4 punten om rekening mee te houden bij het kiezen van een luchtbevochtiger

Snel naar: product en prijs

4 punten om rekening mee te houden bij het kiezen van een luchtbevochtiger

Door het in balans brengen van de luchtvochtigheid in huis, bescherm je je eigen gezondheid en meubels tegen droge lucht. Om tot de juiste luchtbevochtiger te komen geven wij hier 4 punten om rekening mee te houden bij het kopen van een luchtbevochtiger.

1. Waarom heb ik een luchtbevochtiger nodig?

Luchtbevochtigers verhogen de luchtvochtigheid in droge ruimten binnenshuis door het verspreiden van een onzichtbare nevel. Bevochtiging van de lucht komt goed van pas tijdens de winter wanneer de lucht het droogst is. Droge lucht kan leiden tot:

 • Bloedneuzen
 • Droge lippen
 • Jeukende huid
 • Geïrriteerde keel
 • Allergiesymptomen
 • Astma aanvallen

Naast de bescherming van uw gezondheid is luchtbevochtiging een de beste manier om de structurele integriteit van uw huis en houten meubilair te behouden.

Een te droge binnenlucht zorgt ervoor dat behang scheurt en houten vloeren en meubels kraken. Tot slot is droge lucht vaak de boosdoener achter onverwachte schokken door statische elektriciteit.

2. Hoe groot is de ruimte die ik moet bevochtigen?

Een bevochtiger voor een (slaap)kamer?

Om de luchtvochtigheid te herstellen van een kleine ruimte, zoals een slaapkamer of een kantoorkamer, is een kleine (tafel)luchtbevochtiger al snel voldoende. De koude mist en warme stoom luchtbevochtiger WHU600 bijvoorbeeld, is een goede en geruisloze oplossing. Deze award-winnende ultrasone bevochtiger, is makkelijk verplaatsbaar en kan een kamer tot 50m2 bevochtigen. Een alternatief is de ultrasone bevochtiger TT006. Een balans in luchtvochtigheid zorgt voor een goede nachtrust en de bevochtiger moet verder stil tijdens het gebruik zijn.

Luchtvochtigheid in een woonkamer of een kantoor herstellen?

De luchtvochtigheid op kantoor is belangrijk om een aangename werksfeer te creëren. Door een lage luchtvochtigheid kun je je vaak minder goed concentreren. Wil je een ruimte bevochtigen op kantoor, dan is de TB-125 een goede oplossing. Ook is het hier natuurlijk van belang dat de bevochtiger stil is, zodat niemand er last van heeft tijdens het werken. De TB-125 kan de lucht in een ruimte tot 65m2 bevochtigen.

Bevochtiger voor appartement, kantoor of grote huiskamer?
Het belangrijkste bij het bevochtigen van de droge lucht in een grote ruimte, is dat de luchtbevochtiger voldoende capaciteit moet hebben. Overcapaciteit is hierbij van belang. Een ingebouwde nauwkeurige hygrostaat van de TB-260 houdt luchtvochtigheid automatisch op het door u gewenste peil. Een ventilator blaast de stoffige droge lucht door het natte bevochtigingsfilter, waarna de bevochtigde schone lucht weer de ruimte wordt ingeblazen zonder water-, kalk- en mineraal-neerslag. Het grote waterreservoir van 25 liter zorgt voor een lange werkingsduur zonder oponthoud.

3. Wat voor type van bevochtiging heb ik nodig?

Bij Quality Hygiene maken de meeste van onze luchtbevochtigers gebruik van koudwaterbevochtiging. Dit type bevochtiger werkt het effectiefst en brengt vocht de lucht in op een hygiënische, niet agressieve manier. Deze manier van luchtbevochtiging is voor iedere ruimte toepasbaar en wordt het meest aangeraden. De WHU600 en de TT006 maken gebruik van ultrasone bevochtiging en zijn meer geschikt voor kleine ruimtes zoals een slaapkamer, kinderkamer of babykamer.

4. Is geluid iets waar ik mee rekening moet houden?

In een slaapkamer is het belangrijk dat het bevochtigen van een kamer geruisloos gaat. Ultrasonische bevochtigers zijn geluidloos en worden daarom vaak gebruikt in slaapkamers. Bij een luchtbevochtiger die in een grotere ruimte de luchtvochtigheid in balans moet brengen mag je een zacht (mechanisch) geluid verwachten.

Speciaal voor de kantoorkamer:

TT006 BEVOCHTIGER

 

Luchtbevochtiger

volg ons

Behoefte aan advies of meer informatie?

Heeft u verdere vragen of wilt u een vrijblijvend advies? Bel +31 20 670 2567. Of ga direct naar ons aanbod luchtbevochtigers:

8 reacties

 • Hi,

  Wat is de ideale plek voor de bevochtiger? Moet ie op de vloer staan, op oog hoogte of maakt het niet uit?

  Gr
  Dennis

  • Beste Dennis, Het is afhankelijk van wat voor type luchtbevochtiger je zoekt. Een ultrasone kun je beter niet op de vloer laten staan. Liever op een tafel ofzo zodat het de koude of voorverwarmde nevel eerst goed kan verdampen. Een koudwater ontvochtiger kun je gewoon op de grond zetten. Bij beide toestellen geldt dat een beetje centrale plek directe beste resultaat brengt.

 • S.dijkshoorn, op 24/04/2019 om 11:04

  Kan er legionella ontstaan bij een warm/ koud vernevelaar.?

 • Bij een aankoop van ultrasone luchtbevochtiger voor 50 kubiek zou ik ook graag met geurdruppels willen werken, wat kan je me aanraden?
  En indien je gemineraliseerd water gebruikt moet je dan ook die filterset aanschaffen, alsook als hij veel gebruikt wordt per hoeveel uur moet je hem vervangen?

  Met dank,
  Patrick

  • @Patrick, je kunt geen etherische oliedruppels in het reservoir van de luchtbevochtiger toevoegen. Er is vaak wel een aparte lade voor aan de zijkant van de toestellen. Ik neem aan dat je gedemineraliseerd water bedoeld? In dat geval hoef je geen filterset te gebruiken. Is dat niet het geval dan kun je iedere maand een nieuwe filterspons toevoegen nadat je de oude er eerst uitgehaald hebt.

 • Wiecherink, op 16/02/2022 om 16:50

  Geert. Ik heb last van chronische astma. Daar is zoute zeelucht heel goed voor! Kan ik in die lucht-
  bevochtiger zee zout doen?

  • Beste Geert, Helaas is het niet mogelijk om zout toe te voegen bij een ultrasone luchtbevochtiger. Het binnenwerk zal hierdoor aantasten en uiteindelijk defect raken.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Bel mij terug
  error: