Luchtbevochtiger houten vloer

Snel naar: product en prijs

Een luchtbevochtiger voor het beschermen van je houten vloer

Een luchtbevochtiger voor een houten vloer beschermt tegen het krimpen en scheuren van hout. Vooral in de winter hebben veel huizen en gebouwen last van droge lucht. Dus ook van een te lage luchtvochtigheid. De grote boosdoeners zijn de loeiende verwarmingen en slechte ventilatiesystemen.

 

volg ons

 

Een (te) lage luchtvochtigheid zorgt behalve voor gezondheidsklachten ook voor schade aan uw houten vloer, parketvloer of laminaat. Lees er hier meer over.

De luchtvochtigheid en hout, wat heeft het met elkaar te maken?

Net als een mens reageert een houten vloer op veranderingen in de luchtvochtigheid. Is er te weinig vocht in de lucht, dan krimpt hout. Bij een teveel aan vocht in de lucht zet hout juist weer uit. Het is dus belangrijk om het vochtigheidsniveau op peil te houden. Met een luchtbevochtiger voor een houten vloer is dat mogelijk. De ideale luchtvochtigheid voor een houten vloer ligt tussen de 40% en 60%.

Luchtbevochtiger bij houten vloer, wat doet het?

Een luchtbevochtiger voor een houten vloer houdt de luchtvochtigheid op peil. Dit doet het apparaat door droge lucht te verwijderen en vocht in te brengen. Luchtbevochtiging betekent dat de kwaliteit van uw houten vloer, parketvloer of laminaat behouden blijft. Uw vloeren zullen jaren meegaan zonder problemen. Een houten vloer luchtbevochtiger draagt ook bij aan de gezondheid. Doordat de luchtvochtigheid voor de houten vloer op peil blijft, verklein je ook het risico op gezondheidsklachten (droge huid, verkoudheid en griep).

Luchtbevochtiger houten vloer

Hoe schadelijk is droge lucht voor een houten vloer?

De lucht is te droog wanneer de relatieve luchtvochtigheid onder de 40% komt. In dat geval trekt het water uit de vloer weg. Hierdoor ontstaan scheuren, openingen en losse toplagen in het hout. Deze schade is vaak lastig te repareren, dan wel niet onherstelbaar. In veel gevallen ontstaan ook grote, scherpe splinters rondom de scheuren in de vloer. Vooral voor kinderen en huisdieren is dit gevaarlijk.

Ook waardevolle spullen kunnen beschadigd raken door droge lucht. Zoals antiek meubilair, een antieke kast, een muziekinstrument of een schilderij. Zorg dus goed dat de luchtvochtigheid rondom uw houten vloer op peil is.

luchtbevochtiger houten vloer

Voorkom scheuren in de vloer zoals deze met een luchtbevochtiger

Welke luchtbevochtiger voor een houten vloer is de beste?

De beste luchtbevochtiger voor een houten vloer is de TB-125. Deze krachtige koudwaterbevochtiger is ideaal voor de bevochtiging tijdens het stookseizoen. Het lichte gewicht maakt deze houten vloer luchtbevochtiger gemakkelijk verplaatsbaar. Qua design en compactheid past de TB-125 bij ieder interieur.

Behoefte aan advies of meer informatie?

Heeft u verdere vragen of wilt u een vrijblijvend advies? Bel +31 20 670 2567. Of ga direct naar ons aanbod luchtbevochtigers:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Bel mij terug
    error: