Luchtontvochtiger voor je schuur, is het nodig?

Snel naar: product en prijs

Vochtproblemen effectief oplossen met een schuur ontvochtiger

In de zomermaanden hebben veel schuren te maken met een te hoge luchtvochtigheid. Dat betekent dat je een vochtige schuur hebt. De gevolgen zijn vaak onaangenaam en wil je liever voorkomen. Wil je je schuur ontvochtigen? Dan is een schuur ontvochtiger kopen de beste manier om jezelf en je spullen te beschermen. Hoe ontstaan vochtproblemen en wat is de beste luchtontvochtiger voor je schuur? Lees het hier.

 

Hoe ontstaat vochtoverlast in je schuur?

Schuren zijn in de praktijk vaak vochtig door onvoldoende ventilatie. Dat komt voornamelijk doordat een schuur weinig open gaat. Soms zijn ze ook slecht geïsoleerd en/of hebben ze geen ramen. Slechte ventilatie werkt vochtopstapeling en condensatie in de hand. Je vochtige schuur droog maken is dus zeer belangrijk. Een schuur ontvochtiger helpt. Maar wat gebeurt er als jouw schuur te maken krijgt met vochtproblemen?

Vocht in je schuur brengt (onherstelbare) schade toe

Er zijn een aantal redenen waarom je je schuur vochtvrij wilt houden. De eerste reden is dat een te hoge luchtvochtigheid zorgt voor gezondheidsklachten. Zo groeit er in de hoeken en op de muur van een vochtige schuur schimmel. Schimmels zorgen voor luchtwegklachten, allergische reacties, prikkende ogen en een rode huid (bron).

Een te hoge luchtvochtigheid zorgt ook voor een muffe geur in je schuur. Je kan dus voor een onaangename verrassing komen te staan wanneer je je vochtige schuur opendoet..

Een tweede reden waarom je vochtoverlast in je schuur wilt voorkomen is de schade die het toebrengt aan je waardevolle spullen. Vocht is namelijk schadelijk voor hout en andere gereedschappen. Bij een te hoge luchtvochtigheid gaat je hout rotten en je gereedschap roesten. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Biedt een schuur luchtontvochtiger soelaas?

schuur ontvochtiger

De WDD80 is een uitstekende schuur ontvochtiger

Een luchtontvochtiger in je schuur biedt uitkomst tegen vochtproblemen

Vocht uit de lucht halen en vocht verwijderen uit je schuur. Dat is wat een schuur ontvochtiger doet. Ook brengt het toestel droge en licht verwarmde lucht de ruimte in. Een schuur ontvochtiger heeft een grote capaciteit en hoge ontvochtigingssnelheid. Dit betekent dat hij ook de grotere klussen aankan. Met andere woorden: kamp je met een groot vochtprobleem in je schuur, dan heeft de schuur ontvochtiger voldoende power om dit op te lossen.

Wat is de ideale luchtvochtigheid voor je schuur?

Een relatieve luchtvochtigheid tussen de 40% en 50% is perfect voor je schuur. Een schuur ontvochtiger houdt de luchtvochtigheid op het gewenste peil. Dat wijzen schuur ontvochtiger ervaringen ook uit.

Je koopt een luchtontvochtiger voor je schuur dus niet alleen om vochtproblemen op te lossen, maar ook om toekomstige vochtoverlast te voorkomen. Een schuur met de juiste luchtvochtigheid houdt je waardevolle spullen in goede gezondheid.

Wat is de beste schuur ontvochtiger?

De WDD80 van het Zweedse Wood’s is ongetwijfeld de beste luchtontvochtiger voor je schuur. Door zijn unieke ontvochtigingstechniek is hij al bij de meest lage temperaturen effectief. Dit in combinatie met zijn hoge capaciteit maakt hem zeer geschikt om schuren vochtvrij te maken en te houden.

Een ander pluspunt van deze Zweedse topper is zijn gebruiksvriendelijkheid. Zo is hij eenvoudig te bedienen en heeft hij een instelbare hygrostaat met vochtigheidsgraad indicatie. Dit houdt in dat je zelf kan kiezen hoe droog de lucht moet worden. De schuur luchtontvochtiger doet verder zijn werk waardoor er geen omkijken meer naar is.

Het is ook mogelijk om de WDD80 aan te sluiten op de waterleiding. Zo krijgt het toestel een permanente watertoevoer. Met de WDD80 is het vochtvrij houden van je schuur nog nooit zo makkelijk geweest. Meer informatie over de WDD80 lees je op de productpagina.

schuur vochtvrij houden

Speciaal voor de schuur:

WDD80 ONTVOCHTIGER

 

Luchtontvochtiger voor de schuur

volg ons

Behoefte aan advies of meer informatie?

Heeft u verdere vragen of wilt u een vrijblijvend advies? Bel +31 20 670 2567. Of ga direct naar ons aanbod luchtontvochtigers:

8 reacties

 • Ik heb een hele kleine berging (denk ongeveer 6m2) maar merk dat ik wat oxidatie heb op wat aperatuur. Zou u dit apparaat aanbevelen voor deze ruimte of zijn er andere/betere oplossingen.

  • Beste Patrick, De WDD80 is zeker geschikt voor een kleine berging. Je kunt het toestel op een gemakkelijk haalbaar percentage zetten van 60% en de WDD80 doet zijn werk. Indien mogelijk kun je het water permanent laten afvoeren met de bijgeleverde slang.

 • Beste, is het raadzaam om de bestaande ventilatie roosters af te sluiten bij gebruik van de luchtontvochtiger.

  • Beste Rene, dat is zeker raadzaam. Zo blijft de ontvochtiger doen waarvoor hij bestemd is.

 • Goedendag Rene, wij hebben een schuur van 120m2. Wat zou u aanbevelen wat betreft een luchtontvochtiger?

  Groetjes fam. van Dijk

  • Goedemiddag Carin, Als de schuur onverwarmd is en niet bewoond, dan zou ik je de WDD80 willen adviseren. Ook bij lage temperaturen kun je dan goed ontvochtigen. Houd de ventilatie, ramen en deuren goed dicht dan.

 • Fulco Hokke, op 08/05/2024 om 07:19

  Beste,
  Ik heb een berging van ongeveer 3x3x3m met veel vocht hij is onverwarmd.
  Ik zag de ont-vochtiger WDD80 lijkt mij een geschikt apparaat voor het probleem in de berging.
  mijn vraag is: kan je het apparaat aan een muur ophangen en wat is de goede hoogte daarvoor?
  Ik hoor graag van u.
  Met vriendelijke groet,
  F.Hokke

  • Beste Fulco, Je kunt de WDD80 ontvochtiger ophangen aan het plafond of op een plank aan de muur zetten. Je moet er wel rekening mee houden dat er een zekere afstand dient te zijn tussen de muur en het aanzuigrooster van de ontvochtiger. Ook blaast hij de droge lucht aan de bovenkant uit, dus ophangen niet te dicht onder het plafond is het advies

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Bel mij terug
  error: