Mobiele airco in je slaapkamer. Welke moet ik kiezen?

Snel naar: product en prijs

Mobiele airco voor de slaapkamer, welke is nodig?

Een mobiele airco biedt een groot voordeel in hete slaapkamers. Want na een lekkere warme zomerdag is het altijd lastig om in slaap te vallen. Immers, op hete zomeravonden koelt een huis nauwelijks af. Welke mobiele airco je voor jouw slaapkamer moet kiezen blijft persoonlijk. Maar waar je in ieder geval goed op moet letten als je een slaapkamer mobiele airco koopt is de capaciteit. Mobiele airco slaapkamer ervaringen wijzen uit: Genoeg overcapaciteit is een must. Dan is hij stiller en zuiniger.

 

Afhankelijk van de kenmerken van jouw slaapkamer en jouw behoeften, adviseren wij de volgende top 3 modellen:

 

 1. The Woods AC Milan. Ideaal voor kleine slaapkamers en kinder slaapkamers.

 2. The Woods AC Cortina. Perfect voor de meeste slaapkamers.

 3. The Woods AC Venezia. De krachtigste mobiele airco voor een grote slaapkamer.

 

Mobiele airco slaapkamer, 6 belangrijke onderwerpen om te weten:

 

 1. Waarom een mobiele airco in je slaapkamer?

 2. Wanneer is een ventilator ook geschikt?

 3. Hoeveel capaciteit heeft je mobiele airco nodig?

 4. Wat zijn de drie meest geschikte mobiele airco’s voor mijn slaapkamer?

 5. Hoeveel geluid mag je mobiele airco maken?

 6. Wat zijn de kosten van een mobiele airco?

 

Hoe werkt een mobiele airco in je slaapkamer?

Het werkzame bestand van een mobiele airco is de koelvloeistof. Als de warme lucht de airco in wordt geleid komt het in aanraking met het koelelement. Deze wordt koud gehouden door de koelvloeistof. De vochtige hete lucht komt in aanraking met het koelelement waar het zijn vocht afstaat en daarna gekoeld wordt. De gekoelde lucht komt vanuit de mobiele airco weer jouw slaapkamer in. De opgewarmde koelvloeistof wordt naar een compressor en condensor geleid. Hier komt de hitte weer vrij waar het lucht opgewarmd. De hete lucht gaat daarna via een buis rechtstreeks weer naar de buiten. Zo maakt een mobiele airco jouw slaapkamer lekker koel! Maar waarom moet je juist in je slaapkamer voor een mobiele airco kiezen?

 

Beste Mobiele airco slaapkamer

 

 

 

Waarom een mobiele airco in mijn slaapkamer?

Er zijn verschillende redenen waarom we in de zomer slechter slapen dan in de winter. Maar de belangrijkste hiervan is wel de verhoogde temperatuur. Hier helpt een airco in je slaapkamer dus. Volgens professor Philip German van de University of Pennsylvania heeft temperatuur op twee manieren invloed op onze slaap. Voordat we in slaap vallen daalt onze lichaamstemperatuur. Als het erg warm is duurt het langer voordat onze lichaamstemperatuur gedaald is en vallen we dus later in slaap. Ook maakt een warmere temperatuur ons minder comfortabel. Net als met plotseling geluid of een te hard matras zorgt minder comfort voor een slechtere slaap. Door te kiezen voor een mobiele airco is jouw slaapkamer dus een stuk comfortabeler!

 

Mobiele airco’s worden ook nog eens steeds belangrijker. In Nederland stijgt de gemiddelde temperatuur per jaar. Ook neemt het aantal hittegolven toe. Het is dus steeds vaker erg warm! In de grafiek hieronder zie je dat de kwaliteit en de kwantiteit van slaap telkens afnemen als de temperatuur stijgt. Door voor een mobiele airco te kiezen hou je je slaapkamer dus lekker koel en slaap je goed. Ook als de komende jaren het steeds warmer blijft worden is jouw nachtrust veilig!

 

 Een Mobiele airco slaapkamer

 

 

 

Moet ik een ventilator of een mobiele airco in mijn slaapkamer kiezen?

Veel mensen gebruiken een ventilator om zichzelf ‘s nachts te koelen. Maar in sommige situaties kun je beter voor een airco in de slaapkamer kiezen. Dit heeft te maken met de manier waarop de twee apparaten koelen. Een ventilator verlaagt de temperatuur van de lucht namelijk niet. Doordat hij de lucht sneller langs ons lichaam blaast kunnen wij meer hitte afgeven en koelen we af. Deze methode werkt helaas steeds slechter naarmate de temperatuur stijgt. Als de lucht erg warm is kan ons lichaam nauwelijks meer hitte afgeven. Dan maakt de snelheid van de lucht dus nauwelijks meer uit! In deze gevallen kun je dus beter voor een mobiele airco kiezen.

 

 

 

Hoeveel capaciteit heeft een mobiele airco in je slaapkamer nodig?

Hoeveel capaciteit jouw airco nodig heeft hangt af van vele factoren. De grootte van je slaapkamer maakt natuurlijk uit. Ook de mate van isolatie is voor je airco van belang. Hoe beter je slaapkamer is geïsoleerd hoe minder hitte van buiten komt en hoe makkelijker het koud blijft. Een goed geïsoleerde slaapkamer heeft dus een minder sterke airco nodig. Ook moet je jezelf afvragen welke temperatuur jij comfortabel vind en hoe warm het buiten maximaal is. Hoe kouder jij de slaapkamer wilt hoe meer capaciteit jouw slaapkamer airco nodig heeft. In een gemiddelde slaapkamer kan een normale mobiele airco de temperatuur met ongeveer 6 graden verlagen. Wil je het nog koeler? Dan zul je voor een mobiele airco met een grotere capaciteit moeten kiezen.

 

Verkijk je ook niet alleen op de aangegeven maximale ruimte waarvoor een airco geschikt zal zijn. Deze adviezen zijn nagenoeg altijd gebaseerd op een lage warmtelast. Dit betekent dat de airco het advies alleen aankan als hij maar weinig hoeft te koelen. Als in de zomer de temperatuur begint op te lopen kun je dan wel eens bedrogen uitkomen! Zit je bijvoorbeeld onder een plat dak met volop zon op de ramen overdag dan heb je een extreme situatie in je slaapkamer. Laat je daarom altijd adviseren door een gespecialiseerde partij. Deze vertelt je op basis van jouw situatie hoeveel capaciteit je echt nodig hebt. Zo kies je voor jouw slaapkamer de ideale mobiele airco uit.

 

Waarom overcapaciteit?

Het is verstandig om in je slaapkamer een mobiele airco te kiezen met de nodige overcapaciteit. Dit betekent dat je meer capaciteit hebt dan je minimaal nodig hebt. Dit heeft vele voordelen. Zo kan de airco op een lagere stand draaien en verbruikt hij daardoor minder energie. Doordat de ventilatoren minder hard hoeven te draaien maakt hij ook minder geluid. De capaciteit heeft natuurlijk ook impact op hoe lang het duurt om een kamer te koelen. Als je je slaapkamer wil koelen vóórdat je gaat slapen krijgt een sterkere airco dit sneller gedaan dan een zwakkere. Ook hier heeft een beetje overcapaciteit dus nut. Mocht het in de zomer nóg heter worden dan dat je dacht dan moet je airco natuurlijk ook harder werken. Een airco met overcapaciteit kan dit gelukkig aan.

 

 

 

Tussen welke mobiele airco’s kan ik kiezen?

Er is geen één enkele airco die voor alle slaapkamers uitkomt. Het hangt onder andere af van de grootte van je slaapkamer, het temperatuurverschil met buiten en hoe handig je bent met technische snufjes.Hier volgen drie geschikte mobiele airco’s voor op een slaapkamer.

 

1 Woods AC Milan

 

 Beste Mobiele airco slaapkamer

 

Voor de kleinere slaapkamers en kinderkamers kun je het beste de AC Milan als mobiele airco kiezen. Dit apparaat zorgt voor een koele en niet te vochtige lucht. Het is een verrijdbare airco zonder buitenunit. Hierdoor is hij makkelijk te verplaatsen. De hitte wordt afgegeven via een flexibele slang. Ook heeft hij een nauwkeurige thermostaat die de temperatuur precies goed afstelt. Voor de wat grotere slaapkamers komt hij helaas al snel overcapaciteit tekort. In die situaties moet de Milan constant op een hoge stand draaien. Dit zorgt voor een minder efficiënte werking. Een apparaat met veel overcapaciteit kan de temperatuur ook nog eens meer verlagen.

Voordelen

Nadelen

 • Goedkoop in aanschaf
 • Relatief lage capaciteit
 • Nauwkeurige thermostaat
 • Energiezuinig
  Mobiele airco AC Milan van Woods
  Oorspronkelijke prijs was: € 603,79.Huidige prijs is: € 279,95. ( 231,36 Excl BTW)

  *Nieuw* Woods AC Milan mono airconditioner verrijdbaar

  Mobiele airco in monoblock uitvoering

  Omschrijving

  *  2,6 kW (9000 BTU)  *** Fraaie en compacte mobiele airco van Wood's De Wood's AC Milan is een krachtige airconditioner, slank en elegant vormgegeven. Hij…

  Gebruikstoepassing

  Kleine kantoorkamer, vergaderruimte, slaapkamer

  Niet zeker over de toepassing van dit product?

  +31 20 6702567
  Bestellen Meer weten

2 Woods AC Cortina

 

Beste Mobiele airco slaapkamer Cortina

 

De Woods AC cortina is de krachtigere uitvoering van de Milan en voor de meeste slaapkamers een uitstekende keuze. Dankzij zijn combinatie van hoog vermogen en laag energieverbruik heeft de zweedse krant Aftonbladet de Cortina al drie jaar op rij uitgeroepen tot de nummer 1 van de mobiele airco’s. Dankzij zijn grote capaciteit kan hij in de meeste slaapkamers op een lagere stand draaien. Hierdoor blijft het stroomverbruik laag en bespaar je op je energierekening. Ook beschikt hij over een slaapstand. Deze houdt het geluid laag en laat de temperatuur ietsje stijgen als jij al slaapt. Zo bespaar je stroom en slaap je goed!

Voordelen

Nadelen

 • Goede prijs/ capaciteit verhouding
 • Korte afvoer-slang
 • Handige slaapstand
 • Energiezuinig
  Woods-AC-Cortina-beste-in-test
  Oorspronkelijke prijs was: € 845,79.Huidige prijs is: € 649,00. ( 536,36 Excl BTW)

  Airconditioner Woods AC Cortina mono verrijdbaar

  airconditioner, compact design mobiele, monoblock

  Omschrijving

  ***  3,5 kW (12000 BTU)  ***   Airconditioner, compact en verrijdbaar, een nieuwe monoblock van Wood's De Wood's AC Cortina is een krachtige, efficiënte en…

  Gebruikstoepassing

  kantoorkamer, vergaderruimte, slaapkamer

  Niet zeker over de toepassing van dit product?

  +31 20 6702567
  Bestellen Meer weten

3 Woods AC Venezia

 

 Beste Mobiele airco slaapkamer Venezia

 

De Venezia Is de krachtigste slaapkamer airco. Dit apparaat krijgt alle slaapkamers binnen de kortste tijd ijskoud. Hij beschikt over alle eerder genoemde pluspunten, nauwkeurige thermostaat, handige slaapstand en makkelijk verplaatsbaar. Vanwege zijn grote capaciteit kan jij deze mobiele airco heel goed kiezen om je slaapkamer comfortabel te krijgen vóórdat je gaat slapen. Op deze manier heb jij geen enkel last van geluid en hoeft de airco niet de hele nacht aan te staan. Dankzij zijn flinke overcapaciteit kan hij ook nog eens een lage temperatuur halen en toch energiezuinig te werk gaan.

Voordelen

Nadelen

 • Grote capaciteit
 • Korte afvoerslang
 • Handige slaapstand
 • Hoge aanschaf-prijs
 • Lage temperaturen mogelijk
 • Energiezuinig
  Venezia-Silver-airco
  Oorspronkelijke prijs was: € 1.208,79.Huidige prijs is: € 949,00. ( 784,30 Excl BTW)

  Wood’s AC Venezia mono airconditioner verrijdbaar

  Krachtige mobiele airco monoblock

  Omschrijving

  ***  5,2 kW (18000 BTU)  ***   Krachtige mobiele monoblock airco van Wood's De Wood's AC Venezia is een mono airconditioner met grote capaciteit. Tijdens…

  Gebruikstoepassing

  kantoorruimte, vergaderruimte, woonkamer

  Niet zeker over de toepassing van dit product?

  +31 20 6702567
  Bestellen Meer weten

Smart Home

Bij de Cortina en de Venezia kun je ook voor de smart home optie kiezen. Met deze optie sluit je de airco aan op je telefoon. Hiermee houdt je gemakkelijk de temperatuur en de luchtvochtigheid in de gaten houden en pas je deze aan. Je kan dus al beginnen met koelen als je terugkomt van je werk! Op deze manier zorg jij ervoor dat de omstandigheden in je slaapkamer zo comfortabel mogelijk zijn op het moment dat jij naar bed wilt. Hierdoor voorkom je irritant geluid als je gaat slapen en bespaar je energie door niet onnodig teveel te koelen.

 

 

 

Moet ik voor een stille mobiele airco kiezen?

Je moet begrijpen dat elke airco geluid maakt. Dit komt vooral door de ventilatoren die in een airco zitten lucht rondblazen. Een volledig stille airco bestaat dus niet. Ook de verschillen tussen normale en zogenoemde “stille” airco’s zijn klein. De geluidhoeveelheid schommelt vaak tussen de 50 en 65 DB. Dit terwijl het RIVM aanraadt om het geluid in je slaapkamer altijd te beperken tot maximaal 40 DB. Laat je dus niks wijsmaken over airco’s die zo stil zouden zijn dat je ze niet merkt! Ondanks door voor een stille mobiele airco te kiezen blijf je geluid houden in je slaapkamer. Vandaar dat wij aanraden de slaapkamer flink te koelen vóórdat je gaat slapen. Zo hou je het stil én lekker koel.

 

 

 

Hoeveel kost een mobiele airco in mijn slaapkamer?

Welke mobiele airco je moet kiezen hangt voor een belangrijk deel natuurlijk af van de kosten. Verkijk je echter niet alleen op de aanschafprijs! De energiekosten zijn op lange termijn veel belangrijker. Vaak gaat een mobiele airco in je slaapkamer namelijk wel 10 jaar mee. De verschillen in energieverbruik zijn enorm. Een kleine energiezuinige airco hoeft slechts ongeveer 800 Watt te gebruiken. Een niet zuinige mobiele airco met een hoge capaciteit verbruikt wel meer dan 2000 watt. Die honderden euro’s die je per jaar met een energiezuinige airco bespaart tellen dan flink op. Dé mobiele airco voor in je slaapkamer is dus een energiezuinig model met veel overcapaciteit. Zo hou je je energierekening lekker laag en blijft comfortabel leven betaalbaar.

 

Wat heeft mijn mobiele airco aan een raamafdichting?

Alle mobiele airco’s werken met een slang om de hitte af te voeren. Deze slang moet natuurlijk door het raam van jouw slaapkamer naar buiten. Doordat dit raam open is komt er weer warme lucht naar binnen en gaat er koude lucht verloren. Daar gaat je energiezuinigheid! Door te kiezen voor raamafdichting voorkom dat er kou verloren gaat werkt jouw mobiele airco beter.

Weet je nog niet welke airco het beste bij jouw slaapkamer past? Neus lekker rond op onze productpagina of bel +31 02 067 02567 voor vrijblijvend advies!

 

Waar is een mobiele airco allemaal nog meer geschikt?

Als je eenmaal de betere mobiele airco voor je slaapkamer hebt gevonden wil je dat comfort misschien ook wel ervaren op andere plekken. En dat kan! Een mobiele airco is geschikt voor vele plekken. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Een mobiele airco in de woonkamer
 • Lekker koel in de keuken dankzij een mobiele airco
 • een mobiele airco in de studeerkamer

Onthou wel dat een mobiele airco voor de slaapkamer niet per se ook de geschikte keuze is voor de keuken. Elke kamer heeft natuurlijk zijn eigen behoeftes. Je kunt natuurlijk wel jouw mobiele slaapkamer airco gewoon verplaatsen naar andere plekken in het huis. Zo houdt 1 airco je helemaal koel!

 

 

 

Wat maakt Woods zo bijzonder?

De mobiele airco in jouw slaapkamer komt waarschijnlijk van Woods. Woods is een Zweedse fabrikant van airco’s die kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Nagenoeg alle producten worden in Europa gemaakt. Ook op innovatief gebied is Woods de concurrentie altijd een stapje voor. Hierdoor blijven ze aan de top van de markt staan en weten ze zeker dat ze jou het beste van het beste leveren.

Speciaal voor de slaapkamer:

Mobiele airco AC Milan

 

Mobiele airco voor de slaaapkamer

Zoekt u ook de krachtigste mobiele airco voor de slaapkamer?

Mobiele airco AC Venezia

 

Mobiele airco voor de slaapkamer

volg ons

Veel gestelde vragen over mobiele airco slaapkamer:

Ja. Een mono mobiele airco heeft een flexibele slang naar buiten nodig om de warmte af te voeren. Voor elk raam is er een afdichting beschikbaar.

Wanneer ze in de slaapkamer worden gebruikt, gaan ze gemiddeld 8-10 jaar mee.

Elk model van een mobiele airco heeft een andere minimum oppervlakte. Kijk naar de technische specificaties van elk model om het ideale werkgebied te vinden.

Direct online een mobiele airco voor de slaapkamer bestellen?

Druk op deze knop en zoek de mobiele airco van jouw keuze:

  Bel mij terug
  error: