Bouwdroger kopen? Hoe goed is een ontvochtiger voor de bouw?

Snel naar: product en prijs

Bouwdroger kopen? Hoe goed is een ontvochtiger voor de bouw?

Het is essentieel om een bouwdroger aan te schaffen. Want voorkomen is nu eenmaal beter dan genezen. Vochtigheid kan verschillende problemen veroorzaken op bouwplaatsen. Onoplettendheid met betrekking tot vochtigheid kan aanzienlijke gevolgen hebben in de bouw, vooral wanneer je zonder een bouwdroger werkt. Wanneer de luchtvochtigheid te hoog is, kan waterdamp in de lucht bouwmaterialen beschadigen, wat leidt tot dure reparaties en vertragingen. Overtollig vocht creëert ook een ideale omgeving voor schimmel en huisstofmijt, wat zowel voor bouwvakkers als bewoners na voltooiing van het project ademhalingsproblemen kan veroorzaken. Daarnaast kan het leiden tot verschillende structurele problemen, zoals afbrokkelende muren en vallend pleisterwerk.

Maar welke bouwdroger is de beste? En hoe werkt het? QualityHygiene staat klaar om je te helpen bij het bepalen van de meest geschikte bouwdroger voor jouw behoeften.

 

 1. Waarom een bouwdroger te kopen?

 2. Hoe werkt een bouwdroger?

 3. Wat zijn de voordelen van een bouwdroger?

 4. Wat is de beste bouwdroger?

 

Wat is een bouwdroger?

Een bouwdroger is een machine die je met name in de bouw gebruikt om vocht uit wanden en vloeren te halen. Bij veel processen in de bouw speelt water een belangrijke rol. Met name bij wanden en vloeren. Tegenwoordig zijn woningen steeds beter geïsoleerd, dus is het slim om het drogen te versnellen met een luchtontvochtiger in de bouw.

 

Waarom een bouwdroger te kopen?

Het gebruik van waterdichtingsmiddelen, verf en andere oplossingen van chemische oorsprong zijn niet altijd doeltreffend. Wat nodig is, is het bestrijden van het teveel aan vocht in de lucht. Daarom is het gebruik van een ontvochtiger als hulp bij de bouw op een bouwterrein, ongeacht de grootte ervan, van fundamenteel belang.

Behalve dat het de luchtvochtigheid in evenwicht brengt verwijdert een bouwdroger ook onzuiverheden zoals huismijt, bacteriën en schimmels, die onder andere verantwoordelijk zijn voor de aantasting van verschillende soorten materialen en die zelfs kapot maken.

 

 

Hoe werkt een bouwdroger?

Een luchtontvochtiger in de bouw is dus een apparaat dat vocht uit de lucht opneemt waardoor je meer vocht uit de vloer en de muur kunt onttrekken. Hiermee herstel je het evenwicht.

Een bouwdroger maakt intern ook gebruik van dit principe. Een roterende compressor comprimeert in het apparaat koelgas, waardoor de temperatuur van het gas stijgt. Daarna gaat het gas naar het condensorblok. Hiermee koelt het hete gas af. Het resultaat is dat het gas condenseert en uitzet, waardoor in het verdamperblok het koelmedium vrijkomt. Het koelblok vangt aan de buitenkant het vocht uit de warmere lucht op en laat het in een opvangbak stromen.

Om deze reactie te veroorzaken is warmte nodig, die de bouwdroger vervolgens aan de lucht afgeeft. Hierna zuigt de compressor opnieuw koelgas aan waardoor het bovenstaande proces zich onafgebroken herhaalt.

 

Wat zijn de voordelen van een bouwdroger?

 • Het voorkomt het afbraakproces van gips
 • Het voorkomt het opzwellen van de gipsmassa
 • Het werkt op een zeer efficiënte manier in het gipsdroogproces
 • Versnelt de droging van de muurverf
 • Bestrijdt het ontstaan van uitbloeiingen (vorming van kristallijne afzettingen op het oppervlak van wand-, vloer- en plafondbekleding)
 • Vergemakkelijkt het bereiken van het droogpunt in beton
 • Het voorkomt het ontstaan van scheuren en barsten
 • Voorkomt het percolatie-effect
 • Voorkomt vocht in liftmachinekamers bij installatie naast de liftschacht

bouwdroger

 

Wat is de beste bouwdroger?

QualityHygiene biedt twee bouwdrogers aan van absolute topkwaliteit: de Wood’s WCD8HG Pro en de Wood’s WCD4 Pro. De drogers hebben veel overeenkomsten maar variëren in capaciteit en energieverbruik. Kenmerkend aan beide bouwdrogers is dat ze energiezuinig, ontzettend betrouwbaar én zeer eenvoudig te onderhouden zijn. Beide bouwdrogers zijn perfect voor grote bouwprojecten die energie-efficiënt en snel ontvochtigd moeten zijn. En dat jarenlang zonder omkijken. Dus ben je op zoek naar een zeer hoogwaardige droger in de bouw, dan ben je hier aan het juiste adres.

 

Behoefte aan advies of meer informatie?

Heb je verdere vragen of wil je een vrijblijvend advies? Bel +31 20 670 2567. Of ga direct naar ons aanbod luchtontvochtigers:

Professionele bouwdroger:

Wood’s WCD4 Pro

 

Bouwdroger

volg ons

Zoekt u een krachtige bouwdroger?

Woods WCD8HG Pro

 

bouwdroger

Veel gestelde vragen over bouwdrogers:

Als de luchtvochtigheid hoger is dan 60%. Dit is te meten met een hygrometer.

Afhankelijk van de omstandigheden, zoals bijvoorbeeld ventilatie en omgevingstemperatuur, kan een bouwdroger een huis binnen enkele dagen droog maken.

Direct online een bouwdroger bestellen?

Druk op deze knop en zoek de bouwdroger van jouw keuze:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Bel mij terug
  error: