Fijnstofmeter kopen? Waar let je op?

Snel naar: product en prijs

Fijnstofmeter? Kies de beste fijnstofmeter hier

Een fijnstofmeter kopen brengt je inzicht in de luchtkwaliteit in huis of op kantoor. Gezonde en schone binnenlucht is van levensbelang. Vooral omdat de wereldwijde fijnstofproblematiek steeds groter aan het worden is.

Wat is een fijnstofmeter en waarom zou je?

Een fijnstofmeter is een apparaat dat de hoeveelheid fijnstofdeeltjes in de lucht meet (variërend van PM1, PM2,5 en PM10). Hoe meer fijnstof in de lucht, hoe ongezonder dat is. Gelukkig breng je met een fijnstofmeter eenvoudig en snel de conditie van het binnenmilieu in kaart.

Voor de gezondheid is het vooral van belang om langdurige blootstelling aan fijnstof te voorkomen. Lees hier alles wat je moet weten voordat je een draagbare fijnstofmeter in huis haalt.

Fijnstofmeter kopen

Fijnstof meten in huis doe je met een professionele fijnstofmeter

Hoe werkt een fijnstofmeter?

Een veelgebruikte techniek bij fijnstofmeters is laserpartikel detectie technologie. Deze lasertechniek telt het aantal fijnstofdeeltjes in de lucht en geeft deze vervolgens weer op de display. Daar zie je vervolgens ook een score van de luchtkwaliteit in je ruimte. Hoe lager de score is, hoe beter de luchtkwaliteit. De luchtkwaliteit testen in huis of op kantoor is dus goed mogelijk met een fijnstofmeter.

Waarom een fijnstofmeter op kantoor of in huis een must is

In 1 op de 7 Nederlandse huizen is de luchtkwaliteit het grootste deel van de dag onvoldoende. Dat is met name te wijten aan fijnstof in huis. Dat concludeert het Longfonds in haar onderzoek.

Een slechte binnenlucht kwaliteit heeft serieuze gezondheidsproblemen tot gevolg. Fijnstof zorgt namelijk voor ademhalingsproblemen, vermoeidheid en hoofdpijn. Kwetsbare mensen, zoals astma- en hart-patiënten lopen zelfs het risico om long- en hartklachten te krijgen. Volgens het RIVM leidt fijnstof naar schatting tot een gemiddelde levensduurverkorting van 9 maanden.

Waarom fijnstof meten op kantoor of thuis?

De enige manier om achter de luchtkwaliteit van je huis of kantoor te komen is door deze te meten. Een fijnstofmeter kopen en deze vervolgens inzetten geeft dit gewenste inzicht. Een fijnstofmeter telt het aantal fijnstofdeeltjes in de lucht. Vervolgens geeft het apparaatje een binnenluchtkwaliteit score aan.

Een professionele fijnstofmeter brengt ook de effectiviteit van je luchtreiniger of afzuiginstallatie in kaart. En dat is handig. Stel je voor dat je fijnstof monitor aangeeft dat de hoeveelheid fijnstof op kantoor te veel is. Dan weet je dat je luchtreiniger niet presteert zoals gewenst.

fijnstofmeter

Waar zet ik een fijnstofmeter in? In welke ruimtes?

De meeste fijnstofmeters zijn draagbaar en daardoor overal inzetbaar. De meest gekozen plekken voor het meten van fijnstof is thuis of op kantoor. Ook in ruimtes zoals een klaslokaal, productieruimte, zorginstelling, ziekenhuis of werkplaats heeft de fijnstofmeter nut. Een fijnstofmeter kopen en inzetten vereist geen technische kennis. Hierdoor is het apparaatje snel en eenvoudig in te zetten in welke ruimte je dan ook wenst.

De beste fijnstofmeter kopen? Kies dan voor het volgende toestel

Een goede fijnstofmeter voor een bedrijf of particulier gebruik moet nauwkeurig, makkelijk in gebruik en draagbaar zijn. Maar wat is nu de beste fijnstofmeter? Aan deze eigenschappen voldoet de fijnstof monitor van Wood’s. Dit merk is een pionier in het ontwikkelen van luchtbehandelingsapparatuur en staat wereldwijd bekend om zijn uitstekende kwaliteit.

Bij een fijnstofmeter onder de €100 hoef je niet veel te verwachten. Boven deze prijsklasse is een heel scala aan mogelijkheden. Over het algemeen geldt: hoe duurder de fijnstofmeter, hoe geavanceerder het apparaat. Voor het meten van de belangrijkste waarden geeft de Wood’s fijnstofmeter voldoende informatie. Daardoor is deze uitstekend toepasbaar in kantoren en huizen.

De fijnstofmeter van Wood’s bevat de volgende functies:

  • Geschikt voor zowel bedrijf als particulier
  • Nauwkeurige meting van PM1, PM2,5 en PM10 (PM is particulate matter)
  • Ingebouwd LCD-kleurenscherm
  • Draagbaar door oplaadbare lithiumbatterij
Luchtkwaliteit testen op kantoor

Wilt u de fijnstofmeter bestellen of meer informatie?

Bekijk onze fijnstofmeter productpagina. Heeft u verdere vragen of wilt u een vrijblijvend advies? Bel +31 20 670 2567. Of ga direct naar ons fijnstofmeter aanbod:

Veel gestelde vragen over luchtontvochtiger slaapkamer:

Ja dit kan. Je kunt de luchtontvochtiger naast je bed in de slaapkamer zetten. Je ligt dan wel dichterbij waardoor het geluid luider klinkt.

Woods is een Zweeds merk dat zich specialiseert in luchtontvochtigers. Ze staan bekend om hun hoge kwaliteit, duurzaamheid en degelijkheid.

Vocht komt van vele verschillende oorzaken. Een groot deel komt van normale huiselijke activiteiten. Bijvoorbeeld koken, douchen of de was doen. Natuurlijk is de luchtvochtigheid binnen ook sterk afhankelijk van de luchtvochtigheid buiten. Heeft het net geregend? Of woon je naast een bos? Dan zal je luchtvochtigheid iets hoger zijn.

Direct online een luchtontvochtiger bestellen?

Druk op deze knop en zoek de luchtontvochtiger van jouw keuze:

4 reacties

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Bel mij terug
    error: