Luchtontvochtiger Test uit Zweden – de beste opties

De beste luchtontvochtigers

Vertaling test uit Zweden

Een goede luchtontvochtiger kan helpen om het binnenklimaat te verbeteren omwille van het welzijn, maar ook om het risico op aantasting door schimmels te verminderen en de verwarmingskosten voor thuis te minimaliseren.

We hebben de beste luchtontvochtigers op de Zweedse markt bekeken en die samengesteld die het beste zijn in tests. We hebben ook gekeken naar wat consumenten denken om ervoor te zorgen dat verschillende bronnen het eens zijn over welke luchtontvochtigers het beste zijn.

De capaciteit tussen verschillende luchtontvochtigers varieert enorm en het is belangrijk om een model te kiezen dat is aangepast aan het gebied dat je wilt ontvochtigen. Tegelijkertijd is het energieverbruik een belangrijk aspect.

We hebben geprobeerd rekening te houden met de belangrijkste aspecten en de beste luchtontvochtigers uit te lichten voor verschillende situaties en behoeften.

Woods SW38 – Beste in de test

Woods is een test winnende luchtontvochtiger fabrikant die verschillende modellen heeft die zeer goed hebben gepresteerd in tests. Het is ook een Zweedse fabrikant die goede garanties biedt voor zijn producten. De Woods SW38 is een van de beste luchtontvochtigers in het lagere prijssegment en heeft een ontvochtigingscapaciteit van 19 liter per dag.

Het model is voornamelijk aangepast voor plaatsing in de kelder of garage. Als je de wasruimte in de kelder hebt, helpt de luchtontvochtiger ook om zwevend wasgoed sneller te drogen.

Het model is ontworpen om energiezuinig te zijn en gebruikt slechts 320W terwijl het geluidsniveau relatief laag is met 56 dB. De Woods SW38 is ook aangepast voor ruimtes tot 140 m² terwijl het goed werkt in het temperatuurbereik van + 2 ° C tot + 35 ° C.

De watertank heeft een inhoud van 11,4 liter en kan daardoor de hoeveelheid vocht in de lucht veel verminderen voordat deze geleegd moet worden. Als de luchtontvochtiger echter in een extreem scenario wordt geplaatst, moet deze mogelijk regelmatig worden geleegd, aangezien de maximale capaciteit 19 liter luchtontvochtiger per dag is.

Hoewel het model is ontworpen om voornamelijk in een garage of kelder te worden gebruikt, kan het ook in andere ruimtes worden geplaatst. De wielen van het model maken het gemakkelijk om op dezelfde verdieping te bewegen. Voor wie op zoek is naar een ontvochtiger voor een kruipruimte, wordt een speciaal hiervoor ontworpen model aanbevolen.

Wood’s zijn fijne garantie van 6 jaar, de goede bouwkwaliteit en het feit dat veel fabrikanten zich goed testen, maken de Woods SW38 tot een van de beste luchtontvochtigers voor opslag, garages, kelders en soortgelijke ruimtes.

Consumenten die de Woods SW38 hebben getest, hebben zeer goede cijfers gegeven, waarin ze betere klimaten beschrijven in kelders met minder vochtigheid, geuren verwijderen, schimmel vermijden en tegelijkertijd fungeren als een goed hulpmiddel om het drogen van wasgoed te versnellen.

Bekijk en bestel de SW38 hier.

Woods DSC50FM – Beste voor kruipruimtes

Woods heeft verschillende goede luchtontvochtigers voor kruipruimtes en hun DSC50FM is een van de meest populaire opties. Het model is speciaal ontworpen om in een kruipruimte te worden geplaatst en werkt actief om vocht te verminderen en problemen met bijvoorbeeld schimmel.

Hoewel de Woods DSC50FM een van de beste ontvochtigers is voor kruipbodems, moet u een model kiezen op basis van hoe uw kruipruimte eruit ziet. De Wood’s DSC50FM wordt voornamelijk aanbevolen voor een rechthoekige fundering met twee kamers / secties waar de luchtontvochtiger ertussen kan worden geplaatst om circulatie tussen de twee secties te creëren.

Als je een hoekbehuizing hebt waar je fundering L-vormig wordt, wordt de luchtontvochtiger Woods DSC-70ES aanbevolen en als je rechthoekige fundering meerdere scheidingskamers heeft (bv. 4), dan is de Woods DSC-90ES een betere keuze. Beide modellen zijn duurder, maar L-vormige kruipvoeten en kruipvoeten met meer secties vereisen een grotere capaciteit en ander ontwerp van de luchtontvochtiger.

Maar het is ook niet ongebruikelijk dat een kruipruimte schimmelplaag heeft in een deel van de kruipgrond en daarom is het misschien genoeg met de Woods DSC50FM om dat deel optimaal aan te pakken. De DSC50FM is zowel goedkoper in aanschaf als in gebruik dan de andere modellen, wat twee belangrijke aspecten zijn om te overwegen.

Omgaan met vocht in kruipruimtes naar huizen raden we aan om over te laten aan experts in het veld. Het is gewoon een lastigere klus dan simpelweg een luchtontvochtiger in een kelder te plaatsen. Tegelijkertijd is plaatsing en selectie van luchtontvochtigers belangrijk voor optimale resultaten. Dit geldt vooral voor degenen die al schimmelproblemen hebben en deze effectief willen overwinnen.

De Woods DSC50FM, aan de andere kant, is een goede luchtontvochtiger en kan in veel gevallen de ontvochtiging in de hele fundering aan, of ongetwijfeld in kritieke delen ervan. De luchtontvochtiger heeft ook een zeer goede beoordeling gekregen van de consumenten die hem hebben getest. Ze beschrijven het als zeer eenvoudig te installeren en hanteren in feite zichzelf terwijl het geluidsniveau laag is en niet hoorbaar is in huis.

Mitsubishi Electric MJ-E14CG – Stille topper in test

Een van de beste allround ontvochtigers is de Mitsubishi Electric MJ-E14CG, die ook erg goed presteerde in tests. Het model is ook een van de meest populaire luchtontvochtigers voor mensen die het binnenklimaat willen verbeteren.

De luchtontvochtiger is geschikt om in werkkamers, slaapkamers of andere plaatsen te worden geplaatst waar het denkbaar is om de luchtvochtigheid te verlagen voor een beter binnenklimaat. Van de lente tot de herfst hebben veel huizen last van een te hoge luchtvochtigheid, wat bijdraagt ​​aan een verhoogd risico op schimmel-, bacterie- en virusverspreiding, huisstofmijt, allergie / astma en chemische interacties.

Maar een hoge luchtvochtigheid in de zomer betekent ook dat de hitte opdringeriger en moeilijker is. Als je om wat voor reden dan ook het comfort moet verbeteren en je hebt geen toegang tot een draagbare AC, dan kan een luchtontvochtiger een goed alternatief zijn.

Bij het testen van de luchtontvochtiger kreeg de Mitsubishi Electric MJ-E14CG een goede beoordeling als het stilste model. Een groot aantal positieve consumenten heeft ook beoordelingen ingediend over de luchtontvochtiger, wat het beeld versterkt dat het een goed model is.

Het geluidsniveau is ingesteld op 37-41 dB, wat erg laag is in vergelijking met veel andere modellen. Desalniettemin heeft het de capaciteit om 16 liter per dag te ontvochtigen. Het grootste nadeel is de watertank, die slechts 4 liter bevat. Het is daarom vereist dat het elke 6 uur wordt geleegd als het onder extreme omstandigheden werkt.

Een ander duidelijk positief effect is het relatief lage energieverbruik van 260 W, wat betekent dat hij niet zoveel geld per dag kost.

Woods MDK21 – Betaalbare luchtontvochtiger

De Woods MDK21 is een luchtontvochtiger ontworpen voor gebruik in wasruimtes en droogkamers. Het model is relatief compact en flexibel, wat betekent dat het indien nodig ook tussen ruimtes kan worden verplaatst.

De luchtontvochtiger is iets groter dan bijv. M10G die ook zeer geschikt is voor b.v. badkamers of andere kleinere ruimtes. De Woods MDK21 heeft echter een aanzienlijk betere capaciteit en kan veel meer lucht op een veel groter oppervlak ontvochtigen.

De Woods MDK21 weegt in totaal 15 kg, wat nog steeds zo klein is dat het indien nodig kan worden verplaatst tussen wasgoed, badkamer en kantoor. Het heeft een maximale luchtstroom van 482 m³ en is geschikt voor ruimtes tot maximaal 100 m². Met andere woorden, hij heeft de capaciteit om in grote kamers of zelfs te werken middelgrote appartementen.

De luchtontvochtiger weet hooguit 20 liter vocht per dag te ontvochtigen. In extreme situaties zou dit betekenen dat de watertank van 4 liter elke 5 uur wordt geleegd. Het geluidsniveau is ingesteld op 48 dB, wat het misschien niet het meest optimaal maakt om ‘s nachts in de slaapkamer te hebben. Tegelijkertijd is hij aanzienlijk stiller dan een airconditioning en kan hij, samen met een ventilator, dienen als aanvulling op warme zomeravonden.

De Woods MDK21 is een goede luchtontvochtiger die goed werkt in ruimtes in huis waar het moet worden ontvochtigd. Het maakt niet uit of het een wasruimte is met veel vocht of als het warme zomerdagen zijn die plakkerig aanvoelen.

Met een goede ontvochtigingscapaciteit kan de luchtontvochtiger het comfort in de zomer in woningen verhogen, maar velen zouden nog meer comfort hebben gekend met draagbare AC die ook de werkelijke temperatuur kan verlagen. Daarentegen zou een AC een aanzienlijk hoger geluidsniveau betekenen en een uitlaatluchtkanaal nodig hebben voor warme lucht. Hoewel luchtontvochtigers kunnen worden gebruikt om het comfort in de zomer binnenshuis te verbeteren, is hun primaire taak het verminderen van de luchtvochtigheid in ruimtes die mogelijk hulp nodig hebben.

Woods M10G – Voor kleinere ruimtes

De Woods M10G is een kleinere luchtontvochtiger die zeer geschikt is voor kleinere ruimtes zoals een badkamer of een kleine wasruimte. Het is ook een denkbaar model om te gebruiken als je een slaapkamer wilt ontvochtigen tijdens de zomermaanden wanneer de luchtvochtigheid erg hoog kan worden.

De luchtontvochtiger is zeer compact in zijn ontwerp vergeleken met veel grotere modellen en is daarom beter geschikt voor kleinere kamers en ruimtes. De luchtontvochtiger is eenvoudig te verplaatsen naar de ruimte waar het gewenst is om de luchtvochtigheid te verminderen met zijn redelijk lichte gewicht van 10 kg.

Het luchtdebiet is 150 m³ / u en is zeer geschikt voor werkplekken tot een maximum van circa 40 m². Het beste effect wordt waarschijnlijk bereikt in ruimtes van ongeveer 25 m² of minder en waar de luchtontvochtiger de capaciteit heeft om de lucht in de kamer te verwerken.

Met een warm klimaat van ongeveer 30 graden en een hoge luchtvochtigheid van 80% weet de Woods M10G 10 liter water / dag uit de lucht te halen. Bij een tankinhoud van 2 liter betekent dit ongeveer elke 5 uur lediging.

Het geluidsniveau is ingesteld op ongeveer 42 dB, wat als redelijk laag kan worden beschouwd. In vergelijking met b.v. draagbare airconditioning, het is erg laag en maakt het veel gemakkelijker om het te laten werken terwijl u slaapt. Je hebt echter niet de mogelijkheid om de ventilator aan te passen, maar er is maar één modus om uit te kiezen.

Dit is een kleine luchtontvochtiger die zich uitstekend leent voor kleinere ruimtes, zoals Woods zelf aangeeft. Als je een compacte luchtontvochtiger nodig hebt voor de badkamer en die je ook in de slaapkamer of op kantoor kunt gebruiken als de luchtvochtigheid te hoog wordt, dan is dit geen domme keuze. Voor degenen onder u die een ontvochtiger nodig hebben die de klok rond staat en die zeer lange trainingen werken, is dit waarschijnlijk een model dat onnodig snel zal slijten.

    Bel mij terug
    error: