Luchtreiniger slaapkamer kopen? Wat is de beste?

Snel naar: product en prijs

Hoe je de beste luchtreiniger voor je slaapkamer kiest

Je voelt je veiliger in je slaapkamer als je de luchtkwaliteit op een betrouwbaar niveau houdt. We hoeven je niet te vertellen dat goede nachtrust van cruciaal belang is. Een luchtreiniger voor je slaapkamer helpt bij het verbeteren van je binnenlucht. Zeker om je de volgende dag topfit te voelen in het gezin. En bijvoorbeeld voor prestaties op werk en school.

Een luchtreiniger brengt schone lucht in je slaapkamer waardoor je weer een zorg minder hebt om goed te slapen. Lees hier meer over luchtreiniging in de slaapkamer. En wat de beste koop is.

Het belang van schone lucht in je slaapkamer

Gezonde slaapkamer lucht is essentieel voor een goede gezondheid. Je slaapt goed, je concentreert je beter en het zorgt ervoor je hersenen en spieren goed functioneren (bron). Ook voor de baby is schone lucht van belang.

Slaapkamer ventilatie is nodig omdat je de lucht nu eenmaal moet verversen. Een goede luchtkwaliteit in je slaapkamer door ventilatie is echter niet vanzelfsprekend. Dat wordt vaak vergeten. Zo filteren ventilatiesystemen vrijwel niks. Dit betekent dat verschillende soorten luchtvervuiling (pollen, uitlaatgassen, fijnstof en allergenen) ongestoord je slaapkamer binnenkomen. En dat zorgt voor gezondheidsklachten en allergie (zoals hooikoorts).

Dus ventilatie van buitenaf door middel van raam of een ventilator bieden niet de gehele oplossing en kunnen zelfs averechts werken. Om deze reden is reiniging van de binnenlucht door middel van een slaapkamer luchtreiniger dan noodzakelijk.

Ongezonde lucht in je slaapkamer? Dit zijn de gezondheidsklachten

Ongezonde lucht zoals fijnstof leidt in je slaapkamer tot allergie en gezondheidsklachten. Hiervan is benauwdheid, hoofdpijn en irritatie van je luchtwegen de meest voorkomende. Zeker mensen die dichtbij een drukke weg of grote stad wonen moet zich daar goed bewust van zijn. Daar is slapen zonder een luchtreiniger in je slaapkamer vragen om problemen en allergie klachten. Vooral fijnstof in je slaapkamer is schadelijk.

Luchtreiniger-slaapkamer

Luchtreiniger slaapkamer ervaringen wijzen een betere nachtrust uit

Wat doet een slaapkamer luchtreiniger?

Een luchtreiniger in je slaapkamer haalt verschillende soorten verontreinigingen uit de lucht. Denk daarbij aan fijnstof, allergenen, pollen, uitlaatgassen, virussen en bacterien. Dit doet het toestel met behulp van een HEPA-filter. De slaapkamer luchtreinigers van QualityHygiene hebben een effectiviteit van 99,99%. Maar hoe weet je welke slaapkamer luchtreiniger je moet kopen?

Aan welke voorwaarden moet de beste luchtreiniger voor je slaapkamer voldoen?

In de slaapkamer wil je natuurlijk slapen met zo min mogelijk geluid om je heen. Daarom is het verstandig om een stille luchtreiniger op je slaapkamer te kopen. Let dus goed om het decibelniveau. Een volledig geluidloze luchtreiniger bestaat niet, maar een toestel dat een decibelniveau heeft onder de 40 dBA kun je wel omschrijven als een geruisarme luchtreiniger.

Een ander belangrijk punt waar je naar wilt kijken is het energieverbruik. Bedenk namelijk dat een stille luchtreiniger op je slaapkamer de hele nacht aanstaat. Een toestel dat weinig verbruikt bespaart dan een hoop geld. Niet onbelangrijk is ook om te kijken naar de verlichting van het display die hinderlijk kan werken als het donker is (indien aanwezig). Een nachtstand op de luchtreiniger is een welkome toevoeging.

Tot slot is het goed om te kijken naar de capaciteit en het maximale ruimte advies. Een luchtreiniger voor de slaapkamer heeft bijvoorbeeld minder capaciteit nodig dan een luchtreiniger voor de industrie. Meet daarnaast de grootte van je slaapkamer. Met die informatie weet je hoeveel kubieke meter de luchtreiniger minimaal moet kunnen reinigen.

Wat is de beste luchtreiniger voor je slaapkamer?

Een luchtreiniger voor de slaapkamer moet dus stil, energiezuinig en voldoende capaciteit hebben. Een topkeuze is dan de TALL155. Deze slaapkamer luchtreiniger komt uit de stal van Wood’s en produceert een decibelniveau van slechts 25 dBA. Dat is bijna niet hoorbaar voor mensen. Ook heeft de TALL155 een zeer laag verbruik. Op zijn maximale stand verbruikt hij slechts 10W. Met de TALL155 op je slaapkamer val je heerlijk in slaap en sta je weer fris en fruitig op.

Meer informatie over de TALL155 lees je op de productpagina.

schone lucht slaapkamer

Behoefte aan advies of meer informatie?

Heeft u verdere vragen of wilt u een vrijblijvend advies? Bel +31 20 670 2567. Of ga direct naar ons aanbod luchtreinigers:

2 reacties

  • We splitsen in onze woning 1 slaapkamer op in 2. Hierdoor heeft 1 slaapkamer alleen een deur, geen raam
    Voldoen jullie luchtreinigers voldoende om de (kleine) kamer van 9m2 om de lucht fris en zuiver te houden (slkamer voor puber) en is er enkel een stopcontact nodig of ook iets voor afvoer?

    • Beste Claudia een luchtreiniger brengt geen verse lucht aan maar reinigt de bestaande lucht en circuleert deze rond. De verse aanvoer van lucht zul je ook moeten regelen met minimale basis-ventilatie of de deur open houden. De luchtreiniger is stekkerklaaar.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Bel mij terug