Nieuwe adsorptie luchtdroger van Wood’s

Lucht ontvochtigen bij lage temperaturen

wdd80-luchtdroger-ontvochtiger

15/06/2015 – Nieuwe luchtontvochtiger van Wood’s op basis van adsorptie. Het gerenommeerde merk in luchtontvochtigers Wood’s uit Canada brengt sinds kort de WDD80 luchtdroger op de markt op basis van adsorptie.

Wood’s brengt hoogwaardige luchtdroger op de markt op basis van adsorptie

In tegenstelling tot de bekende condens-luchtdrogers, die op basis van verkoeling van warme lucht werken, werkt een adsorptie droger op basis van verwarming van de lucht. Nadat de lucht opgewarmd is door middel van een hitte-element passeert de lucht een zg. silica-gelschijf die het vocht uit de opgewarmde lucht verwijderd.

Deze techniek is vooral zeer effectief bij lagere temperaturen, beneden de 10 graden Celsius. Door het ontbreken van een compressor is het geluidsniveau iets lager en het gewicht wat lichter.

De techniek van adsorptie bij luchtontvochtigers is in het verleden in het algemeen wel eens storingsgevoelig gebleken. Wood’s heeft echter met nieuwe techniek alles uit de kast gehaald om deze gevoeligheid te omzeilen en heeft met deze WDD80 haar assortiment uitgebreid met een sterke troef. Wood’s is al meer dan 60 jaar een begrip op het gebied van luchtontvochtigers.

Een groot voordeel van de WDD80 luchtontvochtiger is dat door de adsorptie-techniek geen koelgassen nodig zijn om te kunnen ontvochtigen. Een stuk milieu-vriendelijker dus en verder is de WDD80 uiteraard uitgerust met een goede hygrostaat en een gemakkelijke uitklapbare handel. Eenmaal op zijn plaats gezet regelt de WDD80 luchtdroger alles automatisch.

Voor meer informatie over de werking luchtontvochtigers:

    Bel mij terug
    error: