Drogen van wasgoed met luchtontvochtiger

Snel naar: product en prijs

Drogen van wasgoed met luchtontvochtiger, wat moet je weten?

Een wasgoed ontvochtiger helpt bij het drogen van je wasgoed. Dat doet een luchtontvochtiger met behulp van een wasdroogfunctie. We vertellen je er graag meer over. En waarom je een luchtontvochtiger voor wasgoed zou moeten kopen. Kun je een luchtontvochtiger ook als wasdroger gebruiken?

De meeste van ons drogen hun was in een waskamer. In de zomer droogt je was echter een stuk langzamer dan in de winter. Het kan soms wel dagen duren voordat je wasgoed helemaal droog is.. Herkenbaar? De reden dat je was zo langzaam droogt is omdat ‘s zomers de luchtvochtigheid in huis te hoog is. Simpeler gezegd: je hebt dan teveel vocht in je huis. Dit heeft niet alleen nadelige effecten op je eigen gezondheid, maar ook op die van je interieur. Gelukkig beschermen wasgoed ontvochtigers je gezondheid en je interieur.

 

Wat doet een wasgoed ontvochtiger?

Een luchtontvochtiger met een speciale wasdroogstand noem je een wasgoed ontvochtiger. Luchtontvochtigers voor het drogen van wasgoed halen een teveel aan vocht uit de lucht en blazen drogere, warme lucht uit.

Misschien klinkt dit allemaal wat ingewikkeld. Gelukkig zijn wasgoed ontvochtigers zeer gebruiksvriendelijk en kun je ze met een paar drukken op de knop al aan het werk zetten. Is je luchtontvochtiger om je was te drogen eenmaal aan het werk, dan pluk je al gauw de vruchten ervan. Je was droogt sneller, je voorkomt condens op de ramen en je houdt de luchtvochtigheid op peil. Vocht uit de lucht halen en verwijderen uit je wasruimte was nog nooit zo gemakkelijk.

 

Wat gebeurt er bij teveel vocht in je wasruimte?

De was geeft vocht af wanneer je deze ophangt in je wasruimte. Hierdoor stijgt de luchtvochtigheid snel. De ideale luchtvochtigheid ligt tussen de 40% en 60% RV (bron). Een te hoge luchtvochtigheid zorgt voor problemen in je wasruimte. In deze situatie ontstaat er schimmelgroei en een muffe geur in je wasruimte. Je kunt zelfs ademhalingsproblemen krijgen en je benauwd voelen. Het voorkomen hiervan is dus zeer belangrijk.

 

wasgoed ontvochtiger

 

Redenen om een ontvochtiger boven een wasdroger te kiezen

Een wasgoed ontvochtiger of een wasdroger hebben beide de taak om je was droog te krijgen. Toch kies je er vaak maar één. Kiezen tussen beide kan lastig zijn. Wij raden je aan om een luchtontvochtiger voor je washok/wasruimte te kopen. Ten opzichte van een wasdroger heeft een ontvochtiger een aantal significante voordelen. Deze lees je hieronder.

 

wasgoed ontvochtiger

 

Voordeel 1 – Het is veel economischer (lagere aanschafprijs en lager energieverbruik):
Daar waar goede wasdrogers al gauw rond de 800 euro kosten, koop je een goede wasgoed ontvochtiger voor rond de 400 euro. Daarnaast verbruikt een wasdroger minder energie dan een wasdroger. Een wasdroger met label B verbruikt gemiddeld zo’n 4200 watt. Een wasgoed luchtontvochtiger gebruikt per droogbeurt ongeveer zo’n 1500 watt. Al met al is het drogen van je wasgoed dus veel goedkoper wanneer je gebruik maakt van een luchtontvochtiger om je was te drogen.

Voordeel 2 – Het neemt minder ruimte in beslag:
Over het algemeen neemt een ontvochtiger voor je wasgoed minder ruimte in beslag dan een wasdroger. Ook kun je met een ontvochtiger in één keer al je kleding drogen. Dat kan niet met een wasdroger. Daar passen altijd maar een beperkt aantal kledingstukken in.

Voordeel 3 – Gelijkmatig je was droog:
Grote stukken textiel zoals lakens en dekbedovertrekken zijn vaak niet in zijn geheel droog na een wasbeurt in een wasdroger. Bij een ontvochtiger zijn deze stukken wel in één keer geheel droog, omdat alle stukken al opgehangen zijn.

 

Wat is de beste wasgoed ontvochtiger op de markt?

Je wasgoed ontvochtigen doe je het beste met de Wood’s LD40. Dit wordt bevestigd door het test van het  Zweedse tijdschrift Villalivet en Prodma. De hoge ventilatorsnelheid droogt wasgoed snel zonder de kleding te beschadigen. En hij is zelfs effectief in de grootste kamers. De energiebesparende eigenschappen van de droger zijn verder ook niet onbelangrijk.

Meer weten over de LD40? Lees dan verder op de productpagina.

Voor kleine ruimtes is de MDK21 de beste luchtontvochtiger. Deze krachtige, compacte ontvochtiger is gebouwd op dezelfde techniek die in 2016 als beste uit de test kwam. Ook bevat de MDK21 het nieuwe milieuvriendelijke R290 koelgas. De MDK21 heeft een speciale wasdroogfunctie. In deze stand zet de ontvochtiger een extra tandje bij met het drogen en verwarmen. Hierdoor is je was in no-time droog.

De MDK21 beschermt verder je wasruimte tegen muffe geuren en condens op de ramen. Met een aangenaam decibelniveau onder de 48 dBA zul je hem nauwelijks horen draaien. Op maximale gebruiksstand verbruikt hij slechts 240 watt. Bovendien is permanente afvoer van het water mogelijk met de meegeleverde 1,5 meter afvoerslang.

Meer weten over de MDK21? Lees dan verder op de productpagina.

 

wasgoed ontvochtiger

 

Zijn compactheid en verplaatsbaarheid op wielen maakt de MDK21 zeer gebruiksvriendelijk.

Wasgoed ontvochtiger

LD40 ONTVOCHTIGER

 

wasgoed ontvochtiger

Zoekt u ook een kleine wasgoed ontvochtiger?

MDK21 ONTVOCHTIGER

 

wasgoed ontvochtiger

volg ons

Veel gestelde vragen over wasgoed ontvochtiger:

Wasgoedontvochtigers verbruiken over het algemeen minder energie dan traditionele drogers omdat ze geen gebruik maken van hoge temperaturen. Ze zijn daarom een energiezuiniger alternatief, maar het precieze energieverbruik kan variëren afhankelijk van het model en de instellingen.

Nee, een wasgoedontvochtiger en een wasdroger zijn verschillende apparaten. Een wasdroger verwijdert vocht uit kleding door middel van hitte, terwijl een wasgoedontvochtiger vocht uit kleding haalt door lucht te circuleren zonder gebruik te maken van hoge temperaturen.

Een wasgoedontvochtiger is handig als je geen ruimte hebt voor een traditionele droger of als je wilt besparen op energiekosten. Het is ook geschikt voor delicaat textiel dat niet in een droger kan worden gedroogd.

Behoefte aan advies of meer informatie?

Heeft u verdere vragen of wilt u een vrijblijvend advies? Bel +31 20 670 2567. Of ga direct naar ons aanbod luchtontvochtigers:

8 reacties

 • Yvonne Gommans, op 02/01/2022 om 20:20

  Ik zoek een Ontvochtiger met wasdroogfunctie voor een koudere ruimte. Kunt u mij adviseren?

  • Beste Yvonne, als de temperatuur in de ruimte lager is dan 15 graden Celsius dan kun je beter werken met een adsorptiedroger. Daarboven is het mss verstandig om te werken met een condensdroger die flink wat overcapaciteit heeft zoals bijvoorbeeld de MDK21 luchtontvochtiger. Deze keuze is uiteraard afhankelijk van hoe groot de ruimte is.

 • De ruimte is minder dan 10 vierkante meter en drie meter hoog.

  • Je kunt natuurlijk ook voor kleiner model kiezen zoals de MDK13 luchtontvochtiger. Gezien de aard van het gebruik en de lagere omgevingstemperatuur zou ik toch liever de MDK21 adviseren. Uiteindelijk verdien je de hogere prijs terug in levensduur omdat dit type minder hard hoeft te werken

 • Ik zoek een ontvochtiger voor mijn ‘wijnkelder’ – eigenlijk een dieper uitgegraven kruipgat. Wordt deze ruimte (ca 3 bij 1,5 meter, hoogte ca 1,5 meter niet te warm als ik de MDK 21 koop? Meer dan 14 graad celsius vind ik te warm – en de temperatuur moet ook constant blijven.

  Vast dank,

  MLM

  • Beste Marian, Als je deze ruimte goed hermetisch kunt afsluiten, dan zal de MDK21 ontvochtiger niet zo vaak aan hoeven te slaan waardoor de temperatuur nagenoeg gelijk blijft

 • wendy van den noort, op 05/11/2023 om 14:34

  wat is het verschil tussen een gewone ontvochtiger en een wasdroog ontvochtiger of met functie wasdroogontvochtiger

  • Beste Wendy, bij de wasdroogfunctie gaat de fan naar de max haalbare snelheid en zal de droger de ruimte steeds ontvochtigen tot 45%.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Bel mij terug
  error: