Luchtbevochtiger kweektent kopen, wat is wijsheid?

Snel naar: product en prijs

De luchtvochtigheid in je kweekruimte of koelcel optimaliseren met een bevochtiger

De juiste luchtvochtigheid in je kweekruimte. Het is van essentieel belang voor de gezondheid van je teelt. Je geliefde plant maakt namelijk alleen maar een succesvolle groei door als het luchtvochtigheidsniveau op peil is.

 

volg ons

 

Wellicht vraag je je af of een luchtbevochtiger voor je kweektent de moeite waard is. Het antwoord daarop is ja. Een goede luchtbevochtiger zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid in je kweektent, kweekruimte, (planten)kwekerij, (tuinbouw)kas en koelcel op ideaal niveau blijft. Dit heeft veel voordelen. We vertellen je er graag meer over.

 

Luchtvochtigheid in kweekruimtes

Luchtvochtigheid is de hoeveelheid waterdamp in de lucht van je kwekerij. De ideale luchtvochtigheid in je kweektent is afhankelijk van de fase waarin je plant zich bevindt. Stekken en jonge planten gedijen het beste in een hoge luchtvochtigheid (80-85% RV). Dit in tegenstelling tot planten die zich in de laatste groeifase bevinden. Die hebben behoefte aan een maximale relatieve luchtvochtigheid van 60%.

 

Wat is een kweektent bevochtiger?

Sommige luchtbevochtigers zijn speciaal ontworpen om de luchtvochtigheid in jouw kweekruimte of kas optimaal te houden. Een luchtbevochtiger voor je kweektent werkt doorgaans met adiabatische techniek. Deze techniek bevochtigt direct de omgevingslucht met minuscule neveldeeltjes zonder neerslag effect.

Vdisc-707-MAX

Snelle werking zonder neerslag

Dat doet een kweektent vernevelaar door water te pulseren via een roterende schijf, waarna een krachtige ventilator de waterdruppels verneveld tot fijne deeltjes. Dit zorgt voor een verkoelend effect zonder neerslag. Je producten worden dus niet nat en de zichtbare nevel wordt zeer snel opgenomen in de omgevingslucht.

 

De beste luchtbevochtiger voor kweekruimtes

Voor kweekruimtes, kweektenten, koelcellen en kassen adviseren wij de krachtige Vdisc 707 MAX. Deze adiabatische luchtbevochtiger is uitermate geschikt om te voldoen aan de bevochtigingsbehoeften van planten, groenten, vlees, fruit en meer. Hij is verder gemakkelijk te installeren, scherp geprijsd en bevat ook nog eens een thermisch beveiligde motor waardoor hij jarenlang probleemloos meegaat. Tot slot is de Vdisc 707 MAX permanent aansluitbaar op de waterleiding.

Bekijk en bestel de Vdisc 707 MAX in onze webshop

 

Een te lage luchtvochtigheid is vragen om problemen

Je weet waarschijnlijk al dat droge lucht in je kweekruimte voor problemen zorgt. Je moet er bijvoorbeeld toch niet aan denken dat de bladeren van je prachtige bloemen verschrompelen? Of dat je paprika’s onherstelbaar worden beschadigt door schimmel? Hierom koop je een goede luchtbevochtiger voor je kweekruimte. Zo hou je de luchtvochtigheid op peil en profiteer je van veel voordelen.

 

De ideale luchtvochtigheid in je kweekruimte? Dit zijn de voordelen

Met een (mechanische) hygrostaat kun je zelf het gewenste luchtvochtigheidsniveau instellen. Het inzetten van een luchtbevochtiger voor je kweektent heeft veel voordelen. We zetten er een aantal voor je op een rijtje:

  • Het voorkomt schade aan je planten of voedsel, zoals uitdroging of verkleuring
  • Het optimaliseert en versnelt de groei van je planten of voedsel
  • Het verbetert sterk de kwaliteit van je teelt
luchtbevochtiger-kweekruimte

Speciaal voor de kweekruimte of koelcel:

Vdisc-707-MAX LUCHTONTVOCHTIGER

 

Luchtontvochtiger voor kweekruimte

Veel gestelde vragen over luchtontvochtiger kweekruimte:

Ja, ontvochtigers kunnen de temperatuur in de kweekruimte beïnvloeden, vooral als ze warmte genereren tijdens het ontvochtigingsproces. Het is belangrijk om hiermee rekening te houden bij het kiezen van een ontvochtiger, vooral als temperatuurbeheersing cruciaal is voor je planten.

Het wordt aanbevolen om de ontvochtiger continu te laten draaien, vooral tijdens de vegetatieve en bloeifasen van plantengroei. Dit helpt om een stabiele luchtvochtigheid te behouden en problemen met vocht te voorkomen. Sommige ontvochtigers hebben ingebouwde vochtigheidssensoren die het apparaat automatisch regelen op basis van de gemeten vochtigheid.

Belangrijke factoren zijn de grootte van de kweekruimte, de gewenste luchtvochtigheid, het klimaat waarin je kweekt en het aantal planten dat je kweekt. Het is ook belangrijk om rekening te houden met het vermogen en de capaciteit van de ontvochtiger om ervoor te zorgen dat deze geschikt is voor je specifieke behoeften.

Behoefte aan advies of meer informatie?

Heeft u verdere vragen of wilt u een vrijblijvend advies? Bel +31 20 670 2567. Of ga direct naar ons aanbod luchtbevochtigers:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Bel mij terug




    error: