Fijnstof verwijder je met een luchtreiniger

Snel naar: product en prijs

Snel naar: product en prijs

Opnieuw alarm over fijnstof door Longfonds

In één op de tien Nederlandse huizen is de luchtkwaliteit door fijnstof onvoldoende, dat blijkt uit recent onderzoek van het Nederlandse Longfonds op 16 december 2017. Nog niet eerder deden zoveel huishoudens mee aan het onderzoek. De grootste boosdoeners voor het veroorzaken van (Ultra-)fijnstof zijn koken, bakken en kaarsen in huis. In een eerdere blog gaven wij al aan dat door afzuiging in huizen vervuilde lucht van buiten naar binnen wordt gezogen met daarbij de fijnstof afkomstig uit de verbrandingsmotoren van vooral voertuigen zoals auto’s, bussen en vliegtuigen.

Ultra fijnstof is niet zichtbaar voor het oog en heeft een gemiddelde grootte van 2,5 micron en kan diep in de longen binnendringen. Het onderzoek van het Longfonds wijst uit dat nu ook bronnen van verbranding binnenshuis een gevaar kunnen opleveren. En omdat fijnstof niet zichtbaar is is de verbetering van de kwaliteit van de binnenlucht en reiniging van de lucht een ondergeschoven kindje bij consumenten.

Het probleem van de vervuiling van de binnenlucht door fijnstof is vooral de laatste jaren toegenomen omdat huizen veel beter geïsoleerd worden dan vroeger. De manier van ventileren wordt daardoor eigenlijk beperkter omdat er behalve de afzuigpunten in een huis geen ‘lekken’ meer zijn door slecht afsluitende kozijnen van ramen en deuren. Teruggaan naar het oude heeft natuurlijk geen zin meer omdat luchtvervuiling nu van buiten en van binnen komt. De enige doeltreffende oplossing is dus een goede luchtreiniger vooral in de huiskamer en in de slaapkamer waar mensen het meest verbijven in huis.

Wat zijn de gevolgen van fijnstof?

De gevolgen van fijnstof kunt u nalezen op het internet. Via de longen komt ultra fijnstof in de bloedbanen en de hersenen. Eenmaal daar aangekomen kan het hart- en vaatziekten en zelfs dementie bevorderen. Geen wonder dat het Longfonds de alarmbellen aanzet. Voorkomen van deze kwalen kan veel narigheid voorkomen. En met wat aanpassingen in de situatie in huis kun je een heel eind komen.

Luchtreiniger op de juiste manier plaatsen

Als een goede luchtreiniger op de juiste manier geplaatst wordt kan hij een grote verlichting brengen in huis en zorgt er dan voor dat de lucht in de ademhalingszonde vrij is van vervuiling. Bij de aanschaf van een luchtreiniger is dus wat meer advies nodig dan alleen de prijs en de technische specificaties waarmee op het internet wordt geschermd. Een goed plaatsingsadvies is noodzakelijk en ook het doornemen van de omstandigheden in huis.

Niet iedere luchtreiniger is zomaar geschikt om de problemen van fijnstof aan te kunnen en op deze manier kan goed worden bepaald welke luchtreiniger echt verbetering kan aanbrengen in de kwaliteit van leven binnenshuis. Goedkoop is vaak duurkoop in dit geval en hoewel er een besef is dat men wat aan het probleem doet door een, vaak goedkope, luchtreiniger aan te schaffen gebeurt er na meting eigenlijk vrij weinig. Heeft u serieuze twijfels over de luchtkwaliteit bij u thuis of op kantoor? Bestel een fijnstofmeter in onze shop.

Er zijn nu luchtreinigers met zeer effectieve luchtreinigingstechniek, zoals bijvoorbeeld van het Zweedse merk Wood’s. Deze luchtreinigers zijn door een gepatenteerde ‘AIH’-techniek superefficiënt en worden zelfs in rookruimtes toegepast. Door het compacte en fraai ontworpen design zijn een aantal modellen goed toepasbaar in woonhuizen.

Behoefte aan advies of meer informatie?

Heeft u verdere vragen of wilt u een vrijblijvend advies? Bel +31 20 670 2567. Of ga direct naar ons aanbod luchtreinigers:

Behoefte aan advies of meer informatie?

Heeft u verdere vragen of wilt u een vrijblijvend advies? Bel +31 20 670 2567. Of ga direct naar ons aanbod luchtreinigers:

2 reacties

  • Pu Vervat, op 27/11/2018 om 18:31

    Wij wonen in een appartement in Rotterdam. De lucht is zowel te droog als vol met fijnstof. Heb ik het goed begrepen dat voor de beste oplossing zowel een luchtreiniger als een luchtbevochtiger nodig is?
    Het betreft vrij grote ruimtes.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Bel mij terug
    error: