Rookverbod gaat nu ècht in voor café’s

22/10/2014 – Het is vanaf vandaag in alle cafés verboden om te roken. Dat heeft staatssecretaris Van Rijn bepaald in een reactie op een uitspraak van de Hoge Raad van twee weken geleden.

Rookverbod per direct in alle cafés

Het rookverbod geldt dus ook voor kleine cafés zonder personeel. De Hoge Raad bepaalde dat het onrechtmatig is om voor deze cafés een uitzondering te maken.

Handhaving VWA

Van Rijn was al bezig met een algeheel rookverbod in de horeca per 1 januari volgend jaar, maar dat wordt nu naar voren gehaald. De Voedsel- en Warenautoriteit gaat het verbod actief handhaven.

Van Rijn: “Dat de uitzondering vervalt, is dus geen verrassing voor de horeca-ondernemers die tot nu toe een uitzonderingspositie hadden. De snelheid waarmee het nu gebeurt, is wel nieuw. De uitzondering voor kleine horeca wordt per direct ongedaan gemaakt door de Hoge Raad en dus moeten wij per direct handhaven.”

Als cafébazen roken blijven toestaan, krijgen ze tot 2015 de eerste keer een waarschuwing. Daarna volgt een boete van 600 euro. Vanaf volgend jaar wordt er sowieso meteen een boete uitgeschreven. Bron: nos.nl

Het staat de horeca-uitbaters uiteraard nog steeds vrij om een afzonderlijke rookruimte in te bouwen. Zie hiervooor onz oplossingen voor rookruimtes: De Filta-Air 10.000RT luchtreiniger, De EAS1300 luchtreiniger-rookverdringer.

Meer informatie over luchtreinigers vindt u hier: Luchtreiniger, alle informatie en advies.

    Bel mij terug
    error: