Garage ontvochtiger kopen? Ga voor het beste garageklimaat

Snel naar: product en prijs

Een garage ontvochtiger voor het beste garageklimaat

Een garage ontvochtiger verwijdert vocht en zorgt in garages voor de optimale luchtvochtigheid. En dat is nodig, want garages krijgen vaak te maken met vochtproblemen. Veel mensen zijn zich echter niet altijd bewust van welke gevaren vocht met zich meebrengt. Een te vochtige garage is bijzonder schadelijk voor je auto, motor, cabrio of oldtimer. We begrijpen dat je blinkende bolide heilig voor je is. Bescherm deze daarom goed met een garage ontvochtiger.

 

Wat is een garage ontvochtiger?

Een garage ontvochtiger is geschikt voor particulier gebruik en daardoor vaak draagbaar en compact. Het toestel verwijdert vocht met adsorptie techniek. Deze techniek werkt kort gezegd als volgt: het toestel zuigt vocht aan en verwarmt deze met als gevolg dat het condenseert. Het condens wordt vervolgens opgevangen in een waterreservoir. Groot voordeel van deze techniek is zijn fluisterstille werking en lage stroomverbruik.

Garage ontvochtiger

Ontvochtiger voor garages (WDD80)

Wat kan er gebeuren bij een te hoge luchtvochtigheid in de garage?

Iedereen rijdt met zijn auto weleens door de stromende regen. Snel terug naar huis om je wagen in de garage te zetten. Waar je misschien niet meteen aan denkt, is dat een natte auto de luchtvochtigheid in de garage enorm laat stijgen. Je garage verandert letterlijk en figuurlijk in een jungle. Ook nachtelijke dalingen in temperatuur dragen bij aan vochtproblemen in garages. Een te vochtige garage is helaas een garantie voor schimmel en ongedierte. Ook ontstaat er bij vochtproblemen een muffe geur en neemt de kans op roestvorming en corrosie van je wagen flink toe.

Wat is de ideale luchtvochtigheid voor garages?

Gelukkig zijn de bovenstaande risico’s te vermijden, mits je garageklimaat gezond is. Een relatieve luchtvochtigheid tussen de 40% en 50% is perfect voor voertuigen in garages. Tussen die waarden blijft je klassieke auto of je geliefde motor namelijk behouden van waardeverlies. Een garage ontvochtiger houdt dag en nacht het vochtigheidsniveau in je garage constant, waardoor je voertuig 24 uur per dag beschermd is.

Wat is de beste koop voor het ontvochtigen van je garage?

De WDD80 van het Zweedse Wood’s is zonder twijfel de beste ontvochtiger voor garages op de markt. De WDD80 kenmerkt zich door zijn gemakkelijke bedieningspanel en instelbare hygrostaat met vochtigheidsgraadindicatie. Hij is dus zeer gebruiksvriendelijk.

Met een decibelwaarde van 36-49 dBA is de vochtvreter daarnaast nauwelijks hoorbaar. Tot slot is het ook mogelijk om de garage ontvochtiger op de waterleiding aan te sluiten. Hiermee krijgt het apparaat een permanente toevoer van water. Met de WDD80 is het vochtvrij houden van je garage nog nooit zo makkelijk geweest.

Luchtvochtigheid in de garage

Speciaal voor de garage:

WDD80 ONTVOCHTIGER

 

Luchtontvochtiger voor de garage

volg ons

Behoefte aan advies of meer informatie?

Heeft u verdere vragen of wilt u een vrijblijvend advies? Bel +31 20 670 2567. Of ga direct naar ons aanbod luchtontvochtigers:

4 reacties

 • Arnold Terpstra, op 30/12/2021 om 17:54

  Ik heb een enkelsteens garage van 6 bij 3 meter met 6 sleufroosters in het metselwerk echter heb te maken met condens vorming op mijn motoren. Nou las ik dat de WDD80 luchtdroger een oplossing zou kunnen zijn. Ik wil dan een slang naar buiten die gelijk het vocht afvoert. Kunt U aangeven of deze luchtontvochtiger toereikend is en wat er benodigd is dat het vocht dan automatisch afgevoerd wordt? Ook wil ik weten of het apparaat automatisch stopt als de luchtvochtigheid op een acceptabel niveau is en weer aanslaat als de luchtvochtigheid weer toeneemt.
  Alvast bedankt voor de service.

  • Beste Arnold, Je kunt dan het beste gebruik maken van onze WDD80 adsorptiedroger omdat deze bij lagere temperaturen geen verlies in capaciteit heeft. De sleufroosters kun je dan het beste afdekken om te voorkomen dat het toestel te lang aan staat. Ook kun je het toestel het beste op een ‘haalbare’ stand te zetten (60%). Dat bespaart energie en slijtage. Via de bijgeleverde slang kun je het condensvocht direct naar een lager gelegen afvoerpunt voeren.

 • Hoi, heb ook een garage gekocht 6×3 met houten dak met bedekking. Sinds kort nieuwe automatische deur ingezet. Alles goed dicht maar nu schimmelvorming aan plafond en alles klam. Wat zou de beste oplossing zijn volgens u? Wilde eerst in het dak een ontluchting maken. Hoor het graag. Wdd80?
  Alvast bedankt.
  Gr, Robert

  • Beste Robert als je de garage goed dicht houdt en niet meer ventileert doet de WDD80 luchtontvochtiger prima zijn werk. Ook bij koude temperaturen. Advies is om een haalbaar percentage in te stellen (60% is voldoende om schimmelvrij te blijven). Dat scheelt stroom en slijtage.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Bel mij terug
  error: