Luchtbevochtiger kopen tegen droge lucht

Snel naar: product en prijs

Luchtbevochtiger kopen?

Niet zonder alle informatie en het beste luchtbevochtiger advies

Een luchtbevochtiger verwijdert droge lucht bijvoorbeeld in huis of op kantoor. Het toestel zorgt er daarnaast voor dat de luchtvochtigheid binnen optimaal is. Gezond is een vochtigheidsgraad tussen de 40% en 60%.

Mensen hebben behoefte aan een bepaalde mate van luchtvochtigheid. In de winter is het vochtgehalte binnenshuis laag. Onderzoek wijst uit dat daardoor de kans toeneemt op bepaalde gezondheidsklachten. Droge lucht brengt niet alleen schade toe aan mensen. Ook dieren, planten, meubels, parket en muziekinstrumenten zijn kwetsbaar.

Een luchtbevochtiger kopen is een goed idee wanneer je de vochtigheidsgraad optimaal wilt houden. Wat moet je allemaal weten voordat je een luchtbevochtiger aanschaft?

Waarom een luchtbevochtiger kopen een goede investering is

Zoals de naam al zegt brengt een luchtbevochtiger vocht in de lucht. Er zijn verschillende soorten luchtbevochtigers. Bij de meeste gevallen vul je het reservoir met water en het toestel doet de rest. Sommige mensen vragen zich af waarom ze een luchtbevochtiger zouden moeten kopen. Is het de investering bijvoorbeeld wel waard? Het antwoord is een volmondige ja.

De eerste reden om een luchtbevochtiger te kopen is dat deze droge lucht tegen gaat en verwijdert. Droge lucht zorgt voor problemen. Vooral in de winter. Is je relatieve luchtvochtigheid op peil, dan voorkom je allerlei kwaaltjes zoals keelpijn, droogheid en slijmvliesirritaties. Hierdoor heb je minder kans op infecties. Een luchtbevochtiger is daarnaast goed voor de huid. Het zorgt ervoor je geen last meer hebt van droogheid op je gezicht, handen en benen.

De gevolgen van droge lucht

In de winter hebben veel huizen en gebouwen te maken met droge lucht. En mocht je het nog niet weten: droge lucht maakt ziek. De lucht is te droog wanneer de relatieve luchtvochtigheid onder de 40% is. Wat de gevolgen zijn van droge lucht lees je hieronder:

 • Droge slijmvliezen, droge ogen, huidklachten (Bijvoorbeeld een droge huid)

 • Hoofdpijn, last van allergieën

 • Moeite met concentreren

 • Koude lucht in huis (gevoelsmatig)

 • Krakende vloeren, krimpend hout

 • Scheuren in gipsplaten en stucwerk

Waar je op moet letten bij het kopen van een luchtbevochtiger

Er zijn een aantal punten waar je rekening mee moet houden wanneer je de beste luchtbevochtiger wilt kopen. Let goed op de volgende punten.

 • De ruimte: weet wat het maximale werkgebied is die de luchtbevochtiger kan bevochtigen. Zoek je bijvoorbeeld een luchtbevochtiger voor je slaapkamer, dan heeft je toestel minder capaciteit nodig dan wanneer je een bevochtiger zoekt voor een museum.

 • Het geluidsniveau: Luchtbevochtigers maken geluid. Het decibelniveau verschilt echter per luchtbevochtiger. Een slaapkamer zal behoefte hebben aan een stille luchtbevochtiger, terwijl een luchtbevochtiger in een magazijn wat meer geluid mag maken.

 • Het energieverbruik: een stoom luchtbevochtiger verbruikt redelijk wat energie. Heb je liever een luchtbevochtiger die energiezuinig is? Kies dan voor een koudwater of ultrasone luchtbevochtiger.

 • De hygrostaat: de beste luchtbevochtigers zijn voorzien van een ingebouwde hygrostaat. Deze meten de luchtvochtigheid en gaan aan of uit wanneer de luchtvochtigheid niet op goed niveau is.

Waar zet je een luchtbevochtiger in?

Een luchtbevochtiger is zowel zakelijk als particulier op heel veel plekken in te zetten. Je plaatst hem in huis, bijvoorbeeld in de woonkamer of een kleine kamer zoals een slaapkamer. Daarnaast profiteren onder andere grotere ruimtes zoals kantoren, musea, zwembaden, instellingen en magazijnen van de voordelen die een luchtbevochtiger biedt.

Wat is de beste luchtbevochtiger voor jouw situatie?

Voor veel mensen is het kiezen van de juiste luchtbevochtiger lastig. Welke eigenschappen moet het apparaat bijvoorbeeld hebben? En welk type luchtbevochtiger past het beste? In een handig overzicht hieronder helpen we je op weg.

Voor kleine slaapkamer, kinderkamer of babykamer

De WHU600 luchtbevochtiger (zowel ultrasoon, als stoom) brengt de luchtvochtigheid in je woonkamer of slaapkamer weer in evenwicht. De klachten die je krijgt van een te lage luchtvochtigheid, bijvoorbeeld geïrriteerde luchtwegen of een droge huid, worden opgelost met deze fraaie luchtbevochtiger. De WHU600 is tevens als beste luchtbevochtiger uit een test gekomen van de Amerikaanse consumentenbond. Hij is perfect voor kleine slaapkamers, kinderkamers en babykamers door zijn geruisarmheid, kinderslot en gemakkelijke bediening. 

WHU600

> Beste keuze voor kleine slaapkamer of babykamer

Voor een woonkamer, grote slaapkamer of werkkamer

De luchtbevochtiger TT006 is ultrasoon en heeft net als de WHU600 een inschakelbare ionisatie. Daarmee is het toestel een bevochtiger en luchtreiniger in een. De TT006 heeft een groot reservoir (6 liter) en een hoge capaciteit. Hij is daardoor zeer geschikt voor grotere slaapkamers en werkkamers (55 m2). Je hoeft je geen zorgen te maken om het geluidsniveau. Daarnaast verspilt de luchtbevochtiger weinig energie.

> Beste keuze voor woonkamer, grote slaapkamer of werkkamer

Voor grote huiskamer, kantoorruimte of vergaderruimte

De THA-146 luchtbevochtiger is de krachtigste oplossing om grote ruimtes te bevochtigen. Middels koudwater luchtbevochtiging kan deze krachtpatser in ruimtes tot wel 350 m2 de luchtvochtigheid op peil houden. Geen persoonlijke klachten en geen beschadigingen meer. Zowel dit toestel als de TB-250 zijn makkelijk verrijdbaar. De ingebouwde hygrostaat houdt de luchtvochtigheid op het door jouw gewenste peil. 

luchtbevochtiger THA146

> Beste keuze voor grote huiskamer, kantoorruimte of vergaderruimte

Voor professioneel gebruik (musea en opslag kunst en antiek)

De TB500 is de grootste luchtbevochtiger op de markt. Door zijn zeer grote capaciteit (50 liter), mobiliteit en geruisarmheid is hij perfect voor professioneel gebruik. De TB500 beschermt kunst, antiek en muziekinstrumenten in vele musea, kerkgebouwen en magazijnen. Indien je het reservoir niet handmatig wenst na te vullen dan kan je TB500 aansluiten op de waterleiding. 

TB500

> Beste keuze voor professioneel gebruik

Behoefte aan advies of meer informatie?

Bekijk onze productpagina met luchtbevochtigers. Heeft u verdere vragen of wilt u een vrijblijvend advies? Bel +31 20 670 2567. Of ga direct naar ons aanbod luchtbevochtigers:

4 reacties

 • Ik lees op diverse sites dat er alleen klachten in de wintermaanden zouden zijn … is niet zo.

  Ik heb heel het jaar last van alle opgenoemde klachten. Zelfs mijn katten niezen. De aarde van mijn planten staat op kurkdroog.

  Wat is dat dan?

  • @Heyoka, Wilt u iets meer vertellen over uw woonsituatie? In welk deel van Nederland? Woont u in een flat? Op welke etage? Heeft u de luchtvochtigheid al eens gemeten? Ik hoor u graag hierover.

 • Georges Jochmans, op 10/10/2021 om 20:07

  Hoe kan ik de luchtvochtigheid meten? Ik verwarm heel mijn huis met warme lucht.
  (de arme lucht wordt naar binnen geblazen door een ventilator die aangesloten is op de brander)
  De woonkamer is ong. 40 m².
  Eerst meten, later beslissen.
  Groeten

  Georges

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Bel mij terug