AL310 luchtreiniger best getest

Snel naar: product en prijs

AL310 luchtreiniger best getest

Een uitgebreide luchtreiniger test is recentelijk uitgevoerd in Zweden. De bekendste merken luchtreinigers zijn getest. Er is rekening gehouden met reinigingscapaciteit en werking. Maar ook geluid en verbruik werden meegenomen in de test. Villalivet, een soort consumentenbond in Zweden, heeft de resultaten gepubliceerd. De beste luchtreiniger is de Woods AL310. Lees verder en ontdek meer over de beste luchtreiniger uit de test van 2024.

 

best getest luchtreiniger

 

Hoe is er getest?

Villalivet heeft zeven van de meest voorkomende luchtreinigers op de markt besteld en deze laten testen door het onafhankelijke, staatsinstituut voor onderzoek RISE (Research Institutes of Sweden). RISE is een gerenommeerd en onafhankelijk onderzoeksinstituut dat zich richt op innovatie en kwaliteitsverbetering in verschillende sectoren, waaronder technologie, milieu, en gezondheid.

RISE is nationaal uniek bekend vanwege zijn uitgebreide mogelijkheden op het gebied van luchtbehandeling en ventilatietesten, die doorgaans verspreid zijn over verschillende laboratoria op Europees niveau. In tegenstelling tot andere faciliteiten integreert RISE alle benodigde onderdelen onder één dak, wat het testen, onderzoek en kennisoverdracht op het gebied van ventilatie en binnenmilieus vergemakkelijkt.

Het doel van de tests was om een duidelijk en objectief beeld te krijgen van de prestaties van verschillende luchtreinigers.

 

Testmethodologie:

 1. Air Cleaning CADR/W: Het schone luchtleveringspercentage (CADR) toont hoeveel lucht het apparaat per uur kan reinigen, uitgedrukt in kubieke meter per uur (m³/h). CADR/W geeft aan hoeveel schone lucht er per watt energie wordt geleverd.
 2. Verbruik: Getest met alle mogelijke UV-lampen en ionisatiefuncties actief om het maximale verbruik te meten.
 3. Geluidsniveau: Het geluidsniveau wordt gemeten in decibel (dB(A)) in twee modi: de maximale werkingsmodus en de hoogste stand, waarbij een geluidsniveau van ≤ 38 dB(A) als stil wordt beschouwd.
 4. Tijd om de lucht te reinigen: Getest in een afgesloten ruimte zonder nieuwe deeltjes toe te voegen, waarbij de tijd wordt gemeten die nodig is om ongeveer 99% van alle deeltjes groter dan 0,3 micrometer (μm) te verwijderen.
 5. Ruimtecapaciteit: Berekend op basis van 0,5 luchtwisselingen per uur, een plafondhoogte van 2,4 meter, en een CADR vier keer hoger dan de uitlaatluchtstroom.
 6. Filters: Beoordeeld op basis van de aanwezigheid van een filtervervangingsindicatie, onderhoudsbehoeften en de kosten van vervangingsfilters.

Door deze uitgebreide tests kunnen consumenten een weloverwogen keuze maken en een luchtreiniger kiezen die past bij hun specifieke behoeften en omstandigheden.

 

Welke luchtreinigers zijn er getest?

 1. Woods AL310 (best getest)
 2. Smartmi 2 KQJHQ02ZM
 3. LightAir IonFlow 2.0
 4. Leitz TruSens Z-3000
 5. Dyson Pure Cool TP00
 6. Coway AP 1008CH
 7. BlueAir Classic 405

 

best getest luchtreiniger

 

Welke luchtreiniger is het beste getest door de Zweedse consumentenbond?

De luchtreiniger die als beste uit de test is gekomen, is de Woods AL310. Met zijn uitstekende capaciteit om de lucht te zuiveren en zijn energiezuinigheid heeft de AL310 niet alleen bewezen effectief te zijn tijdens het pollenseizoen, maar heeft hij ook de eerste plaats verdiend in de luchtreinigertest van Villalivet.

Terwijl dit model tot één van de stilste behoort volgens de test, blinkt hij vooral uit in zijn indrukwekkende luchtreinigingscapaciteit. Bovendien zijn alle Woods luchtreinigers gemaakt in Zweden en hebben ze een garantie van 10 jaar, wat hun duurzaamheid en betrouwbaarheid ten goede komt. Voor wie op zoek is naar een effectieve bijdrage aan zowel binnen- als buitenklimaat, is de AL310 een aanbevolen keuze.

 

Behoefte aan advies of meer informatie?

Heb je vragen over luchtreinigers? Of ben je overtuigd en wil je vrijblijvend advies over wat de mogelijkheden zijn voor jouw situatie? Ontdek de mogelijkheden op onze productpagina of bel ons op +31 20 670 2567.

BEST LUCHTREINIGER IN TEST:

AL310 LUCHTREINIGER

 

luchtreiniger best in test

Direct online een luchtreiniger bestellen?

Druk op deze knop en zoek de luchtreiniger van jouw keuze:

  Bel mij terug
  error: