Bouwdroger kopen? Snelle levering, snel klaar!

Snel naar: product en prijs

Bouwdroger kopen? Snelle levering, snel klaar!

In de bouw kan onoplettendheid grote gevolgen hebben. Zeker wanneer je zonder bouwdroger werkt. Vocht is altijd al één van de grootste uitdagingen geweest in deze sector. Het kan voor veel problemen zorgen, waaronder afbrokkelende muren, vallend pleisterwerk en nog veel meer. Voorkomen is beter dan genezen. Zorg er dus voor dat je met een goede luchtontvochtiger in de bouw werkt. QualityHygiene denkt graag met je mee welke luchtontvochtiger in de bouw je het beste kunt kopen.

 

 1. Waarom de lucht ontvochtigen in de bouw?

 2. Hoe werkt een bouwdroger?

 3. Wat zijn de voordelen van een bouwdroger?

 4. Wat is de beste bouwdroger?

 

Wat is een bouwdroger?

Een bouwdroger is een machine die met name in de bouw wordt gebruikt om vocht uit wanden en vloeren te halen. Bij veel processen in de bouw speelt water een belangrijke rol. Met name bij wanden en vloeren. Tegenwoordig zijn woningen steeds beter geïsoleerd, dus is het slim om het drogen te versnellen met een luchtontvochtiger in de bouw.

 

Waarom de lucht ontvochtigen in de bouw?

Het gebruik van waterdichtingsmiddelen, verf en andere oplossingen van chemische oorsprong zijn niet altijd doeltreffend. Wat nodig is, is het bestrijden van het teveel aan vocht in de lucht. Daarom is het gebruik van een ontvochtiger als hulp bij de bouw op een bouwterrein, ongeacht de grootte ervan, van fundamenteel belang.

Behalve dat het de luchtvochtigheid in evenwicht brengt verwijdert een bouwdroger ook onzuiverheden zoals huismijt, bacteriën en schimmels, die onder andere verantwoordelijk zijn voor de aantasting van verschillende soorten materialen en die zelfs kapot maken.

 

 

Hoe werkt een bouwdroger?

Een luchtontvochtiger in de bouw is dus een apparaat dat vocht uit de lucht opneemt waardoor meer vocht uit de vloer en de muur onttrokken wordt. Hiermee herstel je het evenwicht.

Een bouwdroger maakt intern ook gebruik van dit principe. Een roterende compressor comprimeert in het apparaat koelgas, waardoor de temperatuur van het gas stijgt. Daarna wordt het gas doorgevoerd naar het condensorblok. Hiermee koelt het hete gas af. Het resultaat is dat het gas condenseert en uitzet, waardoor in het verdamperblok het koelmedium vrijkomt. Om deze reactie te veroorzaken is warmte nodig, die wordt onttrokken uit de lucht. Hierna zuigt de compressor een nieuwe lading koelgas aan waardoor het bovenstaande proces zich herhaalt.

 

Wat zijn de voordelen van een bouwdroger?

 • Het voorkomt het afbraakproces van gips
 • Het voorkomt het opzwellen van de gipsmassa
 • Het werkt op een zeer efficiënte manier in het gipsdroogproces
 • Versnelt de droging van de muurverf
 • Bestrijdt het ontstaan van uitbloeiingen (vorming van kristallijne afzettingen op het oppervlak van wand-, vloer- en plafondbekleding)
 • Vergemakkelijkt het bereiken van het droogpunt in beton
 • Het voorkomt het ontstaan van scheuren en barsten
 • Voorkomt het percolatie-effect
 • Voorkomt vocht in liftmachinekamers bij installatie naast de liftschacht

bouwdroger

 

Wat is de beste bouwdroger?

QualityHygiene biedt twee bouwdrogers aan van absolute topkwaliteit: de Wood’s WCD8HG Pro en de Wood’s WCD4 Pro. De drogers hebben veel overeenkomsten maar variëren in capaciteit en energieverbruik. Kenmerkend aan beide bouwdrogers is dat ze energiezuinig, ontzettend betrouwbaar én zeer eenvoudig te onderhouden zijn. Beide bouwdrogers zijn perfect voor grote bouwprojecten die energie-efficiënt en snel ontvochtigd moeten worden. En dat jarenlang zonder omkijken. Dus ben je op zoek naar een zeer hoogwaardige droger in de bouw, dan ben je hier aan het juiste adres.

 

Behoefte aan advies of meer informatie?

Heeft u verdere vragen of wilt u een vrijblijvend advies? Bel +31 20 670 2567. Of ga direct naar ons aanbod luchtontvochtigers:

Professionele bouwdroger:

Wood’s WCD4 Pro

 

Bouwdroger

Zoekt u een krachtige bouwdroger?

Woods WCD8HG Pro

 

bouwdroger

Veel gestelde vragen over bouwdrogers:

Als de luchtvochtigheid hoger is dan 60%. Dit is te meten met een hygrometer.

Afhankelijk van de omstandigheden, zoals bijvoorbeeld ventilatie en omgevingstemperatuur, kan een bouwdroger een huis binnen enkele dagen droog maken.

Direct online een bouwdroger bestellen?

Druk op deze knop en zoek de bouwdroger van jouw keuze:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Bel mij terug