De beste luchtontvochtiger voor een caravan

Snel naar: product en prijs

Ga vochtproblemen tegen in je caravan met een luchtontvochtiger

Een luchtontvochtiger voor een caravan voorkomt vochtoverlast door vocht te verwijderen. Bovendien houdt hij de luchtvochtigheid in je caravan op peil. Een caravan ontvochtigen in de winter, lees hier waarom én aan welke eisen goede camper en caravan ontvochtigers moeten voldoen.

In de winter stallen de meeste kampeerliefhebbers hun prachtige (sta)caravan of camper in de garage of opslagplaats. Staat je caravan in een onverwarmde opslagplek? Dan kun je vochtproblemen krijgen in je caravan. Denk bij dit soort vochtoverlast aan een muffe geur in je caravan, condensproblemen en in het ergste geval zelfs schimmelgroei. Deze risico’s wil je uiteraard koste wat het kost voorkomen als je je camper weer uit zijn winterslaap haalt.

 

Vochtproblemen: schadelijk voor je caravan én je eigen gezondheid

Een te hoge luchtvochtigheid, vaak veroorzaakt door slechte ventilatie, zorgt in je (sta)caravan of camper voor onherstelbare schade. Zo worden je wanden zacht door condens, laat de afwerking van fineer los en worden vloeren en wanden poreus. Behalve caravan schade brengt vochtoverlast ook schimmelgroei met zich mee. En dat is gevaarlijk voor je gezondheid. De meest voorkomende gezondheidsklachten door schimmel groei in een caravan zijn:

  • ademhalingsproblemen
  • hoofdpijn
  • benauwdheid
  • allergische reacties

 

Zo gaat een luchtontvochtiger in je caravan te werk

Caravan vocht uit de lucht halen en verwijderen. Dat is wat een caravan of camper ontvochtiger doet. De werking gaat als volgt: de luchtontvochtiger voor een caravan zuigt vochtige lucht aan, verwarmd deze, condenseert het en vangt het vervolgens op in het waterreservoir. In de plaats daarvan brengt de caravan ontvochtiger droge en licht verwarmde lucht de ruimte in. Hierdoor blijft de relatieve luchtvochtigheid in je caravan op niveau. En voorkom je vochtproblemen zoals een muffe geur, schimmel en condens in je caravan.

Caravan ontvochtiger

 

De ideale luchtvochtigheid in caravans en campers

Een relatieve luchtvochtigheid tussen de 40% en 50% is perfect voor je caravan of camper. Wil je zelf vocht meten in je caravan? Dat kan met een hygrometer. Gelukkig houden caravan luchtontvochtigers de luchtvochtigheid zelf al op peil. Bij goede caravan of camper ontvochtigers kun je zelfs handmatig je gewenste luchtvochtigheidsniveau instellen.

 

Aan welke voorwaarden moet een goede caravan luchtontvochtiger voldoen?

De beste caravan ontvochtiger moet aan een aantal eisen voldoen. Ten eerste moet hij de lucht goed kunnen circuleren, zodat hij alle hoeken en gaten van de caravan ontvochtigt. Ten tweede is het handig om een instelbare hygrostaat te hebben. Daarmee kun je zelf de gewenste caravan luchtvochtigheid instellen. Ten gevolge daarvan werkt de ontvochtiger alleen als het nodig is. Dus alleen wanneer de luchtvochtigheid in je camper of caravan te hoog of te laag is. Hiermee voorkom je dure energiekosten. Tot slot wil je een permanente afvoer van het water kunnen hebben. In die situatie hoef je niet een paar keer per week het reservoir te legen.

 

Wat is de beste luchtontvochtiger voor een caravan?

De WDD80 komt uit de stal van Wood’s en is de ideale ontvochtiger voor caravans. Hij bevat een unieke ontvochtigingstechniek waarmee hij al effectief werkt bij een lage temperatuur, namelijk al bij 1ºC (!). De WDD80 circuleert de lucht goed en bevat zelfs een ionisatie-module waarmee de uitgeblazen lucht wordt gefilterd van o.a. fijnstof, pollen en andere luchtvervuiling. Permanente afvoer van het water is mogelijk en verder bevat hij ook een instelbare hygrostaat. Ook voorkom je schimmelvorming met de inwendige droogfunctie.

Lees meer over de beste luchtontvochtiger voor een caravan op de productpagina.

luchtontvochtiger-voor-een-caravan

Beste luchtontvochtiger voor caravan:

WDD80 ONTVOCHTIGER

 

Caravan ontvochtiger

volg ons

Veel gestelde vragen over ontvochtiger caravan:

Een ontvochtiger voor een caravan is een apparaat dat vocht uit de lucht verwijdert om vochtproblemen in de caravan te voorkomen. Het is nodig omdat caravans gevoelig zijn voor vochtophoping, wat kan leiden tot schimmel, muffe geuren en beschadiging van materialen.

De meeste ontvochtigers gebruiken een compressor of absorptietechnologie om vocht uit de lucht te halen. Een ventilator zuigt vochtige lucht aan, die vervolgens langs een gekoeld oppervlak wordt geleid. Hier condenseert het vocht en wordt het opgevangen in een reservoir of afgevoerd via een slang.

Het wordt aanbevolen om de ontvochtiger continu te laten draaien, vooral in vochtige omstandigheden. Dit helpt vochtproblemen effectief te voorkomen. Sommige ontvochtigers hebben echter een ingebouwde hygrostaat die het apparaat automatisch in- en uitschakelt op basis van de vochtigheidsniveaus in de caravan

Behoefte aan advies of meer informatie?

Heeft u verdere vragen of wilt u een vrijblijvend advies? Bel +31 20 670 2567. Of ga direct naar ons aanbod luchtontvochtigers:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Bel mij terug
    error: