Luchtreiniger slaapkamer kopen? Wat is de beste?

Snel naar: product en prijs

Hoe je de beste luchtreiniger voor je slaapkamer kiest

De kwaliteit van de lucht in onze slaapkamers is vaak verwaarloosd. Maar het speelt een cruciale rol in onze stemming en gezondheid. Studies hebben aangetoond dat schone lucht zorgt voor een betere nachtrust. Het is algemeen bekend hoe belangrijk een goede nachtrust is voor onze geest en ons lichaam. Een slaapkamer luchtreiniger is de beste bondgenoot om schone lucht te verkrijgen. Maar niet elke luchtreiniger is geschikt of effectief voor de slaapkamer. Wat is de beste luchtreiniger voor je slaapkamer? Er zijn verschillende factoren waarmee u rekening moet houden, zoals energieverbruik en geluidsniveau.

 

Kortom, een luchtreiniger brengt schone lucht in je slaapkamer waardoor je weer een zorg minder hebt om goed te slapen. Lees hier meer over luchtreiniging in de slaapkamer. En wat de beste koop is.

 

Wat is de beste luchtreiniger voor jouw situatie?

 

1.  Wood’s TALL155

 

Luchtreiniger slaapkamer

Een luchtreiniger voor de slaapkamer moet dus stil, energiezuinig en voldoende capaciteit hebben. Een topkeuze is dan de TALL155. Deze slaapkamer luchtreiniger komt uit de stal van het Zweedse Wood’s en produceert een decibelniveau van slechts 25 dBA. Dat is bijna niet hoorbaar voor mensen. Ook heeft de TALL155 een zeer laag verbruik. Op zijn maximale stand verbruikt hij slechts 10W. Op de lange duur verdien je dus de aanschafprijs gewoon weer terug in vergelijking tot andere luchtreinigers.  Met de TALL155 op je slaapkamer val je heerlijk in slaap en sta je weer fris en fruitig op.

2.  Wood’s AL310

 

Luchtreiniger slaapkamer

De AL310 is een compacte, krachtige en stijlvolle luchtreiniger die gebruik maakt van ionisatie voor het filter. Dankzij deze unieke ioniserende filtertechniek worden virussen en bacteriën opgevangen en onschadelijk gemaakt. De AL310 is verder uitgerust met een zeer stille ventilator, een laag stroomverbruik en gepatenteerde AIH-filtertechniek. Alle ingrediënten bij elkaar maken de AL310 een uitstekende slaapkamer luchtreiniger voor jong en oud.

3.  TFA55

 

Luchtreiniger slaapkamer

De TFA55 is een efficiënte luchtreiniger die budgetair wat beter kan uitkomen. Het luchtzuiveringssysteem verwijdert effectief alle soorten luchtverontreiniging (stof, pollen, bacteriën, virussen, enz.) dankzij het True HEPA-Antimicrobiële filter en de PlasmaTrue™ plasmagenerator. Hij heeft een intelligente sensor die luchtverontreinigende stoffen detecteert en meet. De stille werking maakt hem ook geschikt voor de slaapkamer. De TFA55 bevat ook een speciale allergie- en griepmodus.

4.  TBA22

 

Luchtreiniger slaapkamer

De TBA22 is een geweldige optie voor mensen met een beperkt budget. Deze compacte luchtreiniger is effectief voor kleine kamers tot 17m2. Het lage geluidsniveau (17-46dBA) maakt hem ideaal voor de slaapkamer. Hij verbruikt zeer weinig stroom (tot 10W) en beschikt ook over een ionisatiesysteem om virussen en bacteriën te doden.

5.  TFA5

 

Luchtreiniger slaapkamer

De kleinere versie van de TFA55, de TFA5, is de meest geschikte optie voor mensen met kleinere slaapkamers en een beperkt budget. Met dezelfde functies als de TFA55 (zoals de True HEPA-Antimicrobial-technologie) verwijdert de TFA5 in stilte alle in de lucht zwevende verontreinigingen zeer effectief in kleine slaapkamers. Schone lucht met een budget was nog nooit zo eenvoudig!

Het belang van schone lucht in je slaapkamer

Gezonde slaapkamer lucht is essentieel voor een goede gezondheid. Je slaapt goed, je concentreert je beter en het zorgt ervoor je hersenen en spieren goed functioneren (bron). Ook voor de baby is schone lucht van belang.

 

Slaapkamer ventilatie is nodig omdat je de lucht nu eenmaal moet verversen. Een goede luchtkwaliteit in je slaapkamer door ventilatie is echter niet vanzelfsprekend. Dat wordt vaak vergeten. Zo filteren ventilatiesystemen vrijwel niks. Dit betekent dat verschillende soorten luchtvervuiling (pollen, uitlaatgassen, fijnstof en allergenen) ongestoord je slaapkamer binnenkomen. En dat zorgt voor gezondheidsklachten en allergie (zoals hooikoorts).

 

Dus ventilatie van buitenaf door middel van raam of een ventilator bieden niet de gehele oplossing en kunnen zelfs averechts werken. Om deze reden is reiniging van de binnenlucht door middel van een slaapkamer luchtreiniger dan noodzakelijk.

 

Ongezonde lucht in je slaapkamer? Dit zijn de gezondheidsklachten

Ongezonde lucht zoals fijnstof leidt in je slaapkamer tot allergie en gezondheidsklachten. Hiervan is benauwdheid, hoofdpijn en irritatie van je luchtwegen de meest voorkomende. Zeker mensen die dichtbij een drukke weg of grote stad wonen moet zich daar goed bewust van zijn. Daar is slapen zonder een luchtreiniger in je slaapkamer vragen om problemen en allergie klachten. Vooral fijnstof in je slaapkamer is schadelijk.

Luchtreiniger-slaapkamer

Luchtreiniger slaapkamer ervaringen wijzen een betere nachtrust uit

Wat doet een slaapkamer luchtreiniger?

Een luchtreiniger in je slaapkamer haalt verschillende soorten verontreinigingen uit de lucht. Denk daarbij aan fijnstof, allergenen, pollen, uitlaatgassen, virussen en bacterien. Dit doet het toestel met behulp van een HEPA-filter. De slaapkamer luchtreinigers van QualityHygiene hebben een effectiviteit van 99,99%. Maar hoe weet je welke slaapkamer luchtreiniger je moet kopen?

 

Aan welke voorwaarden moet de beste luchtreiniger voor je slaapkamer voldoen?

In de slaapkamer wil je natuurlijk slapen met zo min mogelijk geluid om je heen. Daarom is het verstandig om een stille luchtreiniger op je slaapkamer te kopen. Let dus goed om het decibelniveau. Een volledig geluidloze luchtreiniger bestaat niet, maar een toestel dat een decibelniveau heeft onder de 40 dBA kun je wel omschrijven als een geruisarme luchtreiniger.

 

Een ander belangrijk punt waar je naar wilt kijken is het energieverbruik. Bedenk namelijk dat een stille luchtreiniger op je slaapkamer de hele nacht aanstaat. Een toestel dat weinig verbruikt bespaart dan een hoop geld. Niet onbelangrijk is ook om te kijken naar de verlichting van het display die hinderlijk kan werken als het donker is (indien aanwezig). Een nachtstand op de luchtreiniger is een welkome toevoeging.

 

Tot slot is het goed om te kijken naar de capaciteit en het maximale ruimte advies. Een luchtreiniger voor de slaapkamer heeft bijvoorbeeld minder capaciteit nodig dan een luchtreiniger voor de industrie. Meet daarnaast de grootte van je slaapkamer. Met die informatie weet je hoeveel kubieke meter de luchtreiniger minimaal moet kunnen reinigen.

 

Tips voor effectieve gebruik van de luchteiniger in je slaapkamer?

Om een luchtreiniger te gebruiken in je slaapkamer, kun je het volgende doen:

 1. Plaats de luchtreiniger op een centrale plek in de kamer. Zodat hij de lucht in de hele ruimte kan reinigen. Houd rekening met het type luchtreiniger dat je hebt en eventuele beperkingen in de grootte of het gewicht ervan.
 2. Laat de luchtreiniger ‘s nachts aanstaan. Zodat de lucht in de slaapkamer continu wordt gereinigd. Als je merkt dat het geluid van de luchtreiniger storend is tijdens het slapen, kun je overwegen om hem op een lager volume te zetten of hem uit te schakelen tijdens de slaap.
 3. Maak de luchtreiniger regelmatig schoon en vervang de filters. Volg de aanbevelingen van de fabrikant over wanneer je de filters moet vervangen.Dit zal helpen om de luchtreiniging efficiënt te houden en de levensduur van het apparaat te verlengen.

 

Bonus tips voor goede luchtkwaliteit in je slaapkamer

Aanvullende maatregelen om de luchtkwaliteit in de slaapkamer te verbeteren:

 • Gebruik een luchtbevochtiger in de slaapkamer. Deze zorgt ervoor dat je slaapkamer een gezonde vochtigheidsgraad behoudt. Dit kan helpen om de luchtwegen vrij te houden en het risico op ademhalingsproblemen te verminderen.
 • Maak de slaapkamer regelmatig stofvrij. Dit kan helpen om de lucht schoner te houden en het risico op allergieën te verminderen.
 • Ventileer de slaapkamer regelmatig. Dit kan door ramen en deuren open te zetten of een afzuigkap te gebruiken. Dit kan helpen de lucht te verfrissen en luchtvervuiling te verminderen.

 

Meer informatie over de TALL155 lees je op de productpagina.

schone lucht slaapkamer

Een luchtreiniger voor de kinderkamer:

Een luchtreiniger in een kinderkamer is essentieel voor de gezondheid van kinderen.

 

Luchtreiniger slaapkamer

volg ons

Luchtontvochtiger en/of luchtreiniger?

Combinaties tussen luchtreinigers, luchtontvochtigers en bevochtigers komen steeds vaker voor. Welke combinatie is het beste?

 

Luchtreiniger slaapkamer

Veel gestelde vragen over luchtreiniger voor de slaapkamer:

Voor een kleine slaapkamer is de beste luchtreiniger de TALL 155.

Een luchtreiniger in de slaapkamer helpt tegen gezondheidsproblemen als allergieën, hoofdpijn en irritatie van de luchtwegen door ongezonde lucht.

Het wordt aanbevolen dat het minder dan 40 dBA produceert om een rustgevende slaap te garanderen en dat het HEPA-filters heeft.

Behoefte aan advies of meer informatie?

Heeft u verdere vragen of wilt u een vrijblijvend advies? Bel +31 20 670 2567. Of ga direct naar ons aanbod luchtreinigers:

2 reacties

 • We splitsen in onze woning 1 slaapkamer op in 2. Hierdoor heeft 1 slaapkamer alleen een deur, geen raam
  Voldoen jullie luchtreinigers voldoende om de (kleine) kamer van 9m2 om de lucht fris en zuiver te houden (slkamer voor puber) en is er enkel een stopcontact nodig of ook iets voor afvoer?

  • Beste Claudia een luchtreiniger brengt geen verse lucht aan maar reinigt de bestaande lucht en circuleert deze rond. De verse aanvoer van lucht zul je ook moeten regelen met minimale basis-ventilatie of de deur open houden. De luchtreiniger is stekkerklaaar.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Bel mij terug
  error: