Snel naar: product en prijs
Snel naar: product en prijs
Snel naar: product en prijs
Fijnstof door de industrie veroorzaakt is zó gevaarlijk voor de gezondheid dat steeds meer mensen zich ertegen willen beschermen. Het corona virus is een andere schadelijk vorm van ultra fijne deeltjes. Fijnstof uit de lucht halen is dus van groot belang. In veel gevallen is de concentratie fijnstof binnen groter dan buiten. Fijnstof uit de lucht verwijderen is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan. Wij weten hoe je fijnstof uit de lucht haalt. Lees hier de beste methodes voor zowel op kantoor of thuis.
Veel vragen worden gesteld over het coronavirus en of een luchtreiniger ook een virus uit de lucht verwijdert. Virussen zijn een andere vorm van ultra fijne deeltjes. Een virus is eigenlijk net als ultrafijnstof een deeltje van nanoformaat. Een luchtreiniger maakt geen onderscheid tussen de aard van deeltjes en kan deze dus ook gewoon uit de lucht verwijderen.
Over het algemeen geldt: hoe meer fijnstof er in de lucht is, hoe erger de klachten zijn. Verschillende instanties en stichtingen hebben al onderzoek gedaan naar de gezondheidseffecten van fijnstof. Een te hoge concentratie fijnstof in de lucht leidt mogelijk tot de volgende gezondheidsklachten:
– Vermoeidheid
– Benauwdheid
– Infecties aan de luchtwegen
– Longziekten als astma en COPD
– Verhoging van de bloeddruk
– Hogere kans op een hartinfarct
Bronnen: het Longfonds en de Hartstichting
Fijnstof uit de lucht halen doe je het beste met een luchtreiniger. Een reiniger verwijdert snel de meest schadelijke stoffen en deeltjes, waaronder ook fijnstof. De EDC650 luchtreiniger is de meest effectieve luchtreiniger op de markt. Deze luchtreiniger verwijdert fijnstof voor 99,99% (!) uit de lucht. Fijnstof verwijderen met een luchtreiniger zorgt voor de schoonste binnenlucht. Lees meer over dit unieke product.
We braden en wokken allemaal weleens een lekker stuk vlees of groente. Wist je dat deze activiteit een grote uitstoter van fijnstofdeeltjes is? Het bakken van een hamburger doet de hoeveelheid fijnstofdeeltjes in een ruimte zelfs oplopen met 67 keer de toegestane norm (bron: WHO).
Het laten aanstaan van de afzuigkap tijdens het koken is een goede manier om de hoeveelheid fijnstof in huis te verminderen. We raden het ook aan om de afzuigkap na het koken nog twintig minuten aan te laten staan. Heb je geen afzuigkap? Dan kan je ook fijnstof uit de lucht halen door het raam open te zetten tijdens het koken. Een afzuigkap is echter wel vele malen effectiever tegen fijnstof dan een open raam.
Pelletkachels en houtkachels stoten fijnstof uit doordat ze hout verbranden. En niet zo’n beetje ook: volgens onderzoek van het Britse Air Quality Group is een houtkachel zes keer zo vervuilend als een truck. Onze tip is: probeer je houtkachel of pelletkachel zo min mogelijk aan te steken en zo veel mogelijk de centrale verwarming. Dat is milieuvriendelijker en ook beter voor je portemonnee. Je bespaart namelijk op dure stookkosten.
Met een draagbare fijnstofmeter zie je in een oogopslag hoeveel fijnstofdeeltjes zich in je ruimte bevinden. Dat is handig, omdat je zo onder andere inzicht krijgt in de effectiviteit van je luchtreiniger. Bevinden er veel fijnstofdeeltjes in je ruimte? Dan weet je dat er actie ondernomen moet worden.