Helpt ionisatie van een luchtreiniger tegen virussen?

Snel naar: product en prijs

Luchtreiniger tegen virussen | Helpt ionisatie?

Veel bedrijven en particulieren kiezen ervoor om de verspreiding van het griepvirus tegen te gaan met een luchtreiniger tegen virussen. Zo schijnt een ionisator luchtreiniger virus uit de lucht te halen. Maar klopt dit wel? Wij gingen op onderzoek uit. Tot slot gaan we in op de vraag welke corona luchtreiniger met ionisatie je het beste kunt kopen.

 

Luchtreiniging, virussen en ionisatie: de fabels en feiten

Ionisatie is een technische toepassing verwerkt in sommige luchtreinigers. Ionisatie zorgt ervoor dat negatief elektrisch geladen ionen in de lucht worden gebracht. Deze ionen gaan op zoek naar vuile stoffen als bacteriën en virussen en maken deze onschadelijk.

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat een ionisator ook daadwerkelijk virussen deactiveert en onschadelijk maakt. Een onderzoek van Nature uit Zweden concludeert bijvoorbeeld dat ‘ionisatie unieke mogelijkheden biedt voor het snel en eenvoudig verwijderen van virussen uit de lucht.’ (bron)

Ionisatie besmettingen door andere via de lucht overdraagbare virussen voorkomt. Zoals het griepvirus en het rotavirus.

 

Een luchtreiniger tegen virussen met ionisatie. Waar moet je opletten?

Afzonderlijke ionisatie-modules en modules die veelal in andere luchtreinigers achter het filter geplaatst worden hebben slechts een beperkt bereik. Ioniseren vóór het filter (gesloten ionisatie) is veel effectiever, omdat bacteriën en virussen die in het filter worden opgevangen ook daadwerkelijk onschadelijk gemaakt worden.

De keuze voor het filter is dan ook zeer belangrijk. Het AIH-filter is het beste filter voor coronavirus luchtreinigers. Dit filter is een verfijnde versie van het betrouwbare en veel gebruikte HEPA-filter. Dit filter haalt virussen uit de lucht met een ongekende effectiviteit van 99,98%.

Kortom: zorg er dus voor dat je een ionisator luchtreiniger tegen virussen koopt met ionisatie vóór het filter. Dit filter moet in staat zijn om virussen effectief te verwijderen uit de lucht. Een HEPA- of AIH-filter voldoet hieraan.

 

Ionisatie luchtreiniger tegen virussen

 

Virus luchtreiniger tegen griepvirus met ionisatie. Wat is de beste?

De AL310 (zie bovenstaande foto) is zo’n virus luchtreiniger die ioniseert vóór het HEPA-filter. Door zijn uitstekende luchtcirculatie wordt alle luchtvervuiling efficiënt naar het filter vervoert en daar opgevangen. Vervolgens brengt de AL310 weer schone, virus-vrije lucht de ruimte in.
De AL310 is door zijn hoge capaciteit in staat om grote ruimtes te reinigen (tot wel 65 m2). Bijkomend voordeel is zijn relatief lage energieverbruik. De AL310 heeft een duurzame en high-end uitvoering en daardoor zal hij jarenlang probleemloos mee gaan als luchtreiniger tegen virussen. Lees meer over deze virus luchtreiniger.

 

Een luchtreiniger tegen virussen is geschikt voor deze ruimtes

Sommige ruimtes hebben extra oog voor schone lucht zodat de kans op verspreiding van het coronavirus minimaal is. Denk daarbij aan een yogazaan, een fitnesscentrum, een horecabedrijf, een grote kantoorruimte, een vergaderruimte en een artsenpraktijk. Een luchtreiniger tegen virussen zoals de GRAN900, is voor deze ruimtes perfect. Met een virus luchtreiniger ben je verzekerd van schone, gezonde lucht.

 

fitnesscentrum luchtreiniging corona

 

Behoefte aan advies of meer informatie?

Heb je vragen over luchtreinigers? Of ben je overtuigd en wil je vrijblijvend advies over wat de mogelijkheden zijn voor jouw situatie? Ontdek de mogelijkheden op onze productpagina of bel ons op +31 20 670 2567.

Zoekt u een luchtreiniger met ionisatie en HEPA filter?

AL310 LUCHTREINIGER

 

virus luchtreiniger

volg ons

Heb je een krachtige luchtreiniger met ionisatie nodig voor je huis??

GRAN 900 LUCHTREINIGER

 

Luchtreiniger tegen virussen

Veel gestelde vragen over ionisatie luchtreiniger:

Ja, een luchtreiniger met ionisatie vóór het filter is effectief tegen bacteriën en virussen en maakt ze onschadelijk.

Het belangrijkste bij een luchtreiniger zijn de juiste filters. Luchtreinigers met HEPA-filters werken het beste tegen virussen. Het gebruik van luchtzuiveraars met koolstoffilters en ionisatoren kan de efficiëntie verder helpen verbeteren.

Ja. Een luchtreiniger met HEPA-filters en ionisatie verwijdert deze onzichtbare aërosolen effectief uit de lucht in de ademzone. Dit vermindert het risico op infectie aanzienlijk.

Direct online een luchtreiniger bestellen?

Druk op deze knop en zoek de luchtreiniger van jouw keuze:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Bel mij terug
    error: