Luchtreiniger getest op laag energieverbruik

Snel naar: product en prijs

Luchtreiniger test: Wat is de beste energiezuinige luchtreiniger?

Amerikaanse luchtreiniger consumentenbond brengt helderheid

Bij een luchtreiniger test van het onafhankelijke test instituut Intertek kwam de AL310 als de beste energiezuinige luchtreiniger naar boven. De zuiveraar van het Zweedse merk Wood’s bleek het best getest en heeft het laagste energieverbruik van alle luchtreinigers. Intertek voerde tevens een test uit voor certificatie van het gewilde AHAM en ENERGY STAR keurmerk.

luchtreiniger Wood's Elfi WE300
De uit de beste luchtreiniger test meest energiezuinige luchtzuiveraar: de AL310.

Wat betekent de luchtreiniger test?

AHAM, waaronder ook ENERGY STAR valt, is een hoog standaard keurmerk voor huishoudelijke HEPA luchtreinigers. Het AHAM certificaat is erkend door het bekende Amerikaanse EPA. Dit instituut is een soort luchtreiniger test consumentenbond. Daarnaast is het ook een onafhankelijke autoriteit. Dit op het gebied van de bewaking van de kwaliteit van ons leefmilieu.

Alleen een HEPA luchtreiniger is door de EPA erkend als werkzaam luchtzuiverend toestel. Niet alle HEPA luchtreinigers voldoen echter aan die standaard. Om de consument helderheid te geven is de AHAM-certificering in het leven geroepen. Daarmee voorkomt de luchtreiniger consumentenbond onduidelijkheid over welke luchtreinigers voldoen aan de standaarden. En ze voorkomen eveneens wildgroei in de wereld van HEPA-luchtreinigers.

AL310 de beste luchtreiniger tegen fijnstof en virussen

Voor beide certificaties, van zowel Intertek als de Amerikaanse luchtreiniger consumentenbond, kwam de AL310 luchtreiniger als het best getest uit de luchtreiniger consumentenbond. Dit houdt in dat deze luchtreiniger de beste koop is op het gebied van luchtreiniging. Mede dankzij ionisatie vóór het AIH-filter is hij zeer effectief tegen fijnstof, pollen, rook, bacteriën, virussen (zoals het coronavirus) en dus ook op het gebied van energiebesparing.

Een uitzonderlijk energiezuinige luchtreiniger

Een keurmerk van AHAM is het bekende ENERGY STAR. Dit keurmerk certificeert luchtreinigers en controleert het energieverbruik. Uit de luchtreiniger test kwam zoals bekend naar voren dat de AL310 reiniger de meest energiebesparende is. En met grote afstand het laagste energieverbruik van alle luchtzuiveraars heeft. De AL310 verbruikt op de hoogste stand maximaal 19W. Dit uitzonderlijk lage energieverbruik is een niet eerder vertoonde prestatie in de wereld van HEPA-luchtzuiveraars. Met name op het gebied van huishoudelijke consumenten.

Uiteraard staat de winnaar uit de luchtreinigers test vrijwel nooit in de hoogste stand. Maar eerder in een geluidsarme lagere stand. Hierdoor heeft de AL310 een zeer laag energieverbruik van slechts 7,5W.

Een laag energieverbruik en toch effectief?

Een HEPA-luchtreiniger maakt veel draaiuren. Daarnaast staat het apparaat bijna dag en nacht aan. Het is voor consumenten dan ook belangrijk dat het energieverbruik laag is. Dat voorkomt ongewenste verrassingen in de energierekening.

De AL310 van Wood’s is door de gepatenteerde ‘AIH’-HEPA-techniek op lage standen al zeer krachtig. Dit komt doordat deze unieke techniek een minder fijnmazig filter nodig heeft. Met evengoed de hoogste effectiviteit. Hierdoor is het drukverlies van de reiniger veel minder dan andere luchtreinigers. Dit zorgt gegarandeerd voor een hogere luchtcirculatie. Deze techniek is ook vooral prettig omdat hij een veel hogere prestatie levert bij een aangenaam geluidsniveau.

Bovendien behoort de AL310 luchtreiniger bij de top van geluidsarme luchtreinigers. Het filter van de AL310 gaat ook lang mee, waardoor je het product van Woods onder de categorie ‘beste koop’ vindt.

Behoefte aan advies of meer informatie?

Bekijk onze productpagina met luchtreinigers of lees meer over de luchtreiniger. Heeft u verdere vragen of wilt u een vrijblijvend advies? Bel +31 20 670 2567. Of ga direct naar ons aanbod luchtreinigers.

    Bel mij terug
    error: