Luchtreiniger kopen | Welke werkt echt?

Snel naar: product en prijs

Luchtreiniger kopen| Welke werkt echt?

Een luchtreiniger kan helpen om schadelijke deeltjes uit de lucht te verwijderen. Maar voordat je er eentje koopt, moet je opletten welk type het is, hoeveel CADR rating hij heeft, de onderhoudskosten en de certificeringen. Luchtverontreiniging is een groot probleem. In dit blog vertellen je meer over luchtreinigers en wat je moet weten voordat je er eentje koopt.

 

Waarom een luchtreiniger kopen?

Een luchtreiniger draagt bij aan het verwijderen van schadelijke deeltjes en verontreinigingen uit de lucht. Bovendien kan een luchtreiniger de concentratie van allergenen in huis verminderen, wat kan leiden tot een afname van allergieën en luchtwegproblemen. Ook kan een luchtreiniger geuren en chemicaliën uit de lucht verwijderen, die anders kunnen leiden tot ongezonde leefomstandigheden. Bovendien kan een luchtreiniger micro-organismen, zoals bacteriën en virussen, uit de lucht verwijderen, waardoor de kans op ziekte kan afnemen. Het is van groot belang om een luchtreiniger in huis te hebben, omdat het de luchtkwaliteit verbetert. Luchtverontreiniging is een groot probleem, zowel binnen als buiten. In het algemeen kan een luchtreiniger bijdragen aan een gezonde en aangename leefomgeving.

 

luchtreiniger graph

 

Welke soorten luchtreinigers zijn er?

 • HEPA-filters: Dit type luchtreiniger gebruikt een HEPA-filter (High-Efficiency Particulate Air) om deeltjes uit de lucht te verwijderen. HEPA-filters zijn in staat om deeltjes van 0,3 micron of groter te verwijderen, waaronder stof, pollen, huisstofmijten en roet.
 • Actieve koolfilters: Deze luchtreinigers gebruiken actieve kool filters om geuren en gassen uit de lucht te verwijderen. Ze zijn effectief in het verwijderen van tabaksrook, koken geuren en chemicaliën.
 • Ioniserende luchtreinigers: Deze luchtreinigers gebruiken een elektrostatische lading om deeltjes uit de lucht te verwijderen. De elektrostatische lading trekt de deeltjes aan, waardoor ze op een filter of plaat vallen.
 • UV-licht luchtreinigers: Deze luchtreinigers gebruiken UV-licht om micro-organismen, zoals bacteriën en virussen, uit de lucht te verwijderen.
 • Ozone generators: Ozone generators gebruiken ozon om de lucht te zuiveren. Hoewel deze luchtreinigers effectief zijn in het verwijderen van geuren, zijn er veiligheidsrisico’s geassocieerd met het gebruik van ozon, dus je moet voorzichtig zijn bij het kiezen voor dit type luchtreinigers.

 

Welk luchtreiniger is het beste voor mij?

 • Als je allergisch bent voor stof, pollen of huisstofmijten. Een HEPA-filter luchtreiniger is dan een goede keuze. Deze luchtreinigers zijn in staat om deze deeltjes efficiënt te verwijderen.
 • Als je last hebt van geuren of chemicaliën in huis. Bijvoorbeeld tabaksrook of schoonmaakmiddelen, dan kan een actieve kool filter luchtreiniger een goede keuze zijn. Deze luchtreinigers zijn speciaal ontworpen om geuren en gassen te verwijderen.
 • Als je bezorgd bent over micro-organismen in de lucht. Bijvoorbeeld bacteriën of virussen, dan is een UV-licht luchtreiniger een goede keuze. Deze luchtreinigers gebruiken UV-licht om deze micro-organismen uit de lucht te verwijderen.
 • Als je een grotere ruimte wilt reinigen. Bijvoorbeeld een woonkamer of een kantoor, dan moet je een luchtreiniger kiezen met een hogere CADR rating. Dit zorgt ervoor dat de luchtreiniger sneller en efficiënter werkt om de lucht in de ruimte te zuiveren.

De juiste luchtreiniger kiezen hangt af van je specifieke situatie en de luchtverontreiniging waar je tegen wilt strijden. Het is belangrijk om te onthouden dat de meeste luchtreinigers meerdere functies hebben, zoals HEPA en actieve kool filters, UV-licht of ozon. Je kunt ook kiezen voor een combinatie van verschillende types luchtreinigers, afhankelijk van je specifieke situatie.

Het is aan te raden om je situatie goed te evalueren, de verschillende types luchtreinigers te bestuderen en een weloverwogen beslissing te nemen. Het is altijd beter om een beetje meer te besteden aan een kwalitatief hoogwaardige luchtreiniger, die je op de lange termijn geld bespaart en je gezondheid beschermt.

 

Luchtreiniger kopen waarop letten?

De belangrijkste factor om op te letten is de ruimte waar hij komt. Oftewel de vierkante meters waar je de luchtreiniger wilt plaatsen. Het is niet hetzelfde om er een te kopen met de bedoeling een gezinswoning schoon te maken dan een voor een atelier of een babykamer.

Om dit te berekenen is het meestal handig om de kubieke meters van de ruimte, lengte maal breedte maal hoogte, te hebben berekend; bij sommige luchtreinigers staat deze maat in de handleiding.

Vervolgens moet in de kamer het lawaai als aanvaardbaar worden beschouwd. Een werkende luchtreiniger maakt altijd een licht zoemend geluid wanneer hij lucht verzamelt en uitblaast. Het detail van de decibellen die het genereert is essentieel en elk model kondigt ze tot in de perfectie aan.

Ervan uitgaande dat de stilste koelkasten tussen 35 en 40 dB zijn, is het ideaal dat het geluid dat een luchtreiniger produceert nog lager is als hij wordt aangezet in een kamer waar mensen slapen.

Als hij in de gang of in de woonkamer komt te staan kan dit bereik worden vergroot. Hoewel het niet veel meer geluid moet zijn, tenzij je niet in de kamer bent.

Daarom is het belangrijk te kijken naar de technische kenmerken alvorens een luchtreiniger te kopen. Idealiter werkt hij gedurende een bepaalde periode en hoeft hij niet een groot deel van de dag aan te staan. Hetzij vanwege het geluid dat hij veroorzaakt, hetzij vanwege het elektriciteitsverbruik dat hij genereert.

Een laatste maar daarom niet minder belangrijke factor is de vraag of het apparaat handmatig, of geprogrammeerd of automatisch moet worden gebruikt. Sommige van de nieuwere luchtreiniger modellen kunnen detecteren wanneer de luchtkwaliteit verslechtert en activeren totdat de luchtkwaliteit weer gezond is.

Verder zijn er verschillen in de manier waarop ze afgesteld kunnen worden: met knoppen, afstandsbediening of een eigen app. Tenslotte zijn er de eenvoudigere exemplaren die handmatig moeten worden in- en uitgeschakeld, hoewel dit ook kan met een tijdschakelaar.

 

Wat zijn de beste luchtreinigers?

 

1. TFA55

 

luchtreiniger kopen

De TFA55 luchtreiniger is ontworpen om de luchtkwaliteit in het huis of op het werk te verbeteren door het verwijderen van allergenen, geuren, stof, rook en andere verontreinigingen uit de lucht. Het product heeft een geavanceerd filtratiesysteem met een HEPA-filter en een actieve koolstoffilter, waardoor het in staat is om zelfs kleine deeltjes effectief te verwijderen.

De TFA55 luchtreiniger is speciaal ontworpen voor gebruik bij allergieklachten met een speciale allergie modus die het apparaat instelt voor het allergie-, verkoudheid- en griepseizoen. Hierdoor wordt de luchtsnelheid verhoogd met 50% om nog meer allergenen, virussen en microben te verwijderen, waaronder influenza virus A. Het apparaat is gemakkelijk te gebruiken dankzij de duidelijke afleesbaarheid van het display en bedieningspaneel. En het onderhoud is eenvoudig met een compacte en gemakkelijk verwisselbare filtercassette.

Kortom, de TFA55 luchtreiniger is een effectief hulpmiddel voor het verbeteren van de luchtkwaliteit in je huis of kantoor.

2. Wood’s AL 310

 

luchtreiniger kopen

De Wood’s AL 310 luchtreiniger is een efficiënt en effectief apparaat ontworpen om de luchtkwaliteit in je huis of kantoor te verbeteren. Het heeft een geavanceerd filtratiesysteem met een HEPA-filter en een actieve koolstoffilter, evenals een voorfilter voor grotere deeltjes, zoals stof en haren.

De Wood’s AIH-filtertechniek is een unieke en gepatenteerde technologie die gebruik maakt van een combinatie van HEPA-filter en ionisatie. Dit zorgt voor een hoge filtercapaciteit van 99,98% en deactiveert tevens bacteriën en virussen uit de lucht. Dit alles gebeurt met minder drukverlies en daardoor minder energieverbruik en geluid. Het vervangen van het filter is eenvoudig en duurt slechts een minuut.

De AL 310 is heeft de mindste energieverbruik en laagste geluid van alle luchtreinigers. De Wood’s luchtreiniger is ideaal voor een gezonde en schone lucht in huis of kantoor.

3. Wood’s GRAN 900

 

luchtreiniger kopen

De Wood’s GRAN 900 luchtreiniger is een efficiënt en effectief apparaat ontworpen om de luchtkwaliteit in je huis of kantoor te verbeteren. Het product heeft een geavanceerd filtratiesysteem met een HEPA-filter, een actieve koolstoffilter, een voorfilter voor grotere deeltjes zoals stof en haren en een unieke gepatenteerde AIH-filtertechniek met ionisatie, die zorgt voor een filtercapaciteit van 99,98% en deactiveert bacteriën en virussen uit de lucht.

Bovendien is het een krachtige en energiezuinige luchtreiniger. Het product is ook gemakkelijk te gebruiken met een afstandsbediening en een automatische modus, en heeft een stijlvol wit design. Kortom, de WE900 luchtreiniger is een uitstekend hulpmiddel om de luchtkwaliteit in je huis of kantoor te verbeteren.

4. EDC650 UV-C

 

luchtreiniger kopen

De EDC650 UV-C is een professionele luchtreiniger en is een effectief hulpmiddel tegen het coronavirus en andere micro-organismen, zoals bacteriën en schimmels. Het bevat een ingebouwde UV-C module met vier lampen die virussen onschadelijk maken. De UV-C filter maakt micro-organismen onschadelijk voordat ze het HEPA-filter betreden, waardoor ze definitief uit de lucht verwijderd worden.

Het product heeft een FOD keurmerk en is toegevoegd aan de Lijst van gecontroleerde en toegestane ventilatiezuiveringsproducten tegen Covid-19 in België. Het heeft een stille werking, drie luchtsnelheden, een hoge luchtcapaciteit van 650 m³ per uur en een relatief laag energieverbruik.

De EDC650 UV-C maakt ook gebruik van een unieke en gepatenteerde luchtcirculatie techniek genaamd “luchtverdringing” die zorgt voor continu schone lucht in de ademhalingszone.

Behoefte aan advies of meer informatie?

Heb je vragen over luchtreinigers? Of ben je overtuigd en wil je vrijblijvend advies over wat de mogelijkheden zijn voor jouw situatie? Bel ons op +31 20 670 2567.

Vloerventilatie met een luchtreiniger

Een gepatenteerde luchtcirculatie techniek

 

Luchtreiniger kopen

Kan een luchtreiniger helpen tegen virussen?

EDC650 UV-C tegen Coronavirus

 

Luchtreiniger kopen

Veelgestelde vragen over een luchtreiniger:

Er zijn verschillende dingen die u moet overwegen voordat u een luchtreiniger koopt. De techniek die hij gebruikt om de lucht te filteren, of hij HEPA-filters heeft, de energie die hij gebruikt, de capaciteit en de decibels. Er moet altijd rekening worden gehouden met de plaats waar het zal worden geplaatst. Als we hem in een slaapkamer gaan gebruiken, zal een kleinere en zeer stille luchtreiniger meer geschikt zijn. Anderzijds zal voor een bedrijf een krachtiger luchtreiniger geschikter zijn.

Een goede luchtreiniger voor in huis is de TALL 155 van Wood. Een compacte, stille en uiterst geruisarme luchtreiniger.

 Ja. Een luchtreiniger verbetert de luchtkwaliteit door alle verontreinigende stoffen en allergenen te verwijderen. Het helpt ook de verspreiding van ziekten te voorkomen door virussen en bacteriën te elimineren.

Direct online een luchtriniger bestellen?

Druk op deze knop en zoek de luchtreiniger van jouw keuze:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Bel mij terug
  error: