Luchtreiniger kopen | Advies en Informatie

Snel naar: product en prijs

Snel naar: product en prijs

Luchtreiniger kopen?

Vergelijk luchtreinigers hier en maak de juiste keuze

Een luchtreiniger verwijdert vervuiling effectief uit de lucht. Zoals onder meer stof, fijnstof, pollen en sigaretten rook. Dit allemaal in een zo kort mogelijke tijd. Vooral mensen met een longaandoening zoals astma en mensen met een allergie hebben baat bij een goed werkende luchtzuiveraar. Een luchtreiniger is derhalve een uitstekende investering. Zowel voor professioneel als particulier gebruik. 

Maar hoe weet u welk luchtzuiveringstoestel u moet kopen? En in welke ruimtes kunnen deze apparaten van toepassing zijn? Lees hieronder het advies.

Welke voordelen biedt een luchtreiniger?

Een luchtreiniger is een nuttig toestel met veel voordelen. Zo verwijdert het zonder problemen rooklucht en andere stof- en geurproblemen. Daarnaast vermindert het allergische klachten. Ook zakelijk bieden luchtreinigers een uitkomst. Zo helpt een reiniger op kantoren de concentratie van werknemers beter vast te houden. Deze ademen dan namelijk voortdurend schone lucht in. Eventuele concentratieproblemen worden hierdoor effectief aangepakt.

Redenen om een luchtreiniger te kopen

Er zijn een aantal goede redenen om een luchtreiniger te kopen. De belangrijkste reden is dat een reiniger luchtvervuiling in huis oplost. Wist je dat een huis een bron van verontreiniging is? Volgens een artikel in de Libelle is de binnenlucht zelfs vijf keer zo vervuild als buitenlucht. Een huis met vervuilde lucht brengt gezondheidsgevaren mee.

Vocht leidt bijvoorbeeld tot de ontwikkeling van schimmels en schimmelsporen. Geforceerde lucht-verwarming en koelsystemen circuleren stofdeeltjes en bacteriën in het hele huis. Huisdieren werpen haren af, evenals huidschilfers. Terwijl de rook van rokers gifstoffen in de lucht brengt. Pollen en andere allergenen worden tot slot van buiten naar binnen geblazen door open ramen en deuren.

Ongezonde lucht slaat op deze manier in op tapijten of bekledingen. Gelukkig biedt een luchtzuiveraar de oplossing tegen deze risico’s en bent u goed beschermt.

Klachten verhelpen met behulp van een zuiveraar:

  • Stof, rook en vieze geuren in huis
  • Hoofdpijn, allergieën
  • Schimmels en schimmelsporen
  • Voorkomen verspreiding bacteriën

In welke ruimtes luchtzuiveraars ingezet worden:

  • In huis
  • Op kantoor
  • In een rookruimte
  • Horeca, disco, café, restaurant

In wat voor ruimtes worden luchtzuiveraars gebruikt?

Het is soms moeilijk om in te schatten welke luchtreiniger van toepassing is voor uw probleem. Hieronder een kort overzicht voor welke ruimtes deze apparaten ingezet worden.

Voor bij u thuis, in uw slaapkamer of babykamer

Het is belangrijk om de binnenluchtkwaliteit van uw huis goed in de gaten houden. Of het nu voor uw woonkamer, slaapkamer of voor een andere grotere ruimte is, een luchtreiniger zorgt ervoor dat het verleden tijd is met vieze geurtjes en fijnstof. Een goede luchtreiniger werkt daarnaast ook effectief tegen pollen.

Beste toestel voor in huis

Luchtreiniger in huis

Voor op kantoor of in uw woonkamer

De binnenlucht op kantoren is vaak slecht, aangezien er niet altijd goed geventileerd wordt. Een luchtreiniger verlaagt de kans op ziekteverzuim en verhoogt de productiviteit van de werknemers. Een professionele zuiveraar maakt veel draaiuren dus ook het energieverbruik is belangrijk.

Beste keuze voor op kantoor

luchtreiniger Wood's Elfi WE300

Voor in uw rookruimte

Een luchtreiniger nodig die uw rookruimte volledig zuivert en geurvrij maakt? De EAS1300, een reiniger met gepatenteerde techniek, zorgt ervoor dat u geen last meer heeft van gele wanden, vervelende geuren in en rondom uw rookruimte en reduceert de schadelijke stoffen met maar liefst 99%.

Beste toestel voor uw rookruimte

Luchtreiniger rookruimte

Voor in horeca, café of restaurant

De Filta-Air 10000 plafondluchtreiniger maakt korte metten met alle geur-, stof- en rookproblemen. Uw ruimte is binnen no-time gereinigd dankzij deze krachtige plafond zuiveraar.

 Beste keuze voor in horeca, café of restaurant

luchtreiniger voor horeca, cafe en restaurant

Welk type reiniger filter wordt aangeraden?

Er zijn verschillende typen luchtreinigers die de kwaliteit van uw binnenlucht optimaliseren. De AIH of de HEPA filtertechniek zorgen ervoor dat de lucht op een efficiënte en energiezuinige manier wordt gezuiverd. Uit een meting van TNO is gebleken dat de blootstelling aan schadelijke stoffen afneemt met maar liefst 99%.

Efficiënte filtertechniek in huis of kantoor

Sommige luchtverversers maken gebruik van een duurzame Hi-end luchtreinigingstechniek. Een luchtreiniger met deze techniek zuivert de lucht in huis of op kantoor op een duurzame manier. Dit doen zij dankzij een gepatenteerde “AIH”- filtertechniek. Vervuiling in de binnenlucht op uw werk, thuis of andere leefomgeving zal verleden tijd zijn.

HEPA filter luchtreiniger

Uniek toestel voor in uw rookruimte

De luchtzuiveraar EAS1300 maakt gebruik van een unieke filtertechniek. Door een combinatie van luchtverdringing en filtratie, lost de EAS1300 elk rooklucht probleem op.

Drie verschillende filters zuiveren de vervuilde lucht. Het eerste filter, bovenin het toestel, zorgt ervoor dat alle grote/grove deeltjes gefilterd worden. Een actiefkoolstof-filter zorgt er vervolgens voor dat de schadelijke tabaksdeeltjes volledig verdwijnen.

Tot slot is het resultaat van het laatste filter, onderin het toestel, dat alle nare geurtjes uit de lucht worden gehaald. Daarnaast wordt de gefilterde schone lucht de rookruimte ingeblazen. Waardoor het proces van verdringing plaats vindt. De rookruimte is hierdoor volledig gezuiverd.

Behoefte aan advies of meer informatie?

Bekijk onze productpagina met luchtreinigers. Heeft u verdere vragen of wilt u een vrijblijvend advies? Bel +31 20 670 2567. Of ga direct naar ons aanbod luchtreinigers:

Behoefte aan advies of meer informatie?

Bekijk onze productpagina met luchtreinigers. Heeft u verdere vragen of wilt u een vrijblijvend advies? Bel +31 20 670 2567. Of ga direct naar ons aanbod luchtreinigers:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Bel mij terug