Fijnstof uit de lucht halen? Snel en effectief fijnstof verwijderen

Snel naar: product en prijs

Hoe haal je fijnstof uit de lucht? Dit zijn de beste tips

Fijnstof die de industrie veroorzaakt is zó gevaarlijk voor de gezondheid dat steeds meer mensen zich ertegen willen beschermen. Hiernaar is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan. Bovendien is ook nog eens in veel gevallen de concentratie fijnstof binnen groter dan buiten. Fijnstof uit de lucht halen is dus van groot belang voor het veilig stellen onze eerste levensbehoefte. Maar fijnstof uit de lucht verwijderen is gemakkelijker gezegd dan gedaan. In ieder geval is een luchtreiniger met Hepa filters is de efficiëntste manier om fijnstof uit de lucht te verwijderen.  Lees hier de beste methodes voor zowel op kantoor of thuis.

 

volg ons

 

Hoe gevaarlijk is fijnstof voor de gezondheid?

Over het algemeen geldt: hoe meer fijnstof er in de lucht is, hoe erger de klachten zijn. Verschillende instanties en stichtingen hebben al onderzoek gedaan naar de gezondheidseffecten van fijnstof. Een te hoge concentratie fijnstof in de lucht leidt mogelijk tot de volgende gezondheidsklachten:

  • Vermoeidheid
  • Benauwdheid
  • Infecties aan de luchtwegen
  • Longziekten als astma en COPD
  • Verhoging van de bloeddruk
  • Hogere kans op een hartinfarct

Bronnen: het Longfonds en de Hartstichting

 

Fijnstof uit de lucht halen op kantoor met een luchtreiniger

Fijnstof uit de lucht halen doe je het beste met een luchtreiniger. Een reiniger verwijdert snel de meest schadelijke stoffen en deeltjes, waaronder ook fijnstof. De EDC650 luchtreiniger is de meest effectieve luchtreiniger op de markt. Deze luchtreiniger verwijdert fijnstof voor 99,99% (!) uit de lucht. Fijnstof verwijderen met een luchtreiniger zorgt voor de schoonste binnenlucht. Lees meer over dit unieke product.

 

Fijnstof verminderen in huis door slimmer te koken

We braden en wokken allemaal weleens een lekker stuk vlees of groente. Wist je dat deze activiteit een grote uitstoter van fijnstofdeeltjes is? Het bakken van een hamburger doet de hoeveelheid fijnstofdeeltjes in een ruimte zelfs oplopen met 67 keer de toegestane norm (bron: WHO).

 

fijnstof uit de lucht halen

 

Het laten aanstaan van de afzuigkap tijdens het koken is een goede manier om de hoeveelheid fijnstof in huis te verminderen. We raden het ook aan om de afzuigkap na het koken nog twintig minuten aan te laten staan. Heb je geen afzuigkap? Dan kan je ook fijnstof uit de lucht halen door het raam open te zetten tijdens het koken. Een afzuigkap is echter wel vele malen effectiever tegen fijnstof dan een open raam.

 

Fijnstof verwijderen door zuiniger te stoken in de winter

Pelletkachels en houtkachels stoten fijnstof uit doordat ze hout verbranden. En niet zo’n beetje ook: volgens onderzoek van het Britse Air Quality Group is een houtkachel zes keer zo vervuilend als een truck. Onze tip is: probeer je houtkachel of pelletkachel zo min mogelijk aan te steken en zo veel mogelijk de centrale verwarming. Dat is milieuvriendelijker en ook beter voor je portemonnee. Je bespaart namelijk op dure stookkosten.

 

Ga je fijnstof verwijderen op kantoor of thuis? Dan is meten weten

Met een draagbare fijnstofmeter zie je in een oogopslag hoeveel fijnstofdeeltjes zich in je ruimte bevinden. Dat is handig, omdat je zo onder andere inzicht krijgt in de effectiviteit van je luchtreiniger. Bevinden er veel fijnstofdeeltjes in je ruimte? Dan weet je dat er actie ondernomen moet worden.

fijnstof uit de lucht halen

Haalt een luchtreiniger ook virussen uit de lucht?

Veel vragen worden gesteld over het coronavirus en of een luchtreiniger ook een virus uit de lucht verwijdert. Virussen zijn een andere vorm van ultra fijne deeltjes. Een virus is eigenlijk net als ultrafijnstof een deeltje van nanoformaat. Een luchtreiniger maakt geen onderscheid tussen de aard van deeltjes en kan deze dus ook gewoon uit de lucht verwijderen.

 

fijnstof uit de lucht halen

 

Behoefte aan advies of meer informatie?

Heb je vragen over luchtontvochtigers? Of ben je overtuigd en wil je vrijblijvend advies over wat de mogelijkheden zijn voor jouw situatie? Ontdek de mogelijkheden op onze productpagina of bel ons op +31 20 670 2567.

Speciaal voor thuis:

AL310 LUCHTREINIGER

 

fijnstof uit de lucht halen

Zoekt u een professionele luchtreiniger?

EDC650 LUCHTREINIGER

 

fijnstof uit de lucht halen

Veel gestelde vragen over fijnstof uit de lucht halen:

Luchtreinigers met HEPA-filters (High-Efficiency Particulate Air) kunnen de meeste kleine deeltjes uit de lucht filteren. HEPA-filters kunnen doorgaans fijnstofdeeltjes tot 0,3 micron tegenhouden met een efficiëntie van 99,97%.

De best manier om fijnstof uit de lucht te halen is het gebruik van een luchtreiniger met Hepa filters. Het is belangrijk dat u rekening houdt met uw specifieke behoeften en de grootte van de kamer om de beste luchtreiniger voor u te kiezen. 

Fijnstof is schadelijk voor de gezondheid omdat de kleine deeltjes diep in de longen kunnen doordringen en ademhalingsproblemen, hart- en vaatziekten en andere gezondheidsproblemen veroorzaken. Het verwijderen van fijnstof uit de lucht verbetert de luchtkwaliteit en vermindert de gezondheidsrisico’s.

Behoefte aan advies of meer informatie?

Heeft u verdere vragen of wilt u een vrijblijvend advies? Bel +31 20 670 2567. Of ga direct naar ons aanbod luchtreinigers:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Bel mij terug
    error: