus verstandig om bij de keuze van een luchtreiniger uit te gaan van ‘overcapaciteit’. Dat wil zeggen dat je een luchtreiniger kiest die een hogere maximum waarde aangeeft dan de grootte van jouw woonkamer of werkkamer. Op die manier kan de luchtreiniger op een (geruisarme en energiezuinige) lagere stand op een comfortabele manier de luchtkwaliteit goed op peil houden.

Welke mate van luchtvervuiling heb ik in huis?

Ofwel hoeveel overcapaciteit heb ik nodig bij het kiezen van een luchtreiniger? Zoals hierboven gezegd kun je bij geringe vervuiling dichter tegen de maximum waarde aan gaan zitten. Bij gemiddelde vervuiling is het verstandig om van een ‘dubbele’ overcapaciteit uit te gaan. Met andere woorden: de luchtreiniger heeft een maximum waarde die tweemaal zo hoog is als de grootte van de ruimte. Van gemiddelde vervuiling spreek je bijvoorbeeld als je een woonkamer hebt met open keuken en/of een houtkachel. Of een woning of kantoorruimte waar regelmatig meerdere personen aanwezig zijn, overdag en s’avonds, zeker als zich daaronder ook rokers bevinden. Ook bij woningen of kantoren gelegen in een drukke stad of nabij een snelweg kan dit opgaan. Bij zeer grote ruimten kan het soms nodig zijn om meer dan één toestel te plaatsen omdat de capaciteit van één toestel dan tekort schiet.

Behoefte aan advies of meer informatie?

Heeft u verdere vragen of wilt u een vrijblijvend advies? Bel +31 20 670 2567. Of ga direct naar ons aanbod luchtreinigers:

Behoefte aan advies of meer informatie?

Heeft u verdere vragen of wilt u een vrijblijvend advies? Bel +31 20 670 2567. Of ga direct naar ons aanbod luchtreinigers:

    Bel mij terug
    error: