Een boot ontvochtiger aan boord, wat wordt er aanbevolen?

Snel naar: product en prijs

Een boot ontvochtiger aan boord

Een boot ontvochtiger biedt oplossing voor een situatie waar veel zeilboot, motorboot, jacht, zeiljacht of schip eigenaren in de winter tegenaan lopen. Namelijk vocht aan boord. Dit kan veroorzaakt worden door bijvoorbeeld beperkte ventilatie aan de wanden. Of vocht in de bekleding van de boot. Zo wordt de lucht vochtig. Teveel vocht in een boot kan ook zorgen voor schimmel en stank overlast aan boord.

 

volg ons

 

Bekend probleem: stank aan boord

Je kent het wel. Na lange tijd open je het dekzeil van je boot. Een ondraaglijke stank komt je tegemoet. Schimmel aan boord ontwikkelt zich makkelijk in een vochtige omgeving. Bovendien kan schimmel in een boot voor allerlei gezondheidsproblemen zorgen.

Het is daarom van belang om als booteigenaar eventuele schimmel in de boot te verwijderen. Door het overtollige vocht uit de lucht te halen. Een goede boot ontvochtiger kan hiervoor zorgen. Wij leggen u graag uit welk type luchtdroger uw boot goed kan beschermen tegen vochtproblemen en schimmels.

Wat is het risico van teveel vocht in de boot?

De herfst is aangebroken. De meeste booteigenaren hebben hun boot winterklaar gemaakt. Nu rijst de jaarlijkse vraag: hoe houd ik mijn boot droog en vochtvrij? Niemand wil natte kussens, natte boeken en een muffe geur in zijn boot aantreffen wanneer het vaarseizoen in de lente weer aanbreekt.

De mogelijke risico’s van teveel vocht in een boot zijn meer dan u misschien denkt. Naast de muffe geur en soms stank van schimmels kunnen deze organismen ook astmatische klachten en allergiën veroorzaken. Dit kan de gezondheid schaden. Uit ervaringen is gebleken dat een boot ontvochtiger kan helpen deze problemen te voorkomen.

Boot ontvochtiger

De WDD80 is perfect voor het vochtvrij houden van uw boot

Wat is een ontvochtiger van lucht?

Een lucht ontvochtiger is een toestel dat de luchtvochtigheid in een ruimte doet verlagen. Daarnaast houdt het apparaat de luchtvochtigheid op een bepaald laag luchtvochtigheidspeil. Dit doet het toestel door overtollig vocht uit de lucht te verwijderen. Een filter in de vochtvreter verwijdert vuil en stofdeeltjes.

Welk type boot ontvochtiger wordt aanbevolen?

Het type bootontvochtiger dat wordt aangeraden is de adsorptiedroger. Deze droger is uitermate geschikt voor koele, koude en vochtige ruimtes. Zoals in bijvoorbeeld jachten, schepen, zeilboten en motorboten. De extra ioniserende werking van de luchtontvochtiger helpt verder mee dat schimmels, bacteriën en geuren allemaal efficiënt aan boord worden verwijderd. De adsorptiedroger is daarnaast geluidsarm, krachtig en heeft een instelbare hygrostaat met hygrometer.

Samenvattend kunnen boot ontvochtigers uitstekend oplossing bieden aan vervelende risico’s voor booteigenaren. Zoals schimmelsoorten, muffe geuren en nat meubilair in de winter. Niemand wil in de lente het bootseizoen beginnen met deze risico’s. Met een boot ontvochtiger bent u hier goed tegen beschermd.

ontvochtiger boot

Behoefte aan advies of meer informatie?

Heeft u verdere vragen of wilt u een vrijblijvend advies? Bel +31 20 670 2567. Of ga direct naar ons aanbod luchtontvochtigers:

1 reactie

  • Gerrit de Lange, op 21/05/2019 om 21:34

    De vorige week geleverde luchtontvochtiger doet prima zijn werk op mijn motorboot. Fijn dat hij vanzelf afslaat als het juiste nivo is bereikt.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Bel mij terug
    error: