Boot ontvochtiger kopen tegen geur problemen

Snel naar: product en prijs

Boot ontvochtiger kopen tegen geur problemen

Een boot ontvochtiger biedt oplossing voor een situatie waar veel zeilboot, motorboot, jacht, zeiljacht of schip eigenaren in de vochtige seizoenen tegenaan lopen. Namelijk vocht aan boord. Beperkte ventilatie is vaak de oorzaak hiervan. Of vocht in de bekleding van de boot. Dit is hoe de lucht vochtig blijft. Te veel vocht in een boot veroorzaakt ook schimmel en geuroverlast aan boord.

 

Bekend probleem: stank aan boord

Je kent het wel. Na lange tijd open je het dekzeil van je boot. Een ondraaglijke stank komt je tegemoet. Schimmel aan boord ontwikkelt zich makkelijk in een vochtige omgeving. Bovendien veroorzaakt schimmel in een boot allerlei gezondheidsproblemen.

Het is daarom van belang om als booteigenaar eventuele schimmel in de boot te verwijderen. Door het overtollige vocht uit de lucht te halen. Een goede bootontvochtiger zorgt hiervoor. We leggen je graag uit welk type luchtdroger jouw boot goed beschermt tegen vochtproblemen en schimmel.

 

Wat is het risico van teveel vocht in de boot?

De herfst is aangebroken. De meeste booteigenaren hebben hun boot winterklaar gemaakt. Nu rijst de jaarlijkse vraag: hoe houd ik mijn boot droog en vochtvrij? Niemand wil natte kussens, natte boeken en een muffe geur in zijn boot aantreffen wanneer het vaarseizoen in de lente weer aanbreekt.

De mogelijke risico’s van teveel vocht in een boot zijn meer dan je misschien denkt. Naast de muffe geur en soms de stank van schimmel, veroorzaken deze organismen ook astmatische symptomen en allergieën. Dit schaadt je gezondheid. De ervaring leert dat een bootontvochtiger deze problemen helpt voorkomen.

Boot ontvochtiger

De WDD80 is perfect voor het vochtvrij houden van je boot

Wat doet een boot ontvochtiger?

Een boot ontvochtiger is een toestel dat de geur verwijdert door de luchtvochtigheid te verlagen. Dit doet het toestel door overtollig vocht uit de lucht te verwijderen. Een filter in de vochtvreter verwijdert vuil en stofdeeltjes.

Welk type boot ontvochtiger is aan te raden?

Het aanbevolen type bootontvochtiger is de adsorptiedroger. Deze droger is uitermate geschikt voor koele, koude en vochtige ruimtes. Zoals in bijvoorbeeld jachten, schepen, zeilboten en motorboten. Het extra ioniserende effect van de ontvochtiger zorgt er verder voor dat schimmels, bacteriën en geurtjes efficiënt verwijderd raken aan boord. De adsorptiedroger is daarnaast geluidsarm, krachtig en heeft een instelbare hygrostaat met hygrometer.

Samengevat bieden bootontvochtigers uitstekende oplossingen voor vervelende risico’s voor booteigenaren. Zoals schimmelsoorten, muffe geuren en nat meubilair in de winter. Niemand wil in de lente het bootseizoen beginnen met deze risico’s. Met een boot ontvochtiger bent je hier goed tegen beschermd.

ontvochtiger boot

Speciaal voor de boot:

WDD80 ONTVOCHTIGER

 

boot ontvochtiger

volg ons

Veel gestelde vragen over een boot ontvochtiger:

Ja, een boot ontvochtiger kan helpen bij het verminderen van vochtigheid en daardoor het ontstaan van muffe geuren voorkomen. Door de luchtvochtigheid op een optimaal niveau te houden, wordt de groei van schimmel en bacteriën die verantwoordelijk zijn voor deze geuren verminderd.

Plaats de boot ontvochtiger op een centrale locatie in de boot, bij voorkeur waar lucht circulatie het beste is. Dit kan bijvoorbeeld in de kajuit zijn. Zorg ervoor dat het apparaat niet geblokkeerd wordt en dat er voldoende ruimte is voor luchtstroom rondom.

Bij het kiezen van een boot ontvochtiger moet je rekening houden met de grootte van je boot, de mate van vochtigheid die je wilt verminderen, en of je toegang hebt tot een stopcontact voor een elektrische ontvochtiger. Ook het budget en de gebruiksgemak zijn belangrijke overwegingen.

Behoefte aan advies of meer informatie?

Heeft u verdere vragen of wilt je een vrijblijvend advies? Bel +31 20 670 2567. Of ga direct naar ons aanbod luchtontvochtigers:

1 reactie

  • Gerrit de Lange, op 21/05/2019 om 21:34

    De vorige week geleverde luchtontvochtiger doet prima zijn werk op mijn motorboot. Fijn dat hij vanzelf afslaat als het juiste nivo is bereikt.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Bel mij terug
    error: