Beste mobiele airco test 2024

update 28-03-2024

Mobiele airco test in Zweden

De beste mobiele airco’s zijn weer getest in Zweden. Aftonbladet voerde opnieuw een breed onderzoek uit tussen de bekende merken. In het oerwoud van mobiele airconditioners is deze nieuwe Zweedse test erg welkom. Een echte onafhankelijke mobiele airco test. Want dat is het. Dus ook voor 2024 is er weer koeling van de hoogste kwaliteit.

Het merk Woods is opnieuw als beste getest. Lees hier meer over de meervoudig winnaar. En lees waarom deze slimme Zweedse fabrikant steeds aan de top staat. Verder gaan er veel geruchten rond over mobiele aircos, lees hier meer over de feiten en fabels.

 

Alweer geen consumentenbond maar een dagblad

Niet de Consumentenbond deed de mobiele airco test maar een toonaangevende Zweeds krant. Aftonbladet zocht in het jaar 2019 en ook in 2020 al uit welke mobiele airco de beste aankoop is. Lees ook ons eerdere artikel over deze test uit 2019 en zie ook de test uit 2020.

Voor 2022 kwamen de onderzoekers van het dagblad weer bijeen.. De beste mobiele airco test (Klik hier voor de Nederlandse vertaling) is uitgevoerd op basis van energieverbruik, geluid en verplaatsbaarheid. (Klik hier voor het originele rapport in het Zweeds)

 

Beste mobiele airco uit de test

De AC Cortina komt wederom als beste koop uit de mobiele airco test

 

In 2019, 2020 en 2022 was deze airco ook als beste getest

En ook nu komt de Wood’s AC Cortina als duidelijke winnaar uit de bus. Net als de jaren ervoor is dit de best geteste mobiele airco. De consumenten en testers zijn enthousiast. Lees meer over de beste mobiele airco test en kom erachter wat de winnaar zo geliefd maakt.

 

De mobiele airco test vond plaats in een villa

De onderzoekers hebben de verschillende mobiele airco’s getest in drie kamers van een gelijkvloerse villa. De drie kamers bestaan uit een slaapkamer (15m²), een keuken (25m²) en een woonkamer (39m²). Het geluidsniveau van de airco’s is gemeten met de app ‘Noise’.

In de mobiele airco test komt de term BTU vaak voor. Dit staat voor British Thermal Unit, wat een oude rekeneenheid van energie is. De omrekeningsfactor van 1 BTU per uur is 0,293 Watt of 1 Watt is 3,4 BTU per uur.

 

De winnaar is een gebruiksvriendelijke en stille mobiele airco

De mobiele airco modellen uit de test komen van verschillende bekende merken zoals Dyson, Canvac, Tristar, Vivax, Wood’s en Andersson. De beste mobiele airco uit de test is dus zoals eerder vermeld de AC Cortina van Wood’s. Volgens de onderzoekers is hij ‘zeer gebruiksvriendelijk en ook een stille mobiele airconditioner.’

De AC Cortina is verder een gemakkelijk verrijdbare en energiezuinige airco. Je kunt namelijk met een nauwkeurige thermostaat de temperatuur regelen vanaf +17°C tot aan 30°C. Al deze punten maken hem de perfecte mobiele airco voor een huiskamer, slaapkamer, kantoor, vergaderruimte, klaslokaal of kleine winkel.

 

AC Cortina winnaar mobile airco test

Wood’s scoort ook met de Venezia in de mobiele airco test

Wood’s levert nog een mobiele airco af die zeer goed presteert in de test: de AC Venezia. Deze airconditioner is vooral geschikt om grotere ruimtes te verkoelen. Zoals een museum, grote woonkamer of hal. De onderzoekers van Aftonbladet prijzen vooral de hoge capaciteit en het lage geluidsniveau. Lees meer over de AC Venezia.

 

R290 is de koelgas norm

Al jaren (2020) is er een koelgaswet in werking. In deze wet is besloten om synthetische koudemiddelen met een GWP waarde hoger dan 2.500 langzamerhand uit te sluiten. Reden is de milieu onvriendelijkheid van deze koudemiddelen.

Hoewel de meeste airconditioners al gebruik maken van het nieuwe koudemiddel R290 zijn er toch nog wel eens (vooral) goedkopere modellen die niet voldoen aan de nieuwe wet. Let er dus goed op dat je een airco haalt met het nieuwe gas. De beste mobiele airco uit de test maakt overigens ook gebruik van R290 koudemiddel en voldoet dus aan de nieuwe wet.

 

Koelgas voor mobiele airco

 

Waarom wil je de beste uit de mobiele airco test?

Dankzij de coronacrisis zijn we meer thuis gaan werken. Met een snikhete zomer in aankomst is het fijn als je huis of kantoor lekker koel is. Daar waar ventilatoren en aircoolers alleen maar de gevoelstemperatuur omlaag brengen, zorgen mobiele airco’s echt voor een temperatuurverschil.

Onthou ook dat de zomers ieder jaar een stukje warmer worden door klimaatopwarming. Dit maken mobiele airconditioners niet langer een luxeproduct meer maar eerder een onmisbare aankoop voor iedere werkplek of huis houden.

 

‘Beste mobiele airco test’: Help me please

Voordat je een mobiele airco gaat kopen is het wel zo handig om uit te zoeken wat je nu precies nodig hebt in jouw huis of kantoor. Verder zie je ontelbare websites met vergelijkingen en een zogenaamde ‘beste mobiele airco test’. Terwijl niet duidelijk is of ze nu echt het beste getest zijn of niet. Ook de Consumentenbond lijkt geen helder advies te hebben. Maar wat is nu werkelijk de beste mobiele airco en is die goed genoeg voor jou?

 

OMG de beste mobiele aircotest weer

 

Voor het gemak gaan we hier uit van het type mono of monobloc in de mobiele airco test. Dit type wordt het meeste verkocht omdat hij gemakkelijk te plaatsen en verrijdbaar is. En ook de bediening is vaak eenvoudig. Hier volgen enkele belangrijke adviezen:

 

Wat moet ik weten voordat ik de beste mobiele airco aankoop?

Dit moet je écht weten: Zelfs de beste mobiele airco heeft alleen maar zin als je in een situatie zit zonder al te extreme omstandigheden. Bijvoorbeeld zit je recht onder een plat dak? En heb je daarbij ook een groot raamoppervlak aan de zonzijde? Als op een snikhete zomerdag de felle zon daar een groot deel van de dag recht op staat te schijnen kan de hitte tot ongekende hoogtes komen. In feite wordt het dan lastig om een geschikte mobiele airco te vinden om op dat moment genoeg te kunnen koelen. Dus laat je naast het raadplegen van een test in zo een geval ook goed informeren over de benodigde capaciteit.

 

Een geluidloze mobiele airco? Bestaat niet!

Dit is ook belangrijk: Er bestaat geen enkele mobiele airco die zó stil is dat je daarnaast in slaap kan vallen. Tenzij je doodmoe bent natuurlijk. Mobiele airco’s hebben vaak flinke ventilatoren en ook een krachtige compressor. Dus laat je niets wijsmaken. De ene kan wel stiller zijn dan de ander. Maar een geruisloze mobiele airco bestaat niet. Wat in je huiskamer of kantoor nog acceptabel is is dat in je slaapkamer vaak niet. Het komt er op neer dat als je naar bed gaat dat je dan je mobiele airco uit zal doen. Dat geldt voor zelfs de beste mobiele airco uit welke test dan ook. Natuurlijk kun je wel je slaapkamer vóór het slapen gaan goed koelen.

 

Wat kan ik dan verwachten van de beste geteste mobiele airco?

Het beste is om je verwachting van een mobiele airco reëel te houden. Bij een buiten-temperatuur van 35 graden Celsius ga je het met een airco binnen niet op 18 graden krijgen. Zeker niet als er sprake is van extreme omstandigheden. Ook hier heeft alleen het raadplegen van een mobiele airco test dus geen zin.  Je kunt hem er wel op instellen maar hij gaat het gewoon niet halen. Verder is de gebruikelijke denkwijze in de wereld van airconditioning als volgt. Een reële verwachting van de haalbare koeltemperatuur van gemiddeld 6 graden Celsius onder de buitentemperatuur is het beste. En dat kan in de meeste gevallen al zeer aangenaam zijn.

 

De koelcapaciteit: Waar moet ik op letten?

Bij de aankoop van jouw mobiele airco kun je er dus beter op letten dat je zogenaamde ‘overcapaciteit’ hebt. Dat wil zeggen dat je bij het zoeken van het toestel goed kijkt naar de aangegeven ‘maximum ruimte’ advieswaarden. In ieder geval mag deze flink boven de afmetingen van de ruimte zijn die je wilt koelen. Bijvoorbeeld als je een slaapkamer hebt van 27m2 zou je kunnen kiezen voor een toestel met een maximum capaciteit tot 30-35m2. Of misschien zelfs 40m2 als je budget het toelaat. Bovendien voorkom je zo dat het toestel continu moet koelen op een hoge stand en dus veel energie gaat gebruiken.

 

Beknopt overzicht van de benodigde capaciteit:
OPPERVLAKTE:
CAPACITEIT:
26 m2
9000 BTU
35 m2
12000 BTU
52 m2
18000 BTU
65 m2
22000 BTU

 

Is er sprake bij jou van extreme omstandigheden? Staar je dan niet blind op uitkomsten van een test en diagrammen. Maar laat je vóór de aankoop van jouw airco goed informeren als je niet zeker weet wat je nodig hebt.

 

Wifi, Smart Home, Afstandsbediening enz.

Het zijn allemaal leuke speeltjes en de keuze is uiteraard aan jou. Maar denk eerst aan het bovenstaande en laat je niet verleiden door het mooie uiterlijk. Verder gaan veel vergelijkingen en tests van mobiele airco’s juist over de verschillen tussen deze eigenschappen. Dat kan de keuze voor de voor jou meest geschikte airco wel eens lastig maken. First things first is het devies.

 

Energieverbruik van de beste mobiele airco

Een mobiele airconditioner gebruikt veel energie. Hoe lager hoe beter dus. Het beste energielabel voor de zuinigste mobiele airco’s is nu A+. Dus wel zo handig om bij de aankoop van je airco dit testpunt zo dicht mogelijk te benaderen.

Meer weten over mobiele airconditioners? Raadpleeg dan onze mobiele airco advies pagina.

 

Heb je behoefte aan vrijblijvend advies?

Mocht je vragen hebben of behoefte hebben aan airco advies, dan kun je vrijblijvend de experts van QualityHygiene contacteren. Je kunt bellen naar +31 20 670 2567.

Veelgestelde vragen over mobiele airco tests

Mobiele airco’s zijn voor zowel particulieren als voor bedrijven een slimme investering. Ze zijn gebruiksvriendelijk, gemakkelijk te installeren en betrouwbaar. In tegenstelling tot ventilatoren en aircoolers brengen mobiele airco’s de temperatuur écht omlaag. En een lekker koele ruimte in de zomer, dat wil iedereen toch?

De beste mobiele airco uit de test is de AC Cortina van het merk Wood’s. Deze winnende airco is geliefd om zijn gebruiksvriendelijkheid, hoge capaciteit en lage geluidsniveau.

Ja. Deze test is namelijk volledig onafhankelijk uitgevoerd door het Zweedse dagblad Aftonbladet.

De beste mobiele airco uit de test:

AC CORTINA

 

Mobiele airco beste getest

Ook uit de test: interessant, een andere krachtige Woods mobiele airco:

AC VENEZIA

 

Krachtige mobiele airco van Woods

Ook van Woods, voor uw kantoor of werkplaats:

AC PALERM0

 

Professionele mobiele airco van Woods

    Bel mij terug
    error: