Luchtbevochtiger kantoor | Wat te doen tegen droge lucht?


Snel naar: product en prijs

Luchtbevochtiger kantoor | Wat te doen tegen droge lucht?

Een luchtbevochtiger op kantoor bevochtigt de werkplekken en brengt de kantoor luchtvochtigheid op gewenst niveau. De ideale relatieve luchtvochtigheid op kantoor moet tussen de 40 en 60 procent liggen. Te droge lucht op kantoor is ongezond, maar ook teveel vocht is niet gewenst.

Waarom een luchtbevochtiger op kantoor een uitstekende investering is

In het najaar en de winter is de lucht op veel kantoren te droog. Langdurige blootstelling aan te droge lucht leidt tot klachten van het personeel (zoals concentratieproblemen en verkoudheid) en een hogere kans op ziekteverzuim.

Een luchtbevochtiger op kantoor biedt gelukkig oplossing. Zo houdt een professionele luchtbevochtiger de luchtvochtigheid op het gewenste niveau. Dat is belangrijk, want mensen hebben behoefte aan een bepaalde mate van luchtvochtigheid. Met een luchtbevochtiger op kantoor voelen medewerkers zich goed in hun vel en concentreren ze zich beter, waardoor ze productiever zijn op de werkvloer. Met het bevochtigen van lucht door een industriële luchtbevochtiger verklein je tot slot het risico op ziekteverzuim en aan droge lucht gerelateerde klachten.

Wat is de beste professionele luchtbevochtiger?

Heeft u behoefte aan een luchtbevochtiger op kantoor? Dan is de TB150 de beste keuze voor middelgrote en grote kantoorruimtes. Deze luchtbevochtiger heeft een grote capaciteit waardoor het een grote ruimte volledig bedekt. De TB150 is daarnaast verrijdbaar en stekkerklaar, met andere woorden dus direct klaar voor gebruik. Ideaal voor op kantoor waar werknemers vaak druk bezig zijn. Deze luchtbevochtiger voor een grote ruimte verwijdert ook statische elektriciteit. Dit komt ten goede aan computers en opslagmedia.

luchtbevochtiger THA146

Een uitstekende luchtbevochtiger voor kantoren: de TB150

De TB125 is een aanrader wanneer je in een kleine kantoorruimte werkt. Deze luchtbevochtiger op kantoor is duurzaam en geluidsarm. Dat laatste is handig voor werkplekken waar stilte een belangrijk goed is.

Risico’s wanneer er geen luchtbevochtiger is op kantoor

Droge lucht op kantoor komt veel voor in de winter. De warmte van verwarmingen veroorzaakt dit bijvoorbeeld, waardoor vocht in de lucht verdampt en door ventilatie verdwijnt. Hierdoor komen stoffen vrij die gaan zweven. Lage luchtvochtigheid op kantoor wordt vaak ook veroorzaakt door het binnentreden van koude lucht. Koude lucht bevat namelijk weinig vocht waardoor de relatieve luchtvochtigheid daalt. Dit allemaal brengt gezondheidsrisico’s mee. Met een luchtbevochtiger op kantoor kun je deze risico’s verkleinen.

De gevolgen van een te lage luchtvochtigheid op kantoor

Verschillende klachten zijn het gevolg van een te lage luchtvochtigheid op kantoor. Het RIVM heeft een onderzoek uitgevoerd naar de luchtvochtigheid in onder andere Nederlandse kantoorgebouwen. Uit de conclusies bleek dat de mensen in de kantoren met een lage luchtvochtigheid verschillende klachten ondervonden. Voorbeelden hiervan zijn een droge huid en drogen ogen, keel klachten, hoesten en mentale vermoeidheid.

Speciaal voor de kantoor:

TB150 LUCHTBEVOCHTIGER

 

Professionele luchtbevochtiger

volg ons

Behoefte aan advies of meer informatie?

Heeft u verdere vragen of wilt u een vrijblijvend advies? Bel +31 20 670 2567. Of ga direct naar ons aanbod luchtbevochtigers:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Bel mij terug
    error: